De Zetel stopt ermee

Donderdag 04 april 2019

De Belgische zitmeubelfabrikant De Zetel stopt ermee. Oorzaak zijn de aanhoudende verliescijfers en dalende omzet.
De Zetel stopt ermee

Foto: website De Zetel

 

 

Het familiebedrijf uit Ardooie bestond al 96 jaar en was in handen van vierde generatie, Geert Behaeghel en zijn zoon David. Het ging echter al lange tijd niet goed met de firma, onder meer vanwege de afnemende vraag naar volledig houten stoelen. Met de sluiting verdwijnt een van de weinige fabrikanten van volledig houten meubelen in de Benelux en komen 51 werknemers op straat te staan. Veel van hen werken al hun hele werkzame leven bij de firma.

 

Het zat al jaren niet mee, maar toch komt de vereffening van De Zetel voor veel mensen als een verrassing. De meubelfabrikant deed er namelijk alles aan om met zijn tijd mee te gaan. Zo werkte het bedrijf samen met toonaangevende Belgische ontwerpers. Daarnaast kreeg het dit jaar nog de Henry Van de Velde Company Award. De jury prees De Zetel toen vanwege de wereldwijde positionering op de markt dankzij de technische expertise en machinepark.

 

Vrijdag 5 april spreken de vakbonden en werkgever elkaar om een informatie- en consultatieronde in het kader van de wet Renault op te starten.Links

www.dezetel.be

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, woon, meubel, stoel, stoelen, zit, failliet, insolventie, vereffening, bankroet, neerleggen boeken, meubelfabrikant, #dezetel

Gerelateerd nieuws
Saba lanceert nieuwe website
Saba adhesives and sealants, producent van hoogwaardige lijmen en kitten die onder meer gebruikt worden voor de productie van meubelen en matrassen, heeft een nieuwe website. Deze is vooral gericht op de slimme oplossingen van Saba, innovaties, kennisdocumenten en klantverhalen.
lees verder
Das Haus 2020 haalt buitenleven binnen
Het jonge Spaanse ontwerpteam Mut is in 2020 verantwoordelijk voor de negende editie van Das Haus, dat op Imm Cologne te zien is.
lees verder
Piure neemt Bub over
De Duitse meubelfabrikant Piure uit München heeft collega Leo Bub Möbelwerke uit Poppenhausen overgenomen.
lees verder
 
Mooie merken op Showup
lees verder
Klassiek opbergsysteem vernieuwd
In 1954 ontwierp meubel- en productontwerper Herbert Hirche een opbergsysteem met functionele eenvoud en nauwkeurig ontworpen details. Meubelfabrikant Richard Lampert brengt dit systeem onder de naam Hirche Shelf DHS10 opnieuw op de markt.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden