Goudvissen in Nhow

Maandag 02 november 2020

'Ik hou niet van wachten. Niemand vindt het leuk. Maar als het moet, denk ik dat ik graag naar vis wil kijken. Een goudvis, zou ik zeggen.' In de tafel Up in the Air van Viccarbe.
Goudvissen in Nhow
Goudvissen in Nhow Goudvissen in Nhow Goudvissen in Nhow Goudvissen in Nhow Goudvissen in Nhow

De bovenstaande uitspraak kwam van Ramón Úbeda en Otto Canalda (foto 6) voorafgaande aan hun ontwerp uit 2014 van Up in the Air (foto 1-4) voor Viccarbe: een lage tafel met daarin vissen die zwemmen in een lucht die op water lijkt.

Het ontwerpen van de vissen was indertijd een uitdaging. Maar Juanjo, die visser was voordat hij een gespecialiseerde visbeeldhouwer werd, bood uitkomst. Als hobby maakte hij replica's van de vis die hij had gevangen, maar deze hobby werd later zijn beroep. Bekijk hier de leuke video (3:24) over dit ontwerpproces.

De Spaanse NH Hotel Group heeft begin dit jaar voor de inrichting van de 650 kamers van haar hotelconcept Nhow (foto 5) in Amsterdam vlak bij de Rai meer dan 1.250 Up in the Air aangeschaft, zo meldt de Spaanse fabrikant trots. Volgens de website kosten deze tafels vanaf € 1.470 per stuk. Viccarbe wordt in de Benelux vertegenwoordigd door Design Tales.Links

www.designtales.nl
www.nh-hotels.com
www.viccarbe.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, woning, woon, wonen, project, kantoor, hospitality, meubel, tafel, bijzet, bijzettafel, nachtkast, hotel, #designtales, #nhhotels, #viccarbe

Gerelateerd nieuws
 
Gerard Castelijn overleden
lees verder
 
Grote meerderheid wil winkels open
lees verder
Woonwinkels moeten weer open !
Centrummanagers, ondernemers- en binnenstadverenigingen roepen massaal op om 3 maart de deuren te heropenen, omdat de situatie voor de winkels niet meer houdbaar is. Dit blijkt mede uit de dramatische omzetcijfers van januari.
lees verder
Zoen en vlinder in de lente
Enzo Architectuur & Interieur introduceert eettafel Vlinder, onderdeel van hun meubelcollectie Zoen, die in 2019 op de markt kwam. Vlinder is volgens het bedrijf een stralend middelpunt, dat is ontstaan tijdens een verstilde periode in een woelige wereld.
lees verder
Kastsysteem voor alle ruimtes
Het wandmeubelsysteem Rolf Benz Stretto brengt orde in woonruimtes. Het biedt veel keuzemogelijken qua kleuren, materialen en afmetingen.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden