Fritz Hansen upcycled plasticafval

Woensdag 09 oktober 2019

N02 Recycle is Fritz Hansens nieuwe, veelzijdige stoel die bestaat uit geŁpcycled plasticafval. Het is de allereerste stoel van het bedrijf in gekleurd en gerecycleerd polypropyleen.
Fritz Hansen upcycled plasticafval
Fritz Hansen upcycled plasticafval Fritz Hansen upcycled plasticafval Fritz Hansen upcycled plasticafval

De stevige, stapelbare stoel N02 Recycle van Fritz Hansen is ontworpen in samenwerking met de Japanse designstudio Nendo. De ontwerper liet zich inspireren door een gekreukt blad papier op zijn werktafel en verwerkte dit in het design door middel van een plooi in de zitting, die de boven- en onderrug van de gebruiker ondersteunt. De kuip van de stoel is gemaakt van circulair plastic: gerecycleerd plastic dat ook opnieuw gerecycleerd kan worden. Het gebruikte plastic is afkomstig van huishoudafval dat verzameld, verwerkt en geüpcycled wordt in Centraal-Europa, om zo het transport te beperken.

 

De kuip is verkrijgbaar in zeven kleuren, die geïnspireerd zijn op warme aardetinten uit de Scandinavische natuur. Met zijn ruime keuze aan kleuren en verschillende opties voor het onderstel is de N02 Recycle volgens het bedrijf de ideale oplossing voor eetkamers, kantoren en vergaderzalen of als extra zitgelegenheid. De afwasbare plastic kuip is kindvriendelijk en eenvoudig in onderhoud.

 

Ulrik Gammelmark West, is de contactpersoon van Fritz Hansen voor de retail en Wenke Claus voor de projectmarkt in de Benelux. Voor de verlichtingscollectie van Fritz Hansen is er in België een aparte agent, Tradix.Links

www.fritzhansen.com
www.tradix.be

Tags

Nieuws, interieur, wonen, woon, woning, residentieel, project, huisshow, meubel, bank, tafel verlichting, licht, design, stoel, fauteuil, bank, kantoormeubel, kantoorinrichting, bedrijfskantoor, werkruimte, kantooromgeving, werkvloer, hotel, kantoor, kantoorfaciliteit, home office, homeoffice, werkplek, werkomgeving, hospitality, bureau, stoel, werk, akoestiek, akoestisch, show, event, evenement, beurs, #fritzhansen

Gerelateerd nieuws
 
Expositie Creatieve Vakmannen
lees verder
 
MMB 2019 ook voor contract
lees verder
Kettler sluit
Het doek lijkt te zijn gevallen voor Kettler, fabrikant van tuinmeubilair, sport- en vrijetijdsuitrusting.
lees verder
 
Nieuwe producten van afval-linoleum
lees verder
Pierre Frey tijdens Designweek Parijs
Tijdens de designweek in Parijs in september presenteerden designers, ontwerpers en fabrikanten hun creaties. Maison Pierre Frey leverde producten voor verschillende tentoonstellingen, verdeeld over Parijs.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden