Elegante deurmatten in interieur

Vrijdag 21 juni 2024

[Sponsored artikel] - Bij de inrichting van je woning zorg je er onder meer voor dat je meubels bij elkaar passen de muren een mooie kleur krijgen en kunstwerken aan de wand hangen. Maar heb je ook aan een passende deurmat gedacht?
Elegante deurmatten in interieur

De deurmat is een element dat vaak over het hoofd wordt gezien bij de inrichting van je woning. En dat is zonde, want een deurmat kan namelijk direct een extra touch geven aan de uitstraling van je interieur.

Functionaliteit versus stijl
Een deurmat staat voornamelijk bekend om zijn functionaliteit. Maar het uiterlijk is zeker niet onbelangrijk, want de deurmat is namelijk de eerste indruk die gasten van jouw woning krijgen. Als de deurmat niet aansluit bij je interieur kan dit direct afbreuk doen aan de uitstraling van de ruimte. Zonde natuurlijk, want tegenwoordig is er voldoende keuze aan deurmatten die zowel functioneel als stijlvol zijn. Een goed gekozen passende deurmat kan gelijk de toon zetten en bijdragen aan de sfeer die je wilt uitstralen in jouw woning. In dit artikel vertellen we je graag meer hoe je je interieur kunt completeren met een deurmat die past bij de rest van de inrichting.


Deurmat op maat
Tegenwoordig zijn deurmatten in alle soorten en maten verkrijgbaar. Ideaal als je wilt dat de deurmat aansluit bij het uiterlijk van je interieur. Ondanks dat er vele standaard deurmatten op de markt zijn, komt het ook vaak voor dat deze qua maten of design niet aansluiten bij je wensen. Gelukkig zijn hier oplossingen voor. Wist je bijvoorbeeld dat je gemakkelijk een deurmat op maat kan laten maken? Zo kun je de deurmat helemaal laten aansluiten bij jouw eigen voorkeur.


Deurmat voor buiten
Ondanks dat vele deurmatten geschikt zijn voor buitengebruik, zijn er ook deurmatten die minder geschikt zijn voor de Nederlandse weersomstandigheden. Deze zijn vooral geschikt om binnen in bijvoorbeeld de hal te leggen. Ben je specifiek op zoek naar een deurmat voor buiten? Dan kun je bijvoorbeeld aan onderstaande interessante opties denken:
●    Spaghettimat
De spaghettimat is een ideale deurmat voor buitengebruik. De open structuur van de mat zorgt ervoor dat zowel water als vuil goed wordt afgevoerd. De speciale structuur is bovendien speciaal gemaakt voor het effectief verwijderen en schrapen van vuil onder de schoenzolen. De spaghettimat is daarom ook een veelgebruikte mat bij de entree van hotels en restaurants.
●    Kokosmat
De kokosmat staat voornamelijk bekend om het afdekken van de kruipruimte of voor buitenshuis gebruik onder een overkapping. De kokosmat wordt gemaakt van kwalitatieve kokosvezels, waarvoor hij duurzaam en ecologisch verantwoord is.
●    Rubberen deurmat
De rubberen deurmat kan buiten gebruikt worden, maar daar moeten we wel een opmerking bij plaatsen. Deze deurmatten kunnen namelijk niet continu aan zon worden blootgesteld, want dan gaan ze barsten. Een rubberen mat beschikt normaal gesproken over een antislip, die ook goed functioneert tijdens de ijzige dagen.
●    Borstelmat
De borstelmat is een populaire keuze bij professionele toepassingen. Dit type deurmat is namelijk ideaal voor intensief gebruik. Denk hierbij aan de entree van een school of een hotel. De deurmat schraapt het vuil effectief van de schoenzool, waardoor de entree netjes blijft. Ondanks de praktische functionaliteit biedt hij ook een luxe uitstraling.

Design van de deurmat
Als je de deurmat als een stijlvol visitekaartje van je interieur ziet, of je hem nu binnen of buiten plaatst, is het natuurlijk belangrijk een leuk design te kiezen. Wist je trouwens dat er mogelijkheden zijn om je deurmat te personaliseren met bijvoorbeeld een logo? Graag delen we enkele aandachtspunten op een rij voor het uitzoeken van deurmatten als stijlvolle accessoire.


Uiterlijk van de mat
Je kunt kiezen voor kleuren en patronen die aansluiten bij je interieur. Ga je voor een felle kleur en een gedurfd patroon met bijvoorbeeld strepen of geometrische vormen? Of kies je voor een neutrale kleur zoals grijs of zwart die eigenlijk bij elke stijl past?


Vormen en maten
Als je aan de vorm van een deurmat denkt, komt waarschijnlijk de rechthoekige vorm als eerste in je op. Maar tegenwoordig kun je ook voor afwijkende vormen zoals een halvemaanvormige deurmat kiezen. Hiermee kun je ook jouw stijl uitdrukken. Let er trouwens op dat je een mat uitzoekt die groot genoeg is om effectief je schoenen aan af te vegen, zonder dat hij zo groot is dat hij de ingang blokkeert.


Personalisatie van de deurmat
Een trend die we steeds vaker zien, is het personaliseren van deurmatten. Hiermee geef je een persoonlijke en unieke uitstraling aan je entree. Je kunt bijvoorbeeld een monogram of jullie achternaam in de deurmat verwerken. Ook is het mogelijk om een logo aan de deurmat toe te voegen. Hiermee zul je als onderneming of zelfstandige gelijk een professionele uitstraling creëren als de klant aankomt. Natuurlijk kun je ook je eigen creativiteit de vrije loop laten en een uniek ontwerp voor jouw deurmat ontwerpen die vervolgens op een hoogwaardige mat wordt geprint.
Tip! Zorg ervoor dat het gepersonaliseerde ontwerp dat je maakt duidelijk is en leesbaar als je tekst gebruikt. Als het ontwerp te complex is, kan het mogelijk moeilijk zichtbaar zijn op de deurmat en zijn charme verliezen.


Toon je persoonlijke stijl met een deurmat
Zoals je hebt kunnen lezen is een deurmat meer dan alleen een functioneel item in de entree. Het is een manier om jouw persoonlijkheid te tonen en het interieur te completeren. Met de juiste deurmat, eventueel in combinatie met een personalisatie, kun je een indrukwekkende eerste indruk maken op jouw gasten. In het brede online aanbod is er een passende deurmat voor elke woning en smaak te vinden. Dus waarom zou je niet kiezen voor een functionele én stijlvolle deurmat?


[Sponsored artikel]Links

www.deurmat24.nl

Tags

inrichting, interieur, mat, deurmat, schoonloop, entree, vloeren, tapijt, karpet, entreemat, #brinkshightechparts, #deurmat24, #ivol, #vivol

Gerelateerd nieuws
Mogelijke overname Carpetright UK
Tapi wil Carpetright UK overnemen nadat dit bedrijf in grote financiŽle problemen is gekomen.
lees verder
Keuzevak vloeren op VMBO
Vbmo-leerlingen kunnen in het volgend schooljaar 24/25 nu ook kiezen voor het nieuwe keuzevak Vloeren.
lees verder
Op bezoek bij Masureel
Het team van Incoda gaat regelmatig op bezoek bij een exposant voor meer achtergrondinformatie. Onlangs is men bij behangfabrikant Masureel langs geweest.
lees verder
Groei Kijk op Gordijnen
De franchiseformule Kijk op Gordijnen blijft groeien en kondigt nu alweer de achtste vestiging aan.
lees verder
 
Nieuwe Accessoire Boetiek
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden