Gewatteerd en modulair Quilton

Woensdag 18 augustus 2021

Hay en Doshi Levien onthullen hun nieuwste ontwerpsamenwerking: de Quilton familie van modulaire banken. Volgens de makers is dit een gewatteerd landschapsbanksysteem.
Gewatteerd en modulair Quilton
Gewatteerd en modulair Quilton Gewatteerd en modulair Quilton

Ontwerpers Nipa Doshi en Jonathan Levien werken al sinds 2014 samen met Hay, na een ontmoeting op de internationale interieurvakbeurs IMM Cologne bij stoffenfabrikant Kvadrat. Soms werkt het duo in opdracht van de Deense meubelfabrikant, maar de designers doen ook zelf suggesties voor aanvullingen van het assortiment.

 

Doshi Levien vond dat Hay een zitmeubelcollectie moest maken die zachter, eleganter, op maat gemaakt en tegelijkertijd heel warm en toegankelijk was. Het uitgangspunt voor de bank was modulariteit (er zijn dertien modules en een losse driezitsbank). De gedurfde quilting op de zitting is het bepalende element van het ontwerp. Het draait om details, zoals het quilten, maar bijvoorbeeld ook de subtiele zwevende basis. De configuratie van het ontwerp stelt de klant in staat om materialen en kleuren op de voorkant, achterkant en basis van de bank te mixen en matchen.

 

Er is de keuze uit zowel textiel als leer. In zijn debuutversie is de bank voorzien van verschillende Kvadrat-stoffen. Op foto 1 is de bank bekleed met de Kvadrat stof Atlas aan de voorkant en Flamiber stof op de achterkant en basis. Foto 3 is de driezits variant, met een linnen stof Grid in adriatic blue.

 

In het verleden werd Hay vertegenwoordigt door agenturen, maar sinds bijna twee jaar is François Wegbrans country manager Benelux voor de fabrikant.Links

www.hay.dk

Tags

Nieuws, interieur, wonen, huishoud, project, residentieel, meubel, verlichting, lamp, licht, stoel, bureau, bureaustoel, tafel, bijzet, accessoires, decoratie, retail, winkel, detailhandel, keten, #hay, #kvadrat, #doshilevien, #Quilton

Gerelateerd nieuws
 
Sfeer in Arnhem
lees verder
Tijd voor ETC Design Experience
ETC Design Center Europe is er klaar voor. De ETC Design Experience vindt hier plaats op 20 en 21 september. Voor het laatste designnieuws is het dus een must om op maandag of dinsdag af te reizen naar Culemborg.
lees verder
Oskar doet Prandina in Belux
Studio Oskar is recent de exclusieve agent voor Prandina in BelgiŽ en Luxemburg geworden.
lees verder
De Rothschild koopt pand Meubitrend
Edmond de Rothschild Reim koopt groot complex in Oss. Het gaat om het pand van Meubitrend.
lees verder
 
Tripp Trapp in eikenuitvoering
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden