De Ploeg op IMM 2020

Woensdag 15 januari 2020

De Ploeg presenteert haar collectie 2020 op een nieuwe stand en locatie op IMM. Op de beurs in Keulen, die nog tot 19 januari duurt, gaat de firma terug naar de essentie.
De Ploeg op IMM 2020
De Ploeg op IMM 2020 De Ploeg op IMM 2020 De Ploeg op IMM 2020 De Ploeg op IMM 2020 De Ploeg op IMM 2020

Bij De Ploeg draait volgens de fabrikant alles om de veelzijdigheid van weven. Structuur karakteriseert dan ook de vijf nieuwe meubelstoffen van De Ploeg. Bijzondere bindingen van zachte garens maken de stof stevig en stijlvol en geven een levendige gelaagdheid en dieptewerking. De materialen zijn synthetisch of natuurlijk, van grof tot fijn, van bouclé tot chenille. En volgens het bedrijf allemaal functioneel, robuust en esthetisch (foto 1: Monza).

 

Sommige Ploegstoffen bestaan voor 65% uit garen van gerecyclede plastic flessen, verweven tot duurzame weefsels. Mesh is de uni versie en Rise (foto 2) een digitaal gedrukte print in diverse subtiel verlopende tinten en tonen. Het aanbod van natuurlijk ogende stoffen breidt De Ploeg uit met moderne technische kwaliteiten die variëren van ingetogen warm en natuurlijk, tot grafisch. Met echt linnen en linnenlook, maar ook met glanzende finishes en functionele materialen als Trevira CS.

 

De Ploeg zet in op hernieuwbare materialen en eerlijke productieprocessen. De fabrikant voegt daar nog een nieuwe dimensie aan toe door niet alleen grondstoffen, maar ook ontwerpen te hergebruiken. Het bedrijf brengt drie vertrouwde kwaliteiten nogmaals uit, maar dan in een nieuwe, frisse reeks kleuren. De dessins hebben de minimalistische, functionele stijl waar De Ploeg mee begon: geïnspireerd op Bauhaus, met strakke, systematische en geometrische ontwerpen. De Ploeg hecht naar eigen zeggen nog steeds sterk aan kenmerkende jacquardtechnieken maar ontdekt ook steeds meer de mogelijkheden van digitale druk.

 

De Ploeg is samen met Kendix op IMM te vinden in hal 11.2, stand K001 (foto 6), beide zijn onderdeel van Hunter Douglas-dochter ArtexAndere labels van Artex zijn ArteluxLoft79Your Edition en Kendix Allure. Kendix Allure is tevens op 3 en 4 februari op de ETC Design Experience in Culemborg te vinden.

 Links

www.artelux.com
www.artex.hde.nl
www.deploeg.com
www.etcdesigncenter.nl
www.imm-cologne.com
www.kendix.nl
www.loft79.nl
www.youredition.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woon, woning, residentieel, project, hospitality, raamdecoratie, stof, raambekleding, gordijn, zonwering, meubelstof, bekleding, meubelbekleding, stoffeer, stoffering, stoffeerder, raam, venster, raamdecoratie, interieurbekleding, weefstof, confectie, gordijnstof, interieurstof, drukstof, verduister, verduisterend, woonaccessoire, #artex, #ploeg, #deploeg, #kendix, #kendixallure, #artelux, #loft79, #youredition, #etcdesignexperience, #etcdesigncenter, #etcexpo, #imm, #immcologne

Gerelateerd nieuws
Vescom ge´nspireerd door hout
Vescom, leverancier van wandbekleding voor de projectmarkt, introduceert twee nieuwe patronen voor vinylbehang: Wutai en Corvo. Beide zijn ge´nspireerd op het gevoel van hout en hebben een organische en natuurlijke uitstraling.
lees verder
Veganistisch leer steeds populairder
Leer gemaakt van fruit en bomen lijkt steeds vaker toegepast te gaan worden. We hadden reeds ananas- en boomschorsleer, maar er is inmiddels ook appel- en mangoleer.
lees verder
Luxaflex kiest dealers van het jaar
Luxaflex kiest in februari traditiegetrouw de Dealers van het Jaar. Deze titel Is voor dealers die de afgelopen maanden uitblonken in de promotie, marketing en verkoop van Luxaflex Outdoor.
lees verder
Visionair Retroscape van Carlucci
De nieuwe stoffen- en behangcollectie Retroscape, van Jab merk Carlucci, is een eerbetoon aan Palm Springs, de legendarische regio midden in de woestijn van CaliforniŰ. De collectie weerspiegelt het visionair optimisme van de mid-century modern stijl die hier te zien is.
lees verder
 
Weelderig Elitis
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden