Duizend banen weg bij Signify

Maandag 29 januari 2024

In december bleek al dat ongeveer 300 banen op de tocht stonden bij Signify, de voormalige lichtdivisie van Philips. Nu kondigt het bedrijf echter aan dat wereldwijd 1.000 banen verdwijnen.
Duizend banen weg bij Signify

Foto: De nieuwe Spring Oasis-collectie van Philips Mycreation bestaat uit twee unieke hanglampen, voor 50% gemaakt van materialen die zijn teruggewonnen uit gebruikte waterkannen.

 

 

Dit besluit is volgens Signify's topman Eric Rondolat een reactie op de huidige moeilijke marktomstandigheden. De reorganisatie werd door Signify in december aangekondigd, maar toen werden geen getallen genoemd. Nu zegt Rondolat dat het niet om de geschatte 300, maar om 1.000 banen gaat. Volgens verschillende media zal het banenverlies in Nederland onder de 500 liggen, al is dit opnieuw niet door het bedrijf zelf bevestigd. Buiten Nederland zullen de overige banenreducties plaatsvinden in de 29 landen waar het bedrijf actief is.

 

In 2023 werden al 2.700 banen geschrapt bij Signify, voornamelijk in de productiesector. Het bedrijf is van ongeveer 35.000 werknemers eind 2022 gedaald naar 32.000 werknemers.

 

Signify wil met deze ontslagronde ongeveer € 200 miljoen te besparen. De focus ligt vooral op niet-productiegerelateerde uitgaven, waaronder het hoofdkantoor in Nederland. De ontslagronde heeft te maken met een daling in omzet en nettowinst in het laatste kwartaal van 2023. Er is een algemene daling in de vraag naar lampen, en de Chinese markt herstelt zich vooralsnog niet.Links

www.signify.com/nl-nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woon, woning, project, kantoor, retail, winkel, licht, verlichting, lamp, fabrikant, led, halogeen, armatuur, domotica, bluetooth, app, omzet, omzetcijfers, kwartaalcijfers, reorganisatie, #philips, #philipshue, #philipshuebridge, #signify

Gerelateerd nieuws
 
Designplus Award winnaars
lees verder
 
Prijsverlagingen Jysk
lees verder
Klaar voor Light + Building
Van 3 tot 8 maart 2024 is de Frankfurter Messe weer het toneel van Light + Building. Ruim 2.130 bedrijven presenteren zich hier, waarvan het merendeel verlichtingsfabrikanten.
lees verder
Belgisch design in Milaan
Bold Dualities wordt de grootste showcase ooit van Belgium is Design tijdens de Milan Design Week.
lees verder
Kleinste Ikea
Ikea opent kleinste vestiging van Nederland in Leeuwarden. Dit Plan & Order Point zorgt voor goede bereikbaarheid in Friesland.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden