Drie keer nieuw Pierre Frey

Vrijdag 10 september 2021

Pierre Frey komt dit najaar met drie nieuwe collecties. Een stoffencollectie van 39 transparanten, een bijzondere collectie vol kinderfantasieŽn en een samenwerking met Ken Fulk.
Drie keer nieuw Pierre Frey
Drie keer nieuw Pierre Frey Drie keer nieuw Pierre Frey Drie keer nieuw Pierre Frey

Draw me a Wall is pas de derde kindercollectie van Pierre Frey. De serie stoffen en behang is ontstaan vanuit een wedstrijd die de editeur tijdens de coronacrisis uitschreef voor kinderen van klanten en medewerkers van het bedrijf. Van de twintig winnende tekeningen zijn vervolgens 31 behang en 9 stoffen kwaliteiten gemaakt. Magie, fantasie(dieren) en allerlei dromen komen terug in de dessins (foto 1).

 

Een bijzondere samenwerking is ontstaan tussen Pierre Frey en Ken Fulk. Samen komen zij dit najaar met collecties behang, stoffen en vloerkleden. De collecties spelen met een mix van era’s en culturen. De patronen vieren neoklassische of brutalistische architectuur, tuinen en landschappen, en ook de geliefde honden van Fulk komen hierin terug. Andere patronen zijn gebaseerd op geschiedenisgebeurtenissen, zoals een beroemd gemaskerd bal dat Salvador Dalí in 1941 hield in Hotel Del Monte in Californië (foto 2), gevuld met gasten in dromerige vermommingen.

 

Minoka II tenslotte is een elegante collectie van 39 vitrages (foto's 3 en 4). Verkrijgbaar in een natuurlijk palet dat beperkt is tot wit en beige. Ruiten, plumetis, fijne strepen, visgraat, afwisselend glanzende en matte draden, visnet, gaas, 3D-effecten en opengewerkte patronen zijn in de collectie te vinden.

 

De stoffen van Pierre Frey worden in Nederland verdeeld door Brugman uit Landsmeer. De Belgische agent is Atsceau uit Brussel.Links

www.atsceau.com
www.brugmanbv.nl
www.pierrefrey.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, woon, residentieel, project, kantoor, ziekenhuis, hospitaal, hospitality, gordijn, stof, raambekleding, raamdecoratie, gordijn, kussen, stof, behang, wandbekleding, confectie, textiel, bekleding, stofferen, stoffering, woningstofferen, woninginrichting, woninginrichter, #brugman, #atsceau, #pierrefrey, #kenhulk

Gerelateerd nieuws
Tijd voor ETC Design Experience
ETC Design Center Europe is er klaar voor. De ETC Design Experience vindt hier plaats op 20 en 21 september. Voor het laatste designnieuws is het dus een must om op maandag of dinsdag af te reizen naar Culemborg.
lees verder
Incoda succesvol verlopen
De Incoda in Gorinchem was een zeer geanimeerde beurs met een prima uitstraling. Dat maakt het tot een succes, al is het aantal bezoekers een stukje lager geweest dan de beurs voor de pandemie.
lees verder
Inspiratie op Incoda
De stemming tijdens de Interieur Collectie Dagen (Incoda) was op de tweede beursdag, maandag 13 september, opgetogen. De bezoekers en exposanten waren duidelijk blij dat het weer mogelijk was om elkaar in het echt te ontmoeten.
lees verder
 
Interieurcollectiedagen starten zondag
lees verder
Vintage vibe met behang
Eijffinger introduceert de nieuwe behangcollectie Oasis. Een collectie met levendige dessins en eigentijdse kleuren die een vintage vibe geven aan de zo geliefde tropische trend.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden