Fusie Jysk en Dänisches Bettenlager

Maandag 01 april 2019

De familie Larsen, eigenaar van de Deense Jysk groep, voegt per 1 september 2019 Jysk Nordic samen met de in Duitsland actieve Dänisches Bettenlager.
Fusie Jysk en Dänisches Bettenlager

Het nieuwe bedrijf krijgt de naam Jysk. De winkels in Duitsland en Oostenrijk blijven opereren onder de naam Dänisches Bettenlager. Met deze fusie speelt het Deense meubelconcern in op de ontwikkeling van de markt met toenemende concentratie en weinig maar grote concurrenten.

Jysk-oprichter en eigenaar Lars Larsen (foto, boven; Jysk) stelt in Möbelmarkt tot de conclusie te zijn gekomen dat een groter bedrijf in zo'n markt meer concurrerend is dan als twee afzonderlijke bedrijven. Jysk valt onder de Lars Larsen Group waaronder ook onder meer meubelketens als Bolia.com en Ilva vallen. In het boekjaar 2017/18 had het bedrijf 2.740 winkels en was de omzet € 3,58 miljard.

De huidige ceo van Jysk Nordic, Jan Bøgh (foto, onder; Jysk), reeds 24 jaar bij Jysk Nordic, waarvan 20 jaar als in zijn huidige functie, wordt verantwoordelijk voor het nieuwe bedrijf. Het hoofdkantoor van Dänisches Bettenlager blijft in Duitsland, het nieuwe gezamenlijke hoofdkantoor van de gefuseerde onderneming zal worden gevestigd in Brabrand in de buurt van Aarhus op het hoofdkantoor van Jysk groep.

Bøgh stelt dat het uiterst belangrijk is om de medewerkers van Dänisches Bettenlager te behouden, omdat ze zeer competent zijn en een enorme kennis van het bedrijf hebben. Het is dan ook niet de bedoeling om het aantal werknemers te verminderen.

Jysk opende haar eerste winkel in Nederland in 2006 en in 2016 was ook België aan de beurt. Het heeft 23.000 werknemers in 51 landen.Links

www.bolia.com
www.daenischesbettenlager.de
www.ilva.dk
www.jysk.com
www.jysk.nl

Tags

Nieuws, wonen, wonen, woning, residentieel, interieur, inrichting, woonkamer, eetkamer, slaapkamer, bed, matras, slaap, slapen, boxspring, logeerkamer, meubel, bed, gordijn, stof, raambekleding, interieurbekleding, vloer, woonartikel, woonaccessoire, retail, winkel, shop, outlet, filiaal, keten, winkelketen, formule, discount, budget, #bolia, #daenischesbettenlager, #ilva, #jysk, #jysk

Gerelateerd nieuws
Veelzijdige Flint
De Venlose meubelfabrikant Leolux heeft begin dit jaar een nieuw zitmeubel geïntroduceerd, de veelzijdige Flint.
lees verder
 
Libeco nieuws op Proposte
lees verder
Brouwers bodems naar Dicobed
Brouwers Bedding gaat zich concentreren op het maken van boxsprings en laat de verkoop van andere bedbodems over aan Dicobed.
lees verder
Reïncarnatie Pantonova
Carin (foto links), dochter van ontwerper Verner Panton, en Joakim Lassen (foto rechts), de huidige directeur van en zoon van de oprichter van Montana, hebben een meubel uit 1971 opnieuw op de markt gebracht.
lees verder
Jori breidt aanbod uit
De Belgische meubelfabrikant Jori stelt dit voorjaar een viertal nieuwe producten voor.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden