Duurzame groene gevel

Woensdag 03 augustus 2022

Interieur- en lifestyle merk Essenza Home is gevestigd in een volledig gerenoveerd kantoor in Bunnik. Het kantoor is volledig verduurzaamd en heeft een groene gevel.
Duurzame groene gevel
Duurzame groene gevel

De groene gevel van Mobilane draagt niet alleen bij aan de duurzaamheidsvisie van Essenza Home maar zorgt ook voor een warm welkom voor haar retailers, klanten en personeel. Het pand is tijdens de verbouwing volledig verduurzaamd, waarbij de groene Mobipanel-gevel een logische keuze was.

 

De groene wand op twee gevels aan de buitenkant is een echte eyecatcher. Floor Smits, head of brands en tweede generatie in het familiebedrijf: 'Als familiebedrijf vinden we het belangrijk ons te focussen op de lange termijn. Bij de verbouwing hebben we daarom flink geïnvesteerd in duurzame oplossingen. Toen we kennismaakten met de mogelijkheden van een verticale tuin voor de gevel, waren we daar gelijk weg van. De groene wand heeft veel voordelen; zoals zuivering van de lucht, meer biodiversiteit en het biedt een fijn onderkomen aan bijen en andere insecten. Tot slot willen we hiermee een statement maken en laten zien dat we ons inzetten voor een duurzame wereld.'

 

De bijna 10.000 planten zijn in modulaire cassettes en pixels aan de profielen geïnstalleerd. De cassettes zijn gemaakt van een brandvertragend EPP (B-s2, d0). Dit materiaal is licht, UV-bestendig, luchtdoorlatend (voor een goede wortelgroei) en volledig recyclebaar. Een geautomatiseerd irrigatiesysteem voorziet de Mobipanel groene wanden van water en voedingsstoffen.

 

De planten die gebruikt worden in het Mobipanel systeem worden op de productielocatie Dartplant onder On the way to Planetproof-certificering gekweekt.Links

www.essenzahome.nl
www.mobilane.com

Tags

nieuws, interieur, bedtextiel, beddengoed, linnen, lakens, kussens, slopen, lifestyle, badjassen, duurzaamheid, groen, planten, gevel, #essenzahome, #mobilane, #mobipanel

Gerelateerd nieuws
Veelzijdige akoestische platen
Op Architect@Work in Zaandam liet Print Acoustics zien dat het bedrijf niet alleen nieuwe akoestische oplossingen ontwikkelt, maar ook meedenkt over de technische toepassingen van deze producten.
lees verder
Trends 24/25 volgens Heimtex
Tijdens de presentatie van de Heimtextil 24/25 werden door Annemarie Commandeur van Stijlinstituut Amsterdam de nieuwste trends toegelicht.
lees verder
 
Heimtextil-trend Plant-based
lees verder
Hogere omzet woninginrichting
In augustus heeft de Nederlandse retail 5,9% meer verkocht. Food steeg met 6,3%, non food met 4,3%. De omzet van onder andere woninginrichting is deels gestegen.
lees verder
Connect your senses
Op 13 november is het zover! Dan vindt de nieuwe Interieurprofessionaldag plaats in de Woonindustrie in Nieuwegein. Deze dag staat opnieuw in het teken van de zintuigen: Connect your senses!
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden