Groei detailhandel 7,6%

Zaterdag 31 oktober 2020

De Nederlandse detailhandel heeft ook in september weer geplust, met 7,6%. De prijzen ging tevens omhoog want het volume steeg met 5,5%. En kon een andere branche de groei van het interieur bijhouden?
Groei detailhandel 7,6%
Groei detailhandel 7,6%

De omzet van totale Nederlandse detailhandel pluste in september met 7,6%, waarbij de food met 5,5%. De omzet in non-food steeg met 6,2% (volume +4,4%).

De Doe-het-zelfwinkels, waaronder keukens en vloeren, plusten met 19,5% (augustus 15,6%), Meubels en woninginrichting met 18,2% (augustus, 12,2%) en lieten andere branches qua groei dus hun hielen zien. Ook Recreatie-artikelen (+10,6%) en Consumentenelektronica en witgoed (+9,2%) lieten overigens nog steeds een mooie groei zien, zo meldde het CBS gisteren. Schoenen en lederwaren (-12,3%) en Kleding (-6,8%) kelderden na twee stabiele maanden ineens weer flink ten opzichte van vorig jaar.

Hoewel iets minder dan vorige maand bleef de groei van online-omzet nog altijd hoog: via pure webshops werd in september 29,6% meer verkocht dan een jaar eerder. Multi-channelers boekten een plus van 42,1%, totaal kwam uit op 34,8%.Links

www.cbs.nl

Tags

Nieuws, interieur, wonen, woning, wonen, woninginrichting, vertrouwen, economie, indicator, consumptie, consument, uitgaven, bestedingen, consumentenvertrouwen, koopbereidheid, omzet, detailhandel, woninginrichting, retail, winkel, prijzen, shop, outlet, webwinkel, online, non-food, duurzaam, duurzame consumptiegoederen, #cbs

Gerelateerd nieuws
Breed programma R+T Digital
In een persconferentie maakte Messe Stuttgart kort geleden meer informatie bekend over R + T digital. 285 exposanten nemen hieraan deel en er is een uitgebreid digitaal lezingenprogramma. Ook de R + T innovatieprijs wordt weer uitgereikt.
lees verder
Unieke oplossing
Steeds meer mensen werken momenteel thuis en dat is een trend die zal blijven bestaan. En als er dan gegeten moet worden, moet alle apparatuur weer van de eettafel opgeruimd worden. Daar is nu een oplossing voor: de thuiswerktafel.
lees verder
Geen Design Experience wel nieuws
Vanwege de voortdurende coronamaatregelen komt de ETC Design Experience van 8 en 9 februari te vervallen. Maar professionals zijn op afspraak nog steeds welkom bij ETC Design Center Europe, waar ook nieuws te vinden is.
lees verder
 
In memoriam Anton Sanders
lees verder
Digitaal platform
Euretco Wonen biedt haar leden een digitaal platform voor lokale vindbaarheid om zo de lokale positie te versterken.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden