De toekomst van Dunlopillo

Donderdag 10 augustus 2023

Dunlopillo Vertriebs GmbH is vanaf 1 oktober de nieuwe bedrijfsnaam van Dunlopillo. Onder leiding van Christian Paar gaat het premium slaapmerk dan verder. De nieuwe directeur legt uit wat dit in de praktijk zal betekenen.
De toekomst van Dunlopillo

Nog even de geschiedenis in een notendop. In 2017 werd Dunlopillo in kader van een insolventieprocedure overgenomen door Emma Sleep. Emma zette het Dunlopillo op de kaart als premiummerk. In 2020 veranderde vervolgens de eigenaar van Emma. Recent werd bekend dat Breckle, een familiebedrijf uit Hamburg, de nieuwe eigenaar wordt. Mobelkultur sprak nieuwe directeur Christian Paar en vroeg hem waarom Emma van het merk af wilde.

 

Volgens Paar wil Emma zich strategisch 100% richten op het internationale Emma-merk. Ook denkt hij dat Dunlopillo beter bij een traditioneel bedrijf als Breckle past. Hij noemt Dunlopillo een bedrijf met een sterke merkidentiteit en een hoge herkenningswaarde onder consumenten. Op 1 oktober zal niet veel veranderen. Dunlopillo blijft zelfstandig opereren (de vertegenwoordigers blijven aan boord) maar kan profiteren van de uitgebreide knowhow van Breckle in zowel matrassen- en beddenproductie als verkoop.

 

Paar stelt zich ten doel om Dunlopillo breder te positioneren in de handel en het merk opnieuw vestigen. De nieuwe leiding wil de aanwezigheid van Dunlopillo in verschillende verkoopkanalen stimuleren - inclusief de retail. Als het aan Breckle ligt wordt het merk synoniem voor hoogwaardige matrassen. Om die bekendheid te vergroten, is volgens Paar ook een bredere aanwezigheid in geselecteerde winkels nodig.Links

www.dunlopilloworld.com
www.breckle.de
www.emma-sleep.nl

Tags

nieuws, interieur, matrassen, overname, investering, familiebedrijf, aandelen, latex, productie, merk, strategie, internationaal, merkenbeleid, partner, premiummerk, #dunlopillo, #breckle, #emmasleep

Gerelateerd nieuws
Belgisch design in Milaan
Bold Dualities wordt de grootste showcase ooit van Belgium is Design tijdens de Milan Design Week.
lees verder
Well-Fair naar Silver Care
Vendis Capital neemt volgende stap in de opbouw van haar 'langer-comfortabel-thuis-wonen'-bedrijf Silver Care middels de acquisitie van senior bedden specialist Well-Fair.
lees verder
Nieuwe directeur Modint
Het bestuur van Modint heeft Roos Smulders als nieuwe directeur van Modint benoemd.
lees verder
Kleinste Ikea
Ikea opent kleinste vestiging van Nederland in Leeuwarden. Dit Plan & Order Point zorgt voor goede bereikbaarheid in Friesland.
lees verder
Leveringsproblemen Emma Sleep
Emma Sleep heeft toegegeven dat de klantenservice de laatste tijd niet optimaal was, waardoor klachten niet goed afgehandeld zijn. Hierover is overleg met de consumentenbond, waarvoor onder andere een compensatie is afgesproken.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden