Buitenlampen van Vibia

Woensdag 03 augustus 2022

Mooie wandverlichting voor buiten sluit natuurlijk goed aan bij deze tijd van het jaar. Vibia brengt een aantal armaturen onder de aandacht die de aandacht vestigen op de belangrijkste kenmerken van een tuin, terras, patio of loopbrug nadat de zon is ondergegaan.
Buitenlampen van Vibia
Buitenlampen van Vibia Buitenlampen van Vibia

Als een oogverblindende starburst of zonsverduistering straalt de Meridiano wandlamp (foto 1), ontworpen door Jordi Vilardell & Meritxell Vidal een zachte diffuse gloed uit vanuit een onzichtbare bolvormige structuur gemaakt van gegolfde stalen staven, waardoor een geometrisch motief van licht en schaduw ontstaat dat ver buiten de basis reikt.

 

Geïnspireerd door de Japanse kunst van het vouwen van papier, biedt Origami (foto 2) zachte buitenverlichting terwijl het ook dienst doet als een opvallende kunstinstallatie. Voor Vibia gemaakt door ontwerper Ramón Esteve creëert een enkele hoekige armatuur of een reeks armaturen een subtiel spoor van indirect licht over een muur.

 

Scotch (foto 3) is geschikt om in het donker een verborgen hoek, deuropening of loopbrug te laten zien. Het Óscar & Sergi Devesa-ontwerp, het straalt een helder, warm licht uit. Het ontwerp is duurzaam en robuust en toch delicaat en minimalistisch. Volgens Vibia ideaal voor transitruimtes of om binnen- en buitenruimtes te verenigen.

 

Vibia wordt in Nederland verdeeld door Eikelenboom bv uit Amsterdam en in België door Collective uit Brugge.Links

www.vibia.com
www.collective.be
www.eikelenboom.nl

Tags

nieuws, interieur, inrichting, wonen, woon, woning, project, residentieel, kantoor, hospitality, licht, verlichting, lamp, hanglamp, led, design, #collective, #eikelenboom, #vibia

Gerelateerd nieuws
Connect your senses
Op 13 november is het zover! Dan vindt de nieuwe Interieurprofessionaldag plaats in de Woonindustrie in Nieuwegein. Deze dag staat opnieuw in het teken van de zintuigen: Connect your senses!
lees verder
 
Start Interieur Business Club
lees verder
Goed gevulde Light+Building 2024
Met nog ongeveer zes maanden te gaan voordat Light + Building van 3 tot 8 maart 2024 plaatsvindt blijkt het evenement al zeer populair te zijn. Tot nu toe hebben zich meer dan 2.000 internationale exposanten geregistreerd.
lees verder
Veel activiteiten op Incoda
Op Interieur Collectie Dagen (Incoda), van zondag 24 t/m dinsdag 26 september, is er voor de bezoeker veel te beleven in Evenementenhal Gorinchem.
lees verder
Studio Mariska Jagt failliet
Eerder dit jaar was Studio Mariska Jagt nog bezig met de ontwikkeling van eigen meubels. De firma zocht een partner om de meubellijn op de markt te brengen. Op 12 september ging de Studio failliet, een dag later gevolgd door een meubelmaker in Delft.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden