Fritz Hansen upcycled plasticafval

Woensdag 09 oktober 2019

N02 Recycle is Fritz Hansens nieuwe, veelzijdige stoel die bestaat uit geüpcycled plasticafval. Het is de allereerste stoel van het bedrijf in gekleurd en gerecycleerd polypropyleen.
Fritz Hansen upcycled plasticafval
Fritz Hansen upcycled plasticafval Fritz Hansen upcycled plasticafval Fritz Hansen upcycled plasticafval

De stevige, stapelbare stoel N02 Recycle van Fritz Hansen is ontworpen in samenwerking met de Japanse designstudio Nendo. De ontwerper liet zich inspireren door een gekreukt blad papier op zijn werktafel en verwerkte dit in het design door middel van een plooi in de zitting, die de boven- en onderrug van de gebruiker ondersteunt. De kuip van de stoel is gemaakt van circulair plastic: gerecycleerd plastic dat ook opnieuw gerecycleerd kan worden. Het gebruikte plastic is afkomstig van huishoudafval dat verzameld, verwerkt en geüpcycled wordt in Centraal-Europa, om zo het transport te beperken.

 

De kuip is verkrijgbaar in zeven kleuren, die geïnspireerd zijn op warme aardetinten uit de Scandinavische natuur. Met zijn ruime keuze aan kleuren en verschillende opties voor het onderstel is de N02 Recycle volgens het bedrijf de ideale oplossing voor eetkamers, kantoren en vergaderzalen of als extra zitgelegenheid. De afwasbare plastic kuip is kindvriendelijk en eenvoudig in onderhoud.

 

Ulrik Gammelmark West, is de contactpersoon van Fritz Hansen voor de retail en Wenke Claus voor de projectmarkt in de Benelux. Voor de verlichtingscollectie van Fritz Hansen is er in België een aparte agent, Tradix.Links

www.fritzhansen.com
www.tradix.be

Tags

Nieuws, interieur, wonen, woon, woning, residentieel, project, huisshow, meubel, bank, tafel verlichting, licht, design, stoel, fauteuil, bank, kantoormeubel, kantoorinrichting, bedrijfskantoor, werkruimte, kantooromgeving, werkvloer, hotel, kantoor, kantoorfaciliteit, home office, homeoffice, werkplek, werkomgeving, hospitality, bureau, stoel, werk, akoestiek, akoestisch, show, event, evenement, beurs, #fritzhansen

Gerelateerd nieuws
 
Inspiratie uit de Louis XV periode
lees verder
Spoga toch uitgesteld
De internationale outdoorbeurs Spoga + gafa zou van 6-8 september 2020 in Keulen worden gehouden. Verrassend genoeg is de beurs nu toch uitgesteld, naar een permanent andere datum!
lees verder
Design Tales in muurafwerking
Design Tales, een agenturenbedrijf voor meubelen en verlichting heeft een bijzondere uitbereiding. Het bedrijf wordt de Nederlandse ambassadeur van St. Leo.
lees verder
Wonenbeurs gaat digitaal
De VT Wonen & Designbeurs gaat dit jaar niet door in fysieke vorm, maar wordt gedurende de gehele maand oktober digitaal gehouden. De Let's get digital editie!
lees verder
 
Let's meet again op MBB!
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden