Fagerhult voltooit overname iGuzzini

Vrijdag 08 maart 2019

Fagerhult blijft actief op het overnamepad. Gisteren heeft het de acquisitie van Iguzzini afgerond.
Fagerhult voltooit overname iGuzzini

Fagerhult heeft de overname van het Italiaanse Iguzzini Illuminazione, na goedkeuring van de Duitse en Russische mededingingsautoriteiten, 7 maart afgerond. Met de toetreding van Iguzzini tot de Fagerhult Group, stelt het Zweedse verlichtingsmerk een nog stevigere positie in Europa te verkrijgen en een sterk platform om wereldwijd de omzet te laten groeien.

Iguzzini, gevestigd in Recanati (Italië), is opgericht in 1959 en een bedrijf met een volgens eigen zeggen hoge merkbekendheid, met name bij voorschrijvers en lichtontwerpers. Het ontwerpt, produceert en verkoopt verlichting voor binnen- en buiten. Het exporteert 80% van de omzet, vooral in Europa en groeiend in Noord-Amerika.

Het Zweedse Fagerhult is de laatste tijd flink op het overnamepad:
- 2014 Arlight (TR)
- 2016 Led Linear (D)
- 2018 Veko (NL)
Daarnaast werd het in 2013 al distributeur van Designplan (UK) en ging vorig jaar de Nederlandse vestiging van Fagerhult ook Ateljé Lyktan (SE), dat reeds sinds 1974 van de groep is, verkopen.
Links

www.arlight.net
www.atelje-lyktan.se
www.designplan.co.uk
www.fagerhult.nl
www.iguzzini.be
www.led-linear.com
www.veko.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woon, woning, residentieel, project, kantoor, hospitality, domotica, systeem, verlichting, lamp, licht, led, overname, fusie, acquisitie, #arlight, #ateljelyktan, #designplan, #fagerhult, #iguzzini, #ledlinear, #veko

Gerelateerd nieuws
City Gardening thema van Spoga
Van 1 - 3 september 2019 vindt outdoorbeurs Spoga + Gafa plaats in Keulen. Het overkoepelende thema van dit jaar is City Gardening.
lees verder
 
Licht en natuur bij Kundalini
lees verder
Europa Möbel kruipt naar IMG
Europa Möbel Verbund (EMV) gaat in Nederland de samenwerking met de Internationale Meubel Groep (IMG) uit Etten-Leur uitbreiden.
lees verder
 
Zumi noviteiten tijdens Architect@Work
lees verder
Slapen op strand bij VT Wonen
Het strandseizoen kan van start gaan! Vanaf nu kun je blijven slapen op het Zandvoortse strand in een van de drie VT Wonen strandkamers van VT Wonen@Ajuma.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden