Prijsverlaging Ikea

Maandag 29 januari 2024

Ikea Nederland verlaagt blijvend de prijs van meer dan 3.300 producten, waardoor 30% van het assortiment met 20% in prijs verlaagd is.
Prijsverlaging Ikea

Ikea Nederland heeft de prijs van meer dan 3.300 producten – zo’n 30% van het totale aanbod - met gemiddeld 20% verlaagd. Dit doet het Zweedse woonwarenhuis om betaalbaar te blijven na prijsstijgingen als direct gevolg van de economische en geopolitieke ontwikkelingen van de afgelopen jaren. De prijsverlagingen zijn mogelijk dankzij gedaalde kosten en grote investeringen in het structureel omlaag brengen van de prijs. In september 2023 werd de prijs van ruim 600 producten al omlaag gebracht. Nu is het tijd voor de tweede grote prijsverlaging, waarbij nog eens 2.700 producten een blijvend lagere prijs krijgen. Het gaat daarbij om populaire producten in alle productcategorieën: van banken tot bedden, van keukens tot woonaccessoires. Ikea is wereldwijd bezig om prijzen te verlagen en heeft als doel om eind 2025 de prijzen van het gehele assortiment terug te hebben op het niveau van voor de coronapandemie.

 

De wereldhandel kwam door de coronapandemie flink onder druk te staan. Ook Ikea werd geconfronteerd met tekorten aan grondstoffen en verstoorde toeleveringsketens. Dit leidde tot lege schappen en stijgende kosten. Deze ontwikkelingen dwongen het Zweedse woonwarenhuis tot het doorvoeren van prijsverhogingen over het hele assortiment. De tragische invasie van Oekraïne zorgde voor flinke inflatie en hoge rentes, waardoor consumenten hard werden geraakt in hun portemonnee. Gelukkig is het tij gekeerd en is er sinds de tweede helft van 2023 een daling in met name de transport- en materiaalkosten. Daarnaast maakt Ikea extra geld vrij om producten blijvend in prijs te verlagen. 

 

Alessandra Zini, sinds mei vorig jaar ceo Ikea Nederland: 'Betaalbaarheid en daarmee toegankelijkheid zitten in het DNA van Ikea. Deze forse investering in het verlagen van onze prijzen is een belangrijke stap om ons aanbod toegankelijk te houden voor consumenten, ongeacht de grootte van hun portemonnee. Daarom focussen we op het verlagen van de prijzen van populaire producten. Die worden vaak gekocht omdat ze handig of zelfs noodzakelijk zijn in huis, zoals bedden en banken, of keukengerei en opbergoplossingen.'

 

Prijzen omlaag in alle productcategorieën

In alle productcategorieën voert Ikea Nederland prijsverlagingen door. Uit het jaarlijkse Life at Home Report van Ikea blijkt dat een groot deel van de mensen op zoek is naar slimme, betaalbare opbergoplossingen. Daarom is ervoor gekozen om een groot deel van de investeringen in prijsverlagingen van opbergoplossingen te stoppen. Zo werd de Eket opbergkast 33% goedkoper en daalde de prijs van het Tjusig schoenenrek met 40% van € 49,99 naar € 29,99. Daarnaast ziet het bedrijf het belang van het laag houden van de prijzen van producten waarmee klanten thuis duurzamer kunnen leven of die gemaakt zijn van duurzame materialen. Een voorbeeld hiervan is de Toftbo badmat die gemaakt is van gerecycled polyester uit PET-flessen, die 40% goedkoper is geworden. Ook ledlampen, kranen en andere producten die helpen energie en water te besparen zijn in prijs verlaagd. Andere voorbeelden van prijsdalingen zijn het populaire Malm bed (van € 179,- naar € 149,-) en het Metod keukensysteem (20% in prijs verlaagd). Maar ook kleine producten daalden in prijs, bijvoorbeeld de Istad hersluitbare zakjes (van € 2,99 naar € 2,49).

 

Verdere verlagingen

De coronapandemie en aanhoudende economische onzekerheid hebben de nadruk gelegd op het belang van het leven thuis. Al tachtig jaar draagt Ikea bij aan een fijner leven thuis door producten van hoge kwaliteit aan te bieden tegen een betaalbare prijs en voor zoveel mogelijk mensen. Het Zweedse bedrijf zal ook in de toekomst blijven investeren in de betaalbaarheid van het assortiment, zonder concessies te doen aan kwaliteit, vorm, functie en duurzaamheid.Links

www.ikea.com

Tags

nieuws, interieur, bedden, meubelen, woonwarenhuis, accessoires, badkamers, keukens, zithoeken, ledlampen, bedtextiel, matrassen, bedden, boxpsprings, polyester, prijzen, prijsverlaging, transportkosten, investeringen, schoenenrek, opbergen, keukensysteem, keukenapparatuur, kasten, boekenkansten, zweden, producten, #Ikea

Gerelateerd nieuws
 
Designplus Award winnaars
lees verder
Homed opent in Hubo Hengelo
Er is een nieuwe decoratieve Homed geopend, dit keer bij Hubo Hengelo Hart van Zuid. In de winkel wordt nu een compleet woningstofferingspakket aangeboden.
lees verder
Meubels voor binnen en buiten
Het Zweedse lifestylemerk Bebó Objects ontwerpt meubilair waarmee het bedrijf de grenzen tussen binnen en buiten wil doorbreken. Dit voorjaar introduceert de firma verschillende nieuwe modellen.
lees verder
 
Nieuwe directeur DBC
lees verder
Nieuwe ceo voor Belysse
James Neuling is benoemd tot ceo van Belysse Group, het bedrijf achter onder andere de merken Modulyss en ITC.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden