Incoda vereist coronabewijs

Woensdag 18 augustus 2021

Het is niet mogelijk om Incoda te bezoeken zonder coronatoegangsbewijs. Easyfairs ondermijnt met deze zware maatregel dat iedereen volledig deel moet kunnen nemen aan de samenleving.
Incoda vereist coronabewijs

Om de Interieur Collectie Dagen (Incoda) in de Evenementenhal in Gorinchem op 12, 13 en 14 september 2021 te bezoeken wordt een bewijs van volledige coronavaccinatie vereist, minimaal twee weken (met het Janssen-vaccin zelfs 28 dagen) vóór de beurs. Dit wordt bij de entree gecheckt.

Een herstelbewijs van corona is eveneens acceptabel, maar die mag dan weer niet ouder zijn dan zes maanden. Dat laatste is overigens vreemd, want recente publicaties geven aan dat deze 'natuurlijke immuniteit' op langere termijn betere resultaten geeft dan vaccins bieden.

De laatste mogelijkheid is om je speciaal voor een bezoek laten testen. Speciaal, want deze test mag niet meer dan 24 uur oud zijn. Je mag hiervoor niet naar de huisarts of een willekeurige teststraat, want alleen PCR- of antigeen-testen van GGD en Testenvoortoegang worden geaccepteerd. Testen na 1 september zijn overigens niet meer gratis en kosten meestel zo'n € 90 (PCR) of € 40 (antigeen).

Nu inmiddels is gebleken dat gevaccineerden ook besmettelijk kunnen zijn zou je eigenlijk óf niemand óf iedereen verplicht moeten stellen zich te laten testen. Merkwaardig is eveneens dat de geldigheidsduur van zo'n test bij reizen 72 uur geldig is, maar voor Incoda dus maar 24 uur. Dat betekent dus dagelijks testen als je de beurs meerdere dagen zou willen bezoeken.

Volgens de Nederlandse overheid geldt zo'n coronatoegangsbewijs pas vanaf 20 september bij activiteiten vanaf 75 personen of meer. En wil men deze op 1 november weer afschaffen.
Incoda-organisator Easyfairs voert dit toch direct in om 'de veiligheid nog hoger te laten zijn'. Vorig jaar september - voordat er überhaupt een vaccin op de markt was - vond de organisatie nog dat de beurs Trendz wel veilig verlopen was. Voor Trendz vanaf aankomende zondag gelden de nieuwe toegangsregels overigens ook al.

In landen waar dergelijke discriminatie is of wordt doorgevoerd (Duitsland, Italië, Frankrijk) vinden veel mensen deze coronatoegangscontroles veel te ver gaan. Ze leven de regels niet na, demonstreren er massaal tegen en boycotten organisaties die er aan mee doen. Uit onderzoek van Easyfairs zelf onder 6.000 respondenten bleek een groot percentage van 86% van plan was Incoda te gaan bezoeken. Ten tijde van het onderzoek was er van een corona-controle echter nog geen sprake.

Desalniettemin is het de vraag of dat gevolg voor het aantal bezoekers heeft. Incoda belooft immers met onder meer het NK Woning- en Projectstofferen (NKWP), het NK Parketleggen, Parketpaviljoen, trends in de Welcome Area en natuurlijk veel noviteiten van de ruim 100 exposanten namelijk weer een bijzonder interessant event te gaan worden die door velen niet gemist zal willen worden.

 

P.S. 19-08-2021 Dit artikel is op onderdelen aangepast.Links

www.easyfairs.com
www.evenementenhal.nl
www.interieurcollectiedagen.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting textiel, wonen, woning, woon, winkelier, retail, design, textielbeurs, textielvakbeurs, vakbeurs, show, event, evenement, beurs, huisshow, tentoonstelling, bekleding, stoffering, woonkamer, textiel, behang, vloer, accessoire, projectinrichting, project, kantoor, easyfairs, evenementenhal, #incoda, #interieurcollectiedagen, #kennisplein, #evenementenhal, #easyfairs, #parketpaviljoen, #NKWP, #NKparketleggen, #hmcollege, #ocsinteriors, #inretail, #bvp, #platformparketbranche, #ppb

Gerelateerd nieuws
Innovatieve vloer in 3D geprint huis
In Beckum, in het Duitse Noordrijn-Westfalen, werd onlangs het eerste geprinte huis van Duitsland geopend. De vloer in dit innovatieve gebouw is afkomstig van de nabij gevestigde fabrikant Meisterwerke.
lees verder
Winnaars van het NKWP
Tijdens de laatste dag van de vakbeurs Incoda zijn de nieuwe kampioenen van het NK Woning- en Projectstofferen (NKWP) bekend gemaakt. Bij de junioren ging de eerste prijs naar Kay Winters, bij de senioren won Anco Rijstenbil voor de derde keer op rij.
lees verder
Tijd voor ETC Design Experience
ETC Design Center Europe is er klaar voor. De ETC Design Experience vindt hier plaats op 20 en 21 september. Voor het laatste designnieuws is het dus een must om op maandag of dinsdag af te reizen naar Culemborg.
lees verder
 
Coretec weer op TV
lees verder
Incoda succesvol verlopen
De Incoda in Gorinchem was een zeer geanimeerde beurs met een prima uitstraling. Dat maakt het tot een succes, al is het aantal bezoekers een stukje lager geweest dan de beurs voor de pandemie.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden