Druk op Domotex 2019

Dinsdag 15 januari 2019

Gisteren was de laatste dag van de vloerbedekkingsbeurs Domotex 2019 in Hannover. De beurs is nog altijd internationaal gezien van grote betekenis, maar er loeren gevaren.
Druk op Domotex 2019
Druk op Domotex 2019 Druk op Domotex 2019 Druk op Domotex 2019 Druk op Domotex 2019 Druk op Domotex 2019

De organisatie geeft nog geen bezoekersaantallen in haar persbericht, maar spreekt over een lichte daling 'vanwege de groeiende marktconcentratie'. Er van uitgaande dat vergeleken is ten opzichte van vorig jaar - 2018 dus - zou betekenen dat het aantal hoger uitkomt dan in 2017, de laatste keer dat de concurrerende biënnale beurs Bau in München in hetzelfde jaar werd gehouden. Het aantal bezoekers van Domotex schommelt in dit decennium tussen de 40.000 (oneven jaren met Bau) en de 45.000 (even jaren zonder Bau).

Daarnaast schetst de organisatie bij monde van bestuurslid Andreas Gruchow een positief en optimistisch gevoel op de beursvloer. Deze conclusies zullen wel menig wenkbrauw doen fronsen. Wat overigens eveneens het geval is over de inpak en afbreekactiviteiten ruim voor de sluitingstijd op de laatste beursdag. Een toenemend aantal standhouders lijken zich steeds vroeger straffeloos schuldig te maken aan dit onfatsoenlijke gedrag ten opzichte van bezoekers en collega-exposanten.

Was vorig jaar de Bau-loze editie 2018 getalsmatig qua exposanten (ruim 1.600) uitstekend, dit jaar kwam het met ruim 1.400 weer uit op het niveau van 2017. Zorgelijk is wel dat meer belangrijke publiekstrekkers verstek laten gaan. Er ligt dus nog altijd druk op de schouders van de organisatie.

Ondanks dat er vorig jaar al stappen zijn genomen om meer nadruk te leggen op de innovaties en trends om Domotex als grootste en belangrijkste internationale hub voor vloerenbedrijven te onderstrepen. En meer architecten, interieurontwerpers en projectinrichters aan te trekken. Dat is laatst is volgens de organisatie gelukt. En ook de innovatie en trend presentatie (Create'N'connect) in hal 9 was grootser dan in 2018. Bovendien brengen exposanten op de beurs heel veel nieuws.

Wat eveneens blijft is de potentie om internationaal zaken te doen. Die is vooralsnog op Domotex Hannover ongeëvenaard. Ongeveer 70 procent van de bezoekers kwam uit het buitenland en 90 procent stelt beslissingsbevoegdheid te hebben. Daarnaast worden er dit jaar twee nieuwe intercontinentale 'filialen' geopend in de VS en Mexico.

De komende Domotex-beurzen:
- Domotex USA in Atlanta van 28 februari - 2 maart 2019.
- Domotex asia / Chinafloor in Shanghai: 26-28 maart 2019.
- Domotex Turkije in Gaziantep: 27-30 april 2019.
- Domotex Mexico in Mexico-Stad: 15-19 oktober.

De volgende Domotex in Hannover: 10-13 januari 2020.

 Links

www.domotexasiachinafloor.com
www.domotex.de
www.domotexusa.com
www.domotexturkey.com/en
www.messe.de
www.messe.be
www.hannover-beurs.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, woon, project, vloeren, parket, hout, pvc, lvt, vinyl, linoleum, tapijt, karpet, pers, oosterse tapijten, kelims, zieglers, entreemat, mat, entree, deurmat, textiel, bekleding, stofferen, stoffering, beurs, show, evenement, event, tentoonstelling, vakdagen, vakbeurs, personalia, #domotex

Gerelateerd nieuws
Presentatie Evidence Brisa in DWI
Maandag 17 juni presenteert Leolux tijdens de Marketday in DWI (De Woonindustrie) in Nieuwegein het nieuwe aanbouwmeubelprogramma Brisa van ontwerper Frans Schrofer voor de Évidence-collectie.
lees verder
 
Trendz uitgesteld naar Intirio
lees verder
Nieuwe Flotex collectie
Forbo Flooring introduceert binnenkort haar nieuwe Flotex Colour collectie: vier dessins en 90 kleuren in banen, tegel- en plankformaat.
lees verder
Indoor en outdoor vermengen op Domotex
Het thema voor Domotex 2020 is Atmysphere. Dit woord staat voor alles wat zorgt dat vloeren bijdragen aan welzijn. De link met outdoor vloeren is hierbij snel gelegd.
lees verder
 
Ivo Schintz naar IVC
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden