Enorme belastingclaim Quickstep

Donderdag 12 september 2019

Unilin, fabrikant van Quick-Step, moet ruim 547 miljoen euro aan belastingen de boetes betalen. Tenminste, als het aan de Bijzondere Belastinginspectie (BBI) ligt.
Enorme belastingclaim Quickstep

Volgens  De Tijd heeft deze claim te maken met een constructie via Ierland en Luxemburg, waarmee Unilin royalty’s inde over het gepatenteerde Uniclic systeem. De ontwikkeling van het systeem vond plaats in Wielsbeke, maar de octrooien werd in Nederland aangevraagd op naam van vof Unilin Beheer. Ook de octrooiaanvragen in andere landen werden hieronder thuisgebracht. Vanaf 1999 verkocht Unilin licenties voor het Uniclic-systeem. Voor de inkomsten uit de royalty's werd in Ierland een vennootschap opgericht en de octrooien werden daarheen overgeheveld. De Nederlandse belastingdienst ging hiermee akkoord.

 

Volgens de Belgische BBI is echter sprake van een schijnconstructie om Belgische belastingen te vermijden. De royalty's werden uitbetaald via Ierland en Luxemburg en amper belast. Belangrijk detail: terwijl op papier werd betaald aan het Ierse vennootschap werd het geld in de praktijk gestort op de Belgische rekening van Unilin. Volgens de BBI moet Unilin de boetes en achterstallige belastingen betalen, ondermeer omdat alle uitvindingen in België zijn gedaan en bekostigd.

 

Intussen lopen de belastingen en boetes al op tot € 547 miljoen, Unilin is echter niet van plan deze te betalen. In eerder rechtszaken kreeg Unilin al twee keer gelijk, volgens het bedrijf is er geen sprake van een constructie en is de vordering onterecht. Volgende week dient het hoger beroep.Links

www.quick-step.com
www.unilin.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, woon, project, vloer, vloerbedekking, plank, parket, rechtzaak, claim, belasting, belastingontduiking, fiscus, #unilin, #quickstep, #uniclic

Gerelateerd nieuws
Andere indeling Domotex
Al 97.000 vierkante meter beursvloer van Domotex is gevuld. Door Framing Trends in hal 8 verhuist een deel van de exposanten terug naar hun eigen segment.
lees verder
Intirio en Trendz Belgium stoppen
Easyfairs heeft begin deze week besloten om zowel Intirio als Trendz Belgium uit hun beursagenda te halen. Een lange traditie verdwijnt.
lees verder
 
Nieuwe producten van afval-linoleum
lees verder
Cotap met VT Wonen tapijt
Cotap heeft een nieuwe VT Wonen vloerkleden & tapijtcollectie ge´ntroduceerd op de vorige week gehouden VT Wonen & Design beurs in de Rai Amsterdam.
lees verder
 
NLXL ook in karpetten
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden