Elegante Chevron

Donderdag 17 augustus 2023

Parador introduceert in de nieuwe parketcollectie een elegante Chevron, ook wel Hongaarse punt genoemd.
Elegante Chevron
Elegante Chevron

Chevron siert als legpatroon al vloeren sinds het begin van de 16e eeuw. Het komt oorspronkelijk uit Frankrijk en is geïnspireerd op het beroemde patroon van vlamgravures. De elegantie en het ontwerp hebben de tand des tijds doorstaan. Met een nieuwe collectie samengesteld hout voor chevron-installatie brengt Parador hulde aan de klassieke elegantie van dit patroon.

 

Traditioneel gekend als de Franse variant van visgraat, biedt chevron parket ontelbare plaatsingsmogelijkheden voor een stijlvolle inrichting van ruimtes. De klassieke, afwisselende samenstelling creëert een verbluffende tweekleurige esthetiek en is een van de meest visueel verbluffende patronen, een combinatie van geometrische vormen en een dynamische oriëntatie.

 

De nieuwe collectie van Parador omvat zes veelzijdige eiken vloeren, van lichte kleuren die eruit zien alsof ze niet behandeld werden tot klassieke natuurtinten en rijke donkere tinten, die in elk design en elke ruimtesituatie geïntegreerd kunnen worden - van hoogwaardige privéwoningen tot grote woonprojecten.

 

De stroken van het Chevron parket hebben afgeschuinde randen in een hoek van 45°. Door het gebruik van linker- en rechterstroken is de installatie niet gefixeerd op een enkel patroon en kan er gevarieerd worden. Na installatie vormen de blokken een doorlopende "V", wat de chevron vloer zo onmiskenbaar maakt.

 

Het matte oppervlak met lakafwerking beschermt het parket optimaal, geeft het de natuurlijke uitstraling van een met olie behandeld oppervlak en benadrukt de kleur en structuur van de vloer. De vierzijdige minivelling zorgt voor een rustig, naadloos voegpatroon.

 

Uitgelezen houtsoorten uit duurzaam beheerde bossen zijn de grondstof voor de hoogwaardige chevron parketvloeren, die gegarandeerd elke woonruimte transformeren.Links

www.parador.de/nl

Tags

nieuws, interieur, parketvloeren, chevron, hongaarse punt, vloeren, houtenvloeren, collectie, duurzaam, transformatie, grondstof, houtsoorten, kleur, structuur, vgroef, bescherming, mat, natuurlijk, natuurtinten, klassiek, consument, projectmatig, #parador, #chevron

Gerelateerd nieuws
InCoDa presenteert 'Blijf bij…'
[Sponsored artikel] - Na de zomer worden op 22 t/m 24 september de nieuwste eyecatchers en collecties van ruim 200 merken op het gebied van raamdecoratie, vloeren, wandbekleding en stoffering gepresenteerd op vakevent InCoDa.
lees verder
 
Herstructurering Home Fashion Groep
lees verder
Incoda is alweer in aantocht
Vanaf 22 september worden de Interieur Collectie Dagen (Incoda) weer in Gorinchem gehouden. Hierbij al een sneak preview.
lees verder
Haal de zomer in huis
Unilin biedt mensen de mogelijkheid om de zomer in huis te halen met Sunny Shades & Quickstep vloeren.
lees verder
Duurzame innovaties
Interface presenteert nieuwe collecties met 'crafted' textiel en natuurlijke vormen. Deze twee nieuwe collecties tapijt- en vinyltegels bieden inspiratie en duurzame innovaties.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden