Groot of juist klein bij Vibia

Zaterdag 28 oktober 2023

Het Spaanse verlichtingsmerk Vibia introduceert twee nieuwe armaturen. Hiervan is de een extra klein en kan de ander juist in een uitvoering van bijna twee meter hoog geleverd worden.
Groot of juist klein bij Vibia
Groot of juist klein bij Vibia Groot of juist klein bij Vibia Groot of juist klein bij Vibia

Array is een verkenning van draad en zijn potentieel om lichtgewicht en dynamische lichtsculpturen te creëren. De collectie bestaat uit een reeks fijne draden die strakgetrokken zijn tussen twee ringen en presenteert een verscheidenheid aan conische en cilindrische silhouetten die gecombineerd kunnen worden tot een meeslepende installatie.

 

Array is de eerste samenwerking tussen Vibia en ontwerper Umut Yamac. Uitgebalanceerd door het gewicht van de aluminium ringen, worden de draden op spanning gehouden om een delicate, lichte vorm te creëren. Een lichtbron die verborgen zit in de onderste ring, combineert zacht neerwaarts licht met een gloed naar boven. De collectie omvat drie verschillende hoogtes in verschillende vormen, waarvan de grootste bijna twee meter hoog en 124 cm in diameter is. De aluminium ringen zijn matzwarte terwijl de ringen een zachte kleur, warm terra rood, sober groen of neutraal beige zijn.

 

In zijn voortdurende evolutie als verlichtingsontwerper presenteert Antoni Arola de Flamingo Mini collectie, die bestaat uit verschillende hanglampen op kleinere schaal. Flamingo Mini's delicate, gedeconstrueerde silhouet drukt een gevoel van lichtheid uit. Kenmerkend is het gedeconstrueerde ontwerp dat de LED-lichtbron scheidt van de lagen doorschijnende diffusors, waardoor diffuse gradaties van licht ontstaan.

 

Vibia wordt in Nederland verdeeld door Eikelenboom bv uit Amsterdam en in België door Collective uit Brugge.Links

www.vibia.com
www.collective.be
www.eikelenboom.nl

Tags

nieuws, interieur, inrichting, wonen, woon, woning, project, residentieel, kantoor, hospitality, licht, verlichting, lamp, hanglamp, led, design, #collective, #eikelenboom, #vibia

Gerelateerd nieuws
Netwerkborrel in Milaan
De Interieur Club organiseert wederom de netwerkborrel tijdens Milaan Design Week en hiervoor kunnen nu kaarten besteld worden.
lees verder
 
Nieuwe ceo Homefashion Group
lees verder
 
Angela van Dongen naar Upstairs
lees verder
Syphasfera voor binnen
De Syphasfera lamp, uit de outdoor collectie van Catellani & Smith, is opnieuw vormgegeven door de Italiaanse fabrikant.
lees verder
BMWK steunt Imm talenten
Het Duitse federale ministerie van Economische Zaken en Klimaatactie (BMWK) zal in 2024 opnieuw de deelname van innovatieve jonge bedrijven aan Imm Cologne ondersteunen.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden