Heimtextil 2023 al populair

Zaterdag 23 juli 2022

De planning voor de volgende Heimtextil in januari 2023 is in volle gang. De branche verwacht aan het begin van seizoen 2023/24 een internationaal platform voor huis- en contracttextiel, interieurdesign en trends.
Heimtextil 2023 al populair
Heimtextil 2023 al populair Heimtextil 2023 al populair

Tijdens de Heimtextil Zomerspecial die net afgelopen was, bleek de grote behoefte van de branche aan persoonlijke ontmoetingen, tactiele indrukken en creatieve inbreng. Dit keer is er nog maar een goed half jaar tot de volgende Heimtextil, van 10 tot 13 januari 2023, de internationale vakbeurs voor huis- en contracttextiel.

 

De vraag is volgens organisator Messe Frankfurt groot: meer dan 2.200 internationale exposanten hebben zich aangemeld voor het evenement. Dit komt overeen met ongeveer driekwart van het aantal exposanten op de pre-pandemische Heimtextil 2020. Alleen de Chinese leveranciers kampen nog met planningsonzekerheden. Toch blijft het aandeel internationale exposanten hoog.

 

Thematisch zal het overkoepelende thema duurzaamheid ook duidelijk zichtbaar zijn op Heimtextil 2023. Met de exposantengids 'Green Directory' alsook de 'Green Village', biedt Heimtextil belangrijke oriëntatie in de jungle van de vele duurzame aanbiedingen. De populaire 'Green Tours' nemen geïnteresseerde bezoekers  weer mee naar exposanten om meer te weten te komen over hun duurzaamheidsstrategie en hun producten. Ook zal de 'Future Materials Library' opnieuw worden gepresenteerd als onderdeel van de Trend Space op Heimtextil 2023. Deze collectie materiaalinnovaties wordt samengesteld door Franklintill, dat ook verantwoordelijk is voor het Trend Space-concept zelf.

 

Nieuw is dat de Trend Space in hal 9.0 zal worden gepresenteerd met de Heimtextil Trends 2023/24, die vooraf wordt ontwikkeld door de internationale ontwerpbureaus Stijlinstituut Amsterdam (Nederland), Franklintill (Groot-Brittannië) en Spott Design & Business (Denemarken). Met het 'Materiaalmanifest' zet Franklintill zich in voor een zo duurzaam mogelijke inrichting van het gebied met overwegend gerecyclede materialen en elementen en een strikte afvalvermijdingsstrategie.

 

DecoTeam, de belangenvereniging van Duitse huishoudtextielleveranciers, biedt als onderdeel van Heimtextil 2023 een omvangrijk evenementenprogramma aan. De focus zal liggen op het thema online marketing, met keynote speeches van Monika Winden en aansluitend een Youtube-workshop. Een paneldiscussie met interessante gesprekspartners zal ook spannende inzichten opleveren over de onderwerpen duurzaamheid en social media marketing.

 

Met de Heimtextil Conference Sleep & More krijgen bezoekers ook in 2023 weer een college aangeboden op het gebied van gezondheid, duurzaamheid en hotellerie. Gedurende vier dagen vertellen experts over de nieuwste bevindingen, ontwikkelingen en trends op het gebied van gezond slapen vanuit verschillende perspectieven van de branche.

 

Met het programma 'New & Next' krijgen jonge talenten en startende bedrijven de kans om zich te presenteren in de omgeving van de internationale industrie. De frisse ideeën en producten van de New & Next exposanten leveren een waardevolle bijdrage aan het veelzijdige Heimtextil spectrum.Links

www.messefrankfurt.com
www.heimtextil.messefrankfurt.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting textiel, wonen, woning, woon, winkelier, retail, design, textielbeurs, textielvakbeurs, vakbeurs, show, event, evenement, beurs, huisshow, tentoonstelling, bekleding, stoffering, woonkamer, slapen, slaapkamer, matras, slaapsysteem, textiel, behang, vloer, accessoire, projectinrichting, project, kantoor, textielindustrie, circulair, duurzaam, trend, trends, forecast, voorspelling, Heimtextil, heimtex, #heimtex, #Heimtextil, #trendcouncil

Gerelateerd nieuws
Meer transparantie in textielbranche
Modint en Impactbuying werken samen aan transparante toekomst in kleding- en textielbranche door middel van de ontwikkeling van een speciale tool.
lees verder
 
NIeuwe behangkleuren
lees verder
 
Nieuwe huisjurist VIIA
lees verder
Data Decosit 2023 bekend
Organisator Fedustria gaat de beurs Decosit in 2023 organiseren op 5 & 6 september in Brussels Expo.
lees verder
Behang met aaibare structuur
Behanggroothandel Gebr. Eijffinger uit Zoetermeer introduceert Embrace. Een nieuwe behangcollectie met een aaibare structuur.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden