De Zetel stopt ermee

Donderdag 04 april 2019

De Belgische zitmeubelfabrikant De Zetel stopt ermee. Oorzaak zijn de aanhoudende verliescijfers en dalende omzet.
De Zetel stopt ermee

Foto: website De Zetel

 

 

Het familiebedrijf uit Ardooie bestond al 96 jaar en was in handen van vierde generatie, Geert Behaeghel en zijn zoon David. Het ging echter al lange tijd niet goed met de firma, onder meer vanwege de afnemende vraag naar volledig houten stoelen. Met de sluiting verdwijnt een van de weinige fabrikanten van volledig houten meubelen in de Benelux en komen 51 werknemers op straat te staan. Veel van hen werken al hun hele werkzame leven bij de firma.

 

Het zat al jaren niet mee, maar toch komt de vereffening van De Zetel voor veel mensen als een verrassing. De meubelfabrikant deed er namelijk alles aan om met zijn tijd mee te gaan. Zo werkte het bedrijf samen met toonaangevende Belgische ontwerpers. Daarnaast kreeg het dit jaar nog de Henry Van de Velde Company Award. De jury prees De Zetel toen vanwege de wereldwijde positionering op de markt dankzij de technische expertise en machinepark.

 

Vrijdag 5 april spreken de vakbonden en werkgever elkaar om een informatie- en consultatieronde in het kader van de wet Renault op te starten.Links

www.dezetel.be

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, woon, meubel, stoel, stoelen, zit, failliet, insolventie, vereffening, bankroet, neerleggen boeken, meubelfabrikant, #dezetel

Gerelateerd nieuws
Presentatie Evidence Brisa in DWI
Maandag 17 juni presenteert Leolux tijdens de Marketday in DWI (De Woonindustrie) in Nieuwegein het nieuwe aanbouwmeubelprogramma Brisa van ontwerper Frans Schrofer voor de Évidence-collectie.
lees verder
 
Minotti opent showroom bij Co van der Horst
lees verder
PK22 Special Edition
Klanten moeten niet te lang wachten met het kopen van de speciale editie van PK22 van de Deense meubelfabrikant Fritz Hansen.
lees verder
 
Trendz uitgesteld naar Intirio
lees verder
 
Design Tales naar Vyva Fabrics
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden