Fusie Jysk en Dänisches Bettenlager

Maandag 01 april 2019

De familie Larsen, eigenaar van de Deense Jysk groep, voegt per 1 september 2019 Jysk Nordic samen met de in Duitsland actieve Dänisches Bettenlager.
Fusie Jysk en Dänisches Bettenlager

Het nieuwe bedrijf krijgt de naam Jysk. De winkels in Duitsland en Oostenrijk blijven opereren onder de naam Dänisches Bettenlager. Met deze fusie speelt het Deense meubelconcern in op de ontwikkeling van de markt met toenemende concentratie en weinig maar grote concurrenten.

Jysk-oprichter en eigenaar Lars Larsen (foto, boven; Jysk) stelt in Möbelmarkt tot de conclusie te zijn gekomen dat een groter bedrijf in zo'n markt meer concurrerend is dan als twee afzonderlijke bedrijven. Jysk valt onder de Lars Larsen Group waaronder ook onder meer meubelketens als Bolia.com en Ilva vallen. In het boekjaar 2017/18 had het bedrijf 2.740 winkels en was de omzet € 3,58 miljard.

De huidige ceo van Jysk Nordic, Jan Bøgh (foto, onder; Jysk), reeds 24 jaar bij Jysk Nordic, waarvan 20 jaar als in zijn huidige functie, wordt verantwoordelijk voor het nieuwe bedrijf. Het hoofdkantoor van Dänisches Bettenlager blijft in Duitsland, het nieuwe gezamenlijke hoofdkantoor van de gefuseerde onderneming zal worden gevestigd in Brabrand in de buurt van Aarhus op het hoofdkantoor van Jysk groep.

Bøgh stelt dat het uiterst belangrijk is om de medewerkers van Dänisches Bettenlager te behouden, omdat ze zeer competent zijn en een enorme kennis van het bedrijf hebben. Het is dan ook niet de bedoeling om het aantal werknemers te verminderen.

Jysk opende haar eerste winkel in Nederland in 2006 en in 2016 was ook België aan de beurt. Het heeft 23.000 werknemers in 51 landen.Links

www.bolia.com
www.daenischesbettenlager.de
www.ilva.dk
www.jysk.com
www.jysk.nl

Tags

Nieuws, wonen, wonen, woning, residentieel, interieur, inrichting, woonkamer, eetkamer, slaapkamer, bed, matras, slaap, slapen, boxspring, logeerkamer, meubel, bed, gordijn, stof, raambekleding, interieurbekleding, vloer, woonartikel, woonaccessoire, retail, winkel, shop, outlet, filiaal, keten, winkelketen, formule, discount, budget, #bolia, #daenischesbettenlager, #ilva, #jysk, #jysk

Gerelateerd nieuws
Saba lanceert nieuwe website
Saba adhesives and sealants, producent van hoogwaardige lijmen en kitten die onder meer gebruikt worden voor de productie van meubelen en matrassen, heeft een nieuwe website. Deze is vooral gericht op de slimme oplossingen van Saba, innovaties, kennisdocumenten en klantverhalen.
lees verder
Das Haus 2020 haalt buitenleven binnen
Het jonge Spaanse ontwerpteam Mut is in 2020 verantwoordelijk voor de negende editie van Das Haus, dat op Imm Cologne te zien is.
lees verder
Auping matras leasen of bed ontwerpen
Auping lanceert de bedden-start-up Bedzzzy die het leasen van circulaire matrassen mogelijk maakt. Daarnaast lanceert de beddenfabrikant uit Deventer een app om digitaal een bed te ontwerpen.
lees verder
Piure neemt Bub over
De Duitse meubelfabrikant Piure uit München heeft collega Leo Bub Möbelwerke uit Poppenhausen overgenomen.
lees verder
 
Mooie merken op Showup
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden