Faillissement Drapilux afgewend

Maandag 05 juli 2021

Schmitz Textiles uit Emsdetten wordt grondig geherstructureerd. Liquidatie is afgewend - 106 banen zijn gered.
Faillissement Drapilux afgewend

Schmitz Textiles maakte vandaag bekend dat de ondernemingsraad en de directie van de in Emsdetten gevestigde textielfabrikant (foto) overeenstemming hebben bereikt over de toekomst van het bedrijf.

De nieuwe koers betekent een concentratie op de productie van outdoorstoffen. Het familiebedrijf blijft onder dezelfde naam in een nieuwe richting opereren. In de toekomst zal de textielfabrikant zich concentreren op zijn kerncompetentie: de productie van UV- en weersbestendige polyesterweefsels. De focus ligt dan ook op de productie van luifel-, tent-, maritiem en cabriodakstoffen.

 

Tot nu toe biedt de textielfabrikant met het bekende merk Drapilux uitgebreide, intelligente textieloplossingen voor voornamelijk projectstoffeerders. Door de hoge loon- en energiekosten en de steeds strengere regelgeving heeft het familiebedrijf lang geworsteld om zich in deze markt te handhaven en zich daarbij winstgevend en toekomstbestendig te positioneren.

 

Nadat meerdere reorganisatiepogingen de afgelopen jaren niet tot het gehoopte economische succes hadden geleid, zorgde de coronapandemie ervoor dat het bedrijf in 2020 verder in financiële moeilijkheden kwam. De afgesproken randvoorwaarden voor de herschikking zijn de inkrimping van het personeelsbestand naar 106 medewerkers en loonsverlagingen voor de medewerkers.

 

Hiertoe zijn ondernemingsraad en directie een sociaal plan overeengekomen. Verschillende scenario's waren vooraf onderzocht en het bereikte akkoord was de enige manier om een ​​toekomst voor Schmitz Textiles mogelijk te maken.Links

www.schmitz-werke.com
www.schmitz-textilles.com
www.drapilux.com

Tags

Nieuws, interieur, faillissement, doorstart, reorganisatie, bankroet, insolventie, boeken neerleggen, overname, herstrucurering, textiel, gordijnen, outdoor, buiten, tuin, brandvertragend, project, stof, outdoortextiel, screens, parasols, luifel, #drapilux, #schmitztextiles, #schmitzwerke

Gerelateerd nieuws
 
Easy & Safe meubelstoffen
lees verder
Nieuwe filialen Bolia
Het Deense woonmerk Bolia blijf uitbreiden, in meerdere Europese landen, waaronder Nederland. In juli opende de negende winkel in Nederland, de tiende volgt in augustus in Rotterdam.
lees verder
 
Zij-instromers als interieurvakman
lees verder
Coretec via Decokay
Decokay is een keten van 44 interieuradvieswinkels in Nederland waar de betere merken voor woningen zijn te vinden, waaronder Coretec-vloeren.
lees verder
 
ETC Design Hub na vakantie
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden