De Ploeg op IMM 2020

Woensdag 15 januari 2020

De Ploeg presenteert haar collectie 2020 op een nieuwe stand en locatie op IMM. Op de beurs in Keulen, die nog tot 19 januari duurt, gaat de firma terug naar de essentie.
De Ploeg op IMM 2020
De Ploeg op IMM 2020 De Ploeg op IMM 2020 De Ploeg op IMM 2020 De Ploeg op IMM 2020 De Ploeg op IMM 2020

Bij De Ploeg draait volgens de fabrikant alles om de veelzijdigheid van weven. Structuur karakteriseert dan ook de vijf nieuwe meubelstoffen van De Ploeg. Bijzondere bindingen van zachte garens maken de stof stevig en stijlvol en geven een levendige gelaagdheid en dieptewerking. De materialen zijn synthetisch of natuurlijk, van grof tot fijn, van bouclé tot chenille. En volgens het bedrijf allemaal functioneel, robuust en esthetisch (foto 1: Monza).

 

Sommige Ploegstoffen bestaan voor 65% uit garen van gerecyclede plastic flessen, verweven tot duurzame weefsels. Mesh is de uni versie en Rise (foto 2) een digitaal gedrukte print in diverse subtiel verlopende tinten en tonen. Het aanbod van natuurlijk ogende stoffen breidt De Ploeg uit met moderne technische kwaliteiten die variëren van ingetogen warm en natuurlijk, tot grafisch. Met echt linnen en linnenlook, maar ook met glanzende finishes en functionele materialen als Trevira CS.

 

De Ploeg zet in op hernieuwbare materialen en eerlijke productieprocessen. De fabrikant voegt daar nog een nieuwe dimensie aan toe door niet alleen grondstoffen, maar ook ontwerpen te hergebruiken. Het bedrijf brengt drie vertrouwde kwaliteiten nogmaals uit, maar dan in een nieuwe, frisse reeks kleuren. De dessins hebben de minimalistische, functionele stijl waar De Ploeg mee begon: geïnspireerd op Bauhaus, met strakke, systematische en geometrische ontwerpen. De Ploeg hecht naar eigen zeggen nog steeds sterk aan kenmerkende jacquardtechnieken maar ontdekt ook steeds meer de mogelijkheden van digitale druk.

 

De Ploeg is samen met Kendix op IMM te vinden in hal 11.2, stand K001 (foto 6), beide zijn onderdeel van Hunter Douglas-dochter ArtexAndere labels van Artex zijn ArteluxLoft79Your Edition en Kendix Allure. Kendix Allure is tevens op 3 en 4 februari op de ETC Design Experience in Culemborg te vinden.

 Links

www.artelux.com
www.artex.hde.nl
www.deploeg.com
www.etcdesigncenter.nl
www.imm-cologne.com
www.kendix.nl
www.loft79.nl
www.youredition.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woon, woning, residentieel, project, hospitality, raamdecoratie, stof, raambekleding, gordijn, zonwering, meubelstof, bekleding, meubelbekleding, stoffeer, stoffering, stoffeerder, raam, venster, raamdecoratie, interieurbekleding, weefstof, confectie, gordijnstof, interieurstof, drukstof, verduister, verduisterend, woonaccessoire, #artex, #ploeg, #deploeg, #kendix, #kendixallure, #artelux, #loft79, #youredition, #etcdesignexperience, #etcdesigncenter, #etcexpo, #imm, #immcologne

Gerelateerd nieuws
Online magazine van IMM
Deze maand introduceert vakbeurs IMM cologne een nieuwe manier om vakprofessionals te informeren. Via het nieuwe online magazine biedt IMM regelmatig trends en inzichten uit de branche.
lees verder
Nieuwe Wallpepper collecties
Het Italiaanse Wallpepper maakt zijn behang in eigen land, op PVC-vrije, ecologische dragers, gemaakt van textielvezels en cellulose. Dit najaar presenteert het bedrijf een scala aan nieuwe collecties, van modern tot fantasierijk.
lees verder
Oprichter Habitat overleden
De Britse interieurdesigner Terence Conran, oprichter van interieurketen Habitat, is op 88-jarige leeftijd overleden.
lees verder
Trendthema 21/22 Heimtextil bekend
Nothing New, Everything New is het trendthema voor Heimtextil. Van 12-15 januari 2021 wordt dit in de Trend Space van de beurs uitgewerkt, maar de organisatie blikt alvast vooruit op de vier onderliggende trends.
lees verder
Natuurlijk en tijdloos Pierre Frey
Dit najaar presenteert Pierre Frey de eerste collectie wandbekleding in de Natecru Textures serie. De naam verraad het al, natuurlijke en ecru tinten staan hierin centraal.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden