Fagerhult voltooit overname iGuzzini

Vrijdag 08 maart 2019

Fagerhult blijft actief op het overnamepad. Gisteren heeft het de acquisitie van Iguzzini afgerond.
Fagerhult voltooit overname iGuzzini

Fagerhult heeft de overname van het Italiaanse Iguzzini Illuminazione, na goedkeuring van de Duitse en Russische mededingingsautoriteiten, 7 maart afgerond. Met de toetreding van Iguzzini tot de Fagerhult Group, stelt het Zweedse verlichtingsmerk een nog stevigere positie in Europa te verkrijgen en een sterk platform om wereldwijd de omzet te laten groeien.

Iguzzini, gevestigd in Recanati (Italië), is opgericht in 1959 en een bedrijf met een volgens eigen zeggen hoge merkbekendheid, met name bij voorschrijvers en lichtontwerpers. Het ontwerpt, produceert en verkoopt verlichting voor binnen- en buiten. Het exporteert 80% van de omzet, vooral in Europa en groeiend in Noord-Amerika.

Het Zweedse Fagerhult is de laatste tijd flink op het overnamepad:
- 2014 Arlight (TR)
- 2016 Led Linear (D)
- 2018 Veko (NL)
Daarnaast werd het in 2013 al distributeur van Designplan (UK) en ging vorig jaar de Nederlandse vestiging van Fagerhult ook Ateljé Lyktan (SE), dat reeds sinds 1974 van de groep is, verkopen.
Links

www.arlight.net
www.atelje-lyktan.se
www.designplan.co.uk
www.fagerhult.nl
www.iguzzini.be
www.led-linear.com
www.veko.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woon, woning, residentieel, project, kantoor, hospitality, domotica, systeem, verlichting, lamp, licht, led, overname, fusie, acquisitie, #arlight, #ateljelyktan, #designplan, #fagerhult, #iguzzini, #ledlinear, #veko

Gerelateerd nieuws
DWI-Marketdays & Spotlight
Na de DWI-Najaarsvakbeurs en Dutch Design Dock begin september, is er vandaag (16 september) weer de Maandag Marketday én de laatste dag van decoratiebeurs Spotlight.
lees verder
Omzet juli woninginrichting top!
De Nederlandse detailhandel heeft in juli 2019 3,4% meer omzet geboekt dan in juli 2018. En weer was de interieurbranche koploper.
lees verder
Veel nieuws van Studio Henk
Het Nederlandse meubelmerk Studio Henk komt dit najaar met een nieuwe serie meubels en zijn eerste lampencollectie.
lees verder
Interieuromzet Q2 weer uitstekend
De Nederlandse detailhandel heeft in het tweede kwartaal van 2019 2,7% meer omzet geboekt dan in hetzelfde kwartaal in 2018. De interieurbranche het doet wederom ruimschoots beter.
lees verder
Lezingen en presentaties in ETC
Op 23 en 24 september is het weer tijd voor de ETC Design Experience. Natuurlijk zijn er veel mooie nieuwe collecties te zien, maar er is ook uitgebreid lezingenprogramma.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden