Duurzame groene gevel

Woensdag 03 augustus 2022

Interieur- en lifestyle merk Essenza Home is gevestigd in een volledig gerenoveerd kantoor in Bunnik. Het kantoor is volledig verduurzaamd en heeft een groene gevel.
Duurzame groene gevel
Duurzame groene gevel

De groene gevel van Mobilane draagt niet alleen bij aan de duurzaamheidsvisie van Essenza Home maar zorgt ook voor een warm welkom voor haar retailers, klanten en personeel. Het pand is tijdens de verbouwing volledig verduurzaamd, waarbij de groene Mobipanel-gevel een logische keuze was.

 

De groene wand op twee gevels aan de buitenkant is een echte eyecatcher. Floor Smits, head of brands en tweede generatie in het familiebedrijf: 'Als familiebedrijf vinden we het belangrijk ons te focussen op de lange termijn. Bij de verbouwing hebben we daarom flink geïnvesteerd in duurzame oplossingen. Toen we kennismaakten met de mogelijkheden van een verticale tuin voor de gevel, waren we daar gelijk weg van. De groene wand heeft veel voordelen; zoals zuivering van de lucht, meer biodiversiteit en het biedt een fijn onderkomen aan bijen en andere insecten. Tot slot willen we hiermee een statement maken en laten zien dat we ons inzetten voor een duurzame wereld.'

 

De bijna 10.000 planten zijn in modulaire cassettes en pixels aan de profielen geïnstalleerd. De cassettes zijn gemaakt van een brandvertragend EPP (B-s2, d0). Dit materiaal is licht, UV-bestendig, luchtdoorlatend (voor een goede wortelgroei) en volledig recyclebaar. Een geautomatiseerd irrigatiesysteem voorziet de Mobipanel groene wanden van water en voedingsstoffen.

 

De planten die gebruikt worden in het Mobipanel systeem worden op de productielocatie Dartplant onder On the way to Planetproof-certificering gekweekt.Links

www.essenzahome.nl
www.mobilane.com

Tags

nieuws, interieur, bedtextiel, beddengoed, linnen, lakens, kussens, slopen, lifestyle, badjassen, duurzaamheid, groen, planten, gevel, #essenzahome, #mobilane, #mobipanel

Gerelateerd nieuws
Krachtenbundeling
Het Almelose Ter Horst Wonen en Projecten en Hovek Projectinrichting met vestigingen in Enter, Zwolle en Apeldoorn gaan hun krachten bundelen.
lees verder
Kantooroplossingen op Ambiente
Ambiente Working biedt in 2023 toekomstgerichte oplossingen en innovatieve impulsen voor kantoor, co-working spaces en home office.
lees verder
 
30-jarig jubileum Woonindustrie
lees verder
Raamdecoratie volgens laatste trends
Groothandel Intr lanceert een nieuwe collectie Wepro raamdecoratie, die te bestellen is via een online bestelconfigurator.
lees verder
Flinke daling nettowinst Ikea
Ikea zag de nettowinst afgelopen boekjaar fors teruglopen, terwijl het bedrijfsresulaat wel op niveau bleef. Dat blijkt uit de cijfers van Ingka Group.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden