Elegante Chevron

Donderdag 17 augustus 2023

Parador introduceert in de nieuwe parketcollectie een elegante Chevron, ook wel Hongaarse punt genoemd.
Elegante Chevron
Elegante Chevron

Chevron siert als legpatroon al vloeren sinds het begin van de 16e eeuw. Het komt oorspronkelijk uit Frankrijk en is geïnspireerd op het beroemde patroon van vlamgravures. De elegantie en het ontwerp hebben de tand des tijds doorstaan. Met een nieuwe collectie samengesteld hout voor chevron-installatie brengt Parador hulde aan de klassieke elegantie van dit patroon.

 

Traditioneel gekend als de Franse variant van visgraat, biedt chevron parket ontelbare plaatsingsmogelijkheden voor een stijlvolle inrichting van ruimtes. De klassieke, afwisselende samenstelling creëert een verbluffende tweekleurige esthetiek en is een van de meest visueel verbluffende patronen, een combinatie van geometrische vormen en een dynamische oriëntatie.

 

De nieuwe collectie van Parador omvat zes veelzijdige eiken vloeren, van lichte kleuren die eruit zien alsof ze niet behandeld werden tot klassieke natuurtinten en rijke donkere tinten, die in elk design en elke ruimtesituatie geïntegreerd kunnen worden - van hoogwaardige privéwoningen tot grote woonprojecten.

 

De stroken van het Chevron parket hebben afgeschuinde randen in een hoek van 45°. Door het gebruik van linker- en rechterstroken is de installatie niet gefixeerd op een enkel patroon en kan er gevarieerd worden. Na installatie vormen de blokken een doorlopende "V", wat de chevron vloer zo onmiskenbaar maakt.

 

Het matte oppervlak met lakafwerking beschermt het parket optimaal, geeft het de natuurlijke uitstraling van een met olie behandeld oppervlak en benadrukt de kleur en structuur van de vloer. De vierzijdige minivelling zorgt voor een rustig, naadloos voegpatroon.

 

Uitgelezen houtsoorten uit duurzaam beheerde bossen zijn de grondstof voor de hoogwaardige chevron parketvloeren, die gegarandeerd elke woonruimte transformeren.Links

www.parador.de/nl

Tags

nieuws, interieur, parketvloeren, chevron, hongaarse punt, vloeren, houtenvloeren, collectie, duurzaam, transformatie, grondstof, houtsoorten, kleur, structuur, vgroef, bescherming, mat, natuurlijk, natuurtinten, klassiek, consument, projectmatig, #parador, #chevron

Gerelateerd nieuws
Belgisch design in Milaan
Bold Dualities wordt de grootste showcase ooit van Belgium is Design tijdens de Milan Design Week.
lees verder
 
J & J Woninginrichting failliet
lees verder
Creatieve vloerkleed combinaties
[Sponsored artikel] - Je huis is een weerspiegeling van je persoonlijkheid en het kiezen van de juiste interieurdetails veel verschil maken. Bijvoorbeeld door het gebruik van krachtige elementen als vloerkleden.
lees verder
Overname door Bona
Bona neemt de Australische distributeur Ezi Floor Products (EFP) over. EFP sluit zich daardoor aan bij Bona’s netwerk van 16 dochterondernemingen wereldwijd.
lees verder
Voordelen PVC vloer
[Sponsored artikel] - Als je op zoek bent naar een vloer die stijlvol, duurzaam en onderhoudsvriendelijk is, overweeg dan eens een PVC vloer.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden