B&B geluk zit in kleine dingen

Maandag 24 juni 2024

[Sponsored artikel, betaald partnerschap met Hema] - Hoe een B&B aantrekkelijker te maken is al jaren wekelijks te zien in het populaire tv-programma 'Bed & Breakfast'. Hierbij wat tips.
B&B geluk zit in kleine dingen

Geluk zit hem in de kleine dingen. Dat blijkt ook uit het populaire slow tv-programma Bed & Breakfast, waarin wekelijks drie B&B's worden getest, en de kritiek meestal minimaal is. Vaak gaat het om details, zoals een kleerhangertje, een bedlampje of een handdoekenhaakje. Toch hebben B&B-eigenaren veel aan deze informatie. Op welke zaken moeten zij letten als ze hun accommodatie aantrekkelijker willen maken?

Een goede B&B begint met Bed
De bedden moeten schoon, comfortabel en strak opgemaakt zijn. Zorg voor de optie om gescheiden te slapen, het zijn niet louter stellen die komen overnachten. Je hebt dus beddengoed voor enkele slapers klaarliggen, en dubbele. De zoekterm hoeslaken 160x200 helpt je verder. Je vindt dan ook diverse andere maten, alsmede kussenslopen en allerlei accessoires om het geheel wat knusser te maken.

Het persoonlijke aspect - speel geen 'hotelletje'
Want persoonlijk smoel zorgt ervoor dat mensen deze overnachting onthouden en wellicht terugkeren, of in ieder geval voor mond-tot-mondreclame zorgen. Kies daarom niet voor te anonieme kleuren zoals grijs en zwart, maar duik in de wereld der pasteltinten. Ook voor het beddengoed: ga op zoek naar een dekbedovertrek 240x220 en je vindt deze maten zelfs in royaal rood of een vrolijk geel motief. Dat valt op en spreekt meer aan dan wanneer je met saaie kleuren 'hotelletje speelt', zoals dat in het tv-programma vaak genoemd wordt.

Het ontbijt is duurzaam en geen hoorn des overvloeds
Dan de tweede B: het ontbijt. Op tv pakken eigenaren vaak flink uit met veel meer opties dan hun gasten op kunnen. Begrijpelijkerwijs willen ze reclame maken, maar veel potentiële gasten zien dat eerder als een hoorn des overvloeds. En vragen zich af wat er met de restjes gebeurt. Je straalt meer duurzaamheid uit door bij je gasten al bij de boeking te informeren naar hun voorkeuren voor de ochtendmaaltijd. Idealiter serveer je streek- en seizoensproducten in samenwerking met lokale ondernemers. Ook dat spreekt aan.

Bad- en slaapkamergemak
Tot slot loop je de bad- en slaapkamers na op onvolkomenheden zoals de al genoemde ontbrekende haakjes, kleerhangertjes, bergruimte en andere details. Ben je niet zeker van je zaak, dan is het raadzaam om een bevriend stel uit te nodigen en hun eerlijke bevindingen mee te nemen in je aanpassingen. Zo'n weekend met vrienden is natuurlijk überhaupt geen straf, en verschaft je meer wijsheid over je B&B.


[Sponsored artikel]Links

www.hema.nl

Tags

inrichting, interieur, slaapkamer, bed, bedmode, beddengoed, lits jumeaux, laken, kussensloop, kussenslopen, hoes, dekbedhoes, opmaak, opmaken, #hema, #hoeslaken, #dekbedovertrek

Gerelateerd nieuws
Mogelijke overname Carpetright UK
Tapi wil Carpetright UK overnemen nadat dit bedrijf in grote financiŽle problemen is gekomen.
lees verder
Keuzevak vloeren op VMBO
Vbmo-leerlingen kunnen in het volgend schooljaar 24/25 nu ook kiezen voor het nieuwe keuzevak Vloeren.
lees verder
Op bezoek bij Masureel
Het team van Incoda gaat regelmatig op bezoek bij een exposant voor meer achtergrondinformatie. Onlangs is men bij behangfabrikant Masureel langs geweest.
lees verder
Duurzaam aanbod matrassen
Emma - The Sleep Company, zet een stap richting duurzaamheid met de introductie van twee nieuwe initiatieven: de lancering van Emma Second Life en het volledig vernieuwde Edge-to-Edge online portfolio en matrassen.
lees verder
Groei Kijk op Gordijnen
De franchiseformule Kijk op Gordijnen blijft groeien en kondigt nu alweer de achtste vestiging aan.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden