Megatrends op positief Light+Building

Vrijdag 20 oktober 2023

Light+Building is helemaal klaar voor de volgende editie van 3–8 maart. Organisator Messe Frankfurt heeft de afgelopen moeilijke jaren achter zich gelaten. Het herstel na de coronacrisis komt volgens de woordvoerders sneller dan verwacht.
Megatrends op positief Light+Building

In 18 hallen zijn straks 2.000 exposanten aanwezig. Volgens Messe Frankfurt is elk relevant bedrijf op de verlichtingsmarkt markt weer present op Light+Building 2024. De grootste hal, hal 8, wordt deze editie helemaal gevuld door (technische) verlichting. Het aanbod van verlichtingsspecialisten wordt volgens de organisatie steeds breder, waardoor in de verlichtingshallen ook steeds meer een mix te zien zal zijn van functionele/technische en decoratieve verlichting. De andere verlichtingshallen zijn de hallen 3, 4, 5, 6 en 10.

 

Volgens Dr. Jürgen Waldorf, managing director van Lighting Section bij ZVEI, is de verlichtingsmarkt in Duitsland redelijk stabiel: 'De energietransitie staat nog steeds centraal. Led is natuurlijk niet nieuw meer, maar bepaalde bestaande lichtproducten worden uitgefaseerd. Wij laten de bezoekers de nieuwe mogelijkheden zien, op het gebied van energiebesparing bij het bouwen van nieuwe huizen, maar ook hoe verlichting bij renovatie verbeterd kan worden.'

 

In een steeds complexere wereld kunnen megatrends volgens Messe Frankfurt dienen als navigatiehulpmiddel. Dit zijn langdurige, epochale (opzienbarende) bewegingen met meerdere kenmerken die te onderscheiden zijn. De organisatie heeft met het Zukunftsinstitut een individuele trendkaart voor de sector bouwtechnologie (waar ook ISH onder valt) ontwikkeld. Zo zijn vier specifieke actiegebieden naar voren gekomen.

 

1. De elektrificatie en digitalisering van nieuwe en bestaande gebouwen vormen de hoeksteen voor verdere ontwikkelingen in de industrie. Dit wordt samengevat in het thema Connectivity. Het is gericht op het succesvol verbinden van de vakgebieden en gaat ook over het efficiënt gebruik van middelen.

 

2. Systemen en benaderingen die bijdragen aan een duurzamere positionering van de bouwsector vormen de focus van het tweede topthema: Sustainability. Deze omvatten integratie en opslag van regeneratief opgewekte energie en efficiënt energiebeheer. Duurzaamheid speelt ook een belangrijke rol in materialen en productieprocessen.

 

3. Het derde thema, Work+Living, behandelt de veranderende behoeften aan mobiliteit, woon- en werkruimten, productie- en verkoopruimten en de stedenbouwkundige context. Of het nu gaat om werken op afstand vanuit huis, op kantoor of in een industrieel gebouw - het slimme huis en slimme gebouw van de toekomst is ontworpen om beide mogelijk te maken.

 

4. Het vierde topthema richt zich op licht en verlichting. Stijlbureau Bora Herke Palmisano analyseert de trends voor armatuurdesign in het seizoen 2024/25. In lezingen en een bijbehorende trendpresentatie zullen de ontwerpers uitleggen welke kleuren, vormen en materialen het komende seizoen stijlbepalend zullen zijn. De lezingen vinden plaats in het Design Plaza in hal 3.1. De presentatie van de thema’s is in dit omgeving te zien.Links

www.light-building.messefrankfurt.com
www.messefrankfurt.be
www.messefrankfurt.com
www.messefrankfurt.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, project, outdoor, tuin, verlichting, lamp, muurlamp, verlichtingsartikel, lichtelement, designverlichting, designlamp, hanglamp, tafellamp, vloerlamp, duurzaamheid, connectiviteit, workandliving, technologie, digitaal, platform, evenementen, programma, rondleiding, shows, #lightbuilding, #messefrankfurt, #LB24

Gerelateerd nieuws
Even voorstellen: Kreon Holon 20
Kreon voeg Holon 20 toe aan de Holon-collectie. Als aanvulling op de 20-40-60-80 maatvoering, is de Holon 20 klein maar krachtig.
lees verder
Otak alias Cozy-Homes winkel failliet
Over Otak Meubelen Enschede is gisteren het faillissement uitgesproken door de rechtbank in Overijssel, vestiging Almelo.
lees verder
Smart homemarkt 6,3 miljard
De smart home markt in Nederland groeide in een jaar van € 5,8 miljard naar € 6,3 miljard. Ook steeg het bezit van slimme apparaten naar 61% van de huishoudens.
lees verder
Super Skin thema A@W R'dam
‘Super Skin’ is thema van de 'speed-date' beurs Architect@Work voor de editie komende september in Rotterdam.
lees verder
Nieuwe salesmanager Woonindustrie
Per 1 juni is Benjamin Streefkerk gestart als de nieuwe salesmanager bij De Woonindustrie. Hij heeft de ambitie om A-merken bij het interieurcentrum te betrekken.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden