Flinke daling nettowinst Ikea

Maandag 28 november 2022

Ikea zag de nettowinst afgelopen boekjaar fors teruglopen, terwijl het bedrijfsresulaat wel op niveau bleef. Dat blijkt uit de cijfers van Ingka Group.
Flinke daling nettowinst Ikea

Ingka Group, met bijna vierhonderd winkels in 32 landen verreweg de grootste franchisenemer van de Zweedse warenhuisketen eindigde het boekjaar (tot en met augustus) met een nettowinst van € 287 miljoen. Een jaar eerder ging het nog om ruim € 1,5 miljard. Volgens Ingka is de forse daling toe te schrijven aan de investeringstak. Door de stijgende rentes op de financiële markten werden obligaties minder waard. Ook het vertrek uit Rusland drukte op de resultaten.

 

Het bedrijfresultaat kwam rond de € 2 miljard uit, iets hoger dan vorig jaar. De totale omzet steeg met 5,7% naar € 42 miljard. De retailtak was goed voor € 39,5 miljard, meldde Ingka eerder al.

 

Ingka investeerde voor zo'n € 1,6 miljard. Zo kwamen er 52 winkels en twee winkelcentra in Toronto en Londen bij. Ook investeerde het concern in online, het distributienetwerk en projecten voor hernieuwbare energie. Ingka gaat door met investeren, zegt financieel topman Juvencio Maeztu volgens Retailtrends.Links

www.ikea.nl
www.ingka.com

Tags

nieuws, interieur, bedrijfsresultaat, meubelen, slapen, retailer, winkels, groei, nettoresultaat, zweden, online, distributienetwerk, boekjaar, warenhuis, woonwarenhuis, keten, franchise, franchisenemer, #ingka, #ikea

Gerelateerd nieuws
Spectrum onder beheer van RSGA Design
Rsga Design, het bedrijf achter Spectrum en de bekende interieurmerken Gelderland, Rietveld Originals en verlichtingsmerk Atelier Artiforte, heeft afgelopen maand 100% van de aandelen in voornoemde merken verworven.
lees verder
Voorjaarsvakdagen DWI 2023
Op 5, 6, 7 en 8 februari vinden de Voorjaarsvakdagen plaats. Zij markeren het 30-jarige jubileum van De Woonindustrie. Dit wordt gevierd met een trendlezing en beursaanbiedingen van diverse exposanten.
lees verder
 
Whoppah wil 20 miljoen groeigeld
lees verder
 
Meer Signify outdoorverlichting
lees verder
Retail december plus
De Nederlandse detailhandel heeft in december 2022 11% meer omgezet dan in december 2021, meldt het CBS. Het verkoopvolume was 0,5 procent lager.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden