Gietvloeren van plastic afval

Vrijdag 14 januari 2022

Onder de naam The Good Floor maakt de Rotterdamse startup circulaire, terrazzo design gietvloeren van zwerfplastic uit rivieren en afgedankt plastic uit de kledingindustrie.
Gietvloeren van plastic afval
Gietvloeren van plastic afval Gietvloeren van plastic afval

The Good Floor (TGF) maakt circulaire, terrazzo design gietvloeren van plastic afval. Zwerfplastic uit rivieren en afgedankt plastic uit de kledingindustrie wordt verwerkt in gietvloeren. Met iedere geïnstalleerde gietvloer draagt de consument bij aan het verminderen van de CO2-uitstoot.


TGF wil met haar verantwoorde vloeren een wezenlijke bijdrage leveren aan het verminderen van de wereldwijde CO2-uitstoot. Roderick Schothorst, oprichter en eigenaar van TGF: 'TGF is ontstaan uit mijn liefde voor design en mooie vloeren enerzijds, en mijn behoefte om bij te dragen aan een wereld die ik graag achterlaat voor mijn kinderen en de generaties daarna anderzijds. Door plastic afval te verwerken in onze vloeren, wordt er minder plastic verbrand. Zo dragen wij met TGF bij aan het stopzetten van de opwarming van de aarde en beperken we de uitstoot van toxische gassen. Daarnaast zijn de vloeren die we installeren echt heel mooi. Iedere vloer is uniek en onze vloeren zijn een stuk goedkoper dan de originele Terrazzovloeren.'

 

Het bedrijf is gevestigd in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam, maar ‘giet’ door het hele land. De organisatie richt zich zowel op particuliere als zakelijke klanten. Door de duurzaamheid van de vloer is deze geschikt voor privéwoningen maar ook voor kantoorpanden is de slijtvaste vloer een duurzame uitkomst. Alle kleuren kunnen op maat gemaakt worden, al ziet TGF dat de kleuren Confetti, Snow en Sea dusver het meest populair zijn. 'Een van onze opdrachtgevers was op zoek naar een betaalbare Terrazzovloer. TGF bood een goed alternatief dat gelijk in de smaak viel: subtiel, speels én duurzaam”, licht Bo van Niekerk van Hop Architecten toe over de samenwerking.  


Voor de productie van haar gietvloeren werkt TGF samen met Liberty, die plastic verzamelt uit de kledingindustrie en Rotterdamse partner Clear Rivers, die plastic afval opvangt met plasticvangers. Ramon Knoester, oprichter van Clear Rivers: 'Wij halen al jaren plastic uit de rivieren en zijn altijd op zoek naar nieuwe partners die het plastic duurzaam en circulair kunnen verwerken. Onze samenwerking met TGF is ontzettend mooi. Is een vloer met ons plastic eenmaal geïnstalleerd, dan lopen consumenten letterlijk over het plasticafval uit de rivieren, maar dan verpakt in een prachtige vloer.'

 

Het ingezamelde plastic worden gescheiden op kleur en type. Na een grondige wasbeurt met water en biologisch afbreekbaar schoonmaakmiddel, wordt het plastic vermalen tot kleine deeltjes. Deze deeltjes vormen de basisgrondstof van de gietvloeren. Ook voor de installatie wordt samengewerkt met een ervaren partners. 

Gietvloeren winnen volgens TGF nog altijd aan populariteit bij consumenten en architecten. Ze hebben een moderne, huiselijke en warme uitstraling en zijn flexibel te installeren. Een PU (polyurethaan) gietvloer is geluiddempend en bovendien goed te combineren met vloerverwarming. Gietvloeren zijn gemakkelijk en milieuvriendelijk schoon te houden en gaan zeer lang mee. TGF voegt daar twee duurzame dimensies aan toe in de vorm van duurzame grondstoffen en een verantwoord productieproces. Links

www.thegoodfloor.nl
www.clearrivers.eu

Tags

nieuws, interieur, terrazo, gietvloeren, plastic, afval, zwerfafval, polyurethaan, duurzaam, recycling, #thegoodfloor, #liberty, #clearrivers

Gerelateerd nieuws
 
Trappen van Coretec vloeren
lees verder
 
Nieuwe catalogus Hamat
lees verder
Ommezwaai Inretail
Nog geen twee maanden geleden zei Inretail keihard 'nee' tegen tegen het Corona ToegangsBewijs (CTB) namens de meerderheid van de Nederlandse winkeliers. Nu is dat ineens toch weer bespreekbaar.
lees verder
Interieurretail november stabiel
De Nederlandse detailhandel heeft in november 5,2% meer omgezet, meldt het CBS. Het verkoopvolume was 2,6% hoger, waarbij de inflatie dus duidelijk zichtbaar wordt. De interieur retail bleef stabiel.
lees verder
 
Hoop op mooi 2022!
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden