Enorme belastingclaim Quickstep

Donderdag 12 september 2019

Unilin, fabrikant van Quick-Step, moet ruim 547 miljoen euro aan belastingen de boetes betalen. Tenminste, als het aan de Bijzondere Belastinginspectie (BBI) ligt.
Enorme belastingclaim Quickstep

Volgens  De Tijd heeft deze claim te maken met een constructie via Ierland en Luxemburg, waarmee Unilin royalty’s inde over het gepatenteerde Uniclic systeem. De ontwikkeling van het systeem vond plaats in Wielsbeke, maar de octrooien werd in Nederland aangevraagd op naam van vof Unilin Beheer. Ook de octrooiaanvragen in andere landen werden hieronder thuisgebracht. Vanaf 1999 verkocht Unilin licenties voor het Uniclic-systeem. Voor de inkomsten uit de royalty's werd in Ierland een vennootschap opgericht en de octrooien werden daarheen overgeheveld. De Nederlandse belastingdienst ging hiermee akkoord.

 

Volgens de Belgische BBI is echter sprake van een schijnconstructie om Belgische belastingen te vermijden. De royalty's werden uitbetaald via Ierland en Luxemburg en amper belast. Belangrijk detail: terwijl op papier werd betaald aan het Ierse vennootschap werd het geld in de praktijk gestort op de Belgische rekening van Unilin. Volgens de BBI moet Unilin de boetes en achterstallige belastingen betalen, ondermeer omdat alle uitvindingen in België zijn gedaan en bekostigd.

 

Intussen lopen de belastingen en boetes al op tot € 547 miljoen, Unilin is echter niet van plan deze te betalen. In eerder rechtszaken kreeg Unilin al twee keer gelijk, volgens het bedrijf is er geen sprake van een constructie en is de vordering onterecht. Volgende week dient het hoger beroep.Links

www.quick-step.com
www.unilin.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, woon, project, vloer, vloerbedekking, plank, parket, rechtzaak, claim, belasting, belastingontduiking, fiscus, #unilin, #quickstep, #uniclic

Gerelateerd nieuws
Uitbreiding Estillon
Nog geen zeven jaar na de feestelijke opening van de nieuwe locatie en een uitbreiding eind 2016 is ondervloerspecialist Estillon alweer aan uitbreiding toe.
lees verder
Interfloor vernieuwt Dynamic Wood
De vinylvloerbedekking Dynamic Wood is volgens Interfloor al jaren een succesvolle en populaire collectie. Nu is deze vernieuwd met nieuwe houtdessins.
lees verder
Kranendijk accountmanager Bijlard
Op 1 februari jl. is Erik Kranendijk als accountmanager Oost-Nederland bij Bijlard International in dienst getreden.
lees verder
Nieuwe legvoorschriften vloeren
Vloerenleggers opgelet! Jullie mening wordt gevraagd om te komen tot een nieuwe versie ter vervanging van de huidige Legvoorschriften Parket uit 2012.
lees verder
ERFMI tekent voor hergebruik
Het Europese instituut voor producenten van veerkrachtige vloeren ERFMI heeft de verklaring van de Circular Plastics Alliance ondertekend. Samen met meer dan 100 partners in de waardeketen voor kunststoffen zet ERFMI zich in voor het gebruik of produceren van meer herbruikbare kunststoffen.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden