Fritz Hansen upcycled plasticafval

Woensdag 09 oktober 2019

N02 Recycle is Fritz Hansens nieuwe, veelzijdige stoel die bestaat uit geŁpcycled plasticafval. Het is de allereerste stoel van het bedrijf in gekleurd en gerecycleerd polypropyleen.
Fritz Hansen upcycled plasticafval
Fritz Hansen upcycled plasticafval Fritz Hansen upcycled plasticafval Fritz Hansen upcycled plasticafval

De stevige, stapelbare stoel N02 Recycle van Fritz Hansen is ontworpen in samenwerking met de Japanse designstudio Nendo. De ontwerper liet zich inspireren door een gekreukt blad papier op zijn werktafel en verwerkte dit in het design door middel van een plooi in de zitting, die de boven- en onderrug van de gebruiker ondersteunt. De kuip van de stoel is gemaakt van circulair plastic: gerecycleerd plastic dat ook opnieuw gerecycleerd kan worden. Het gebruikte plastic is afkomstig van huishoudafval dat verzameld, verwerkt en geüpcycled wordt in Centraal-Europa, om zo het transport te beperken.

 

De kuip is verkrijgbaar in zeven kleuren, die geïnspireerd zijn op warme aardetinten uit de Scandinavische natuur. Met zijn ruime keuze aan kleuren en verschillende opties voor het onderstel is de N02 Recycle volgens het bedrijf de ideale oplossing voor eetkamers, kantoren en vergaderzalen of als extra zitgelegenheid. De afwasbare plastic kuip is kindvriendelijk en eenvoudig in onderhoud.

 

Ulrik Gammelmark West, is de contactpersoon van Fritz Hansen voor de retail en Wenke Claus voor de projectmarkt in de Benelux. Voor de verlichtingscollectie van Fritz Hansen is er in België een aparte agent, Tradix.Links

www.fritzhansen.com
www.tradix.be

Tags

Nieuws, interieur, wonen, woon, woning, residentieel, project, huisshow, meubel, bank, tafel verlichting, licht, design, stoel, fauteuil, bank, kantoormeubel, kantoorinrichting, bedrijfskantoor, werkruimte, kantooromgeving, werkvloer, hotel, kantoor, kantoorfaciliteit, home office, homeoffice, werkplek, werkomgeving, hospitality, bureau, stoel, werk, akoestiek, akoestisch, show, event, evenement, beurs, #fritzhansen

Gerelateerd nieuws
 
CBM bezint tijdens ALV 2019
lees verder
Orgatec 2020 groeit
De biŽnnale projectinrichtingsbeurs Orgatec in Keulen van 27-31 oktober 2020 lijkt flink te groeien dankzij nieuwe exposanten.
lees verder
 
Smart Living op IMM
lees verder
Dum verhuisd
Meubelfabriek Dum bv is verhuisd van Amsterdam naar een voormalige munitiefabriek in Zaandam.
lees verder
Bebob en Vloerenschuur failliet
Ondanks de aanhoudende goede omzetcijfers in de interieurbranche zijn er soms toch retailers die het helaas niet redden. Zoals recent Bebob en Vloerenschuur.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden