Domotex 2020 trekt beslissers

Dinsdag 14 januari 2020

Organisator Deutsche Messe toont zich tevreden over de laatste editie van vloerenbeurs Domotex. Van 10 tot 13 januari kwamen ruim 35.000 bezoekers naar Hannover, om hier de nieuwste trends, producten en oplossingen van ruim 1.400 exposanten uit 60 verschillende landen te zien.
Domotex 2020 trekt beslissers

Volgens de Deutsche Messe kenmerkte het event zich door duurzaamheid, hoogwaardige bezoekers en internationale aantrekkingskracht. Dit werd bevestigd door de exposanten die Interieurjournaal sprak. Allen prijzen zij het internationale karakter van Domotex en gaven aan dat de juiste bezoekers hen hadden weten te vinden. De bedrijvigheid leek zich vooral te concentreren in hal 11, 12, en 13, zoals bij Uzin Utz (zie foto).

 

Het aantal bezoekers van Domotex schommelde in het vorige decennium tussen de 40.000 (oneven jaren met Bau) en de 45.000 (even jaren zonder Bau). Deze eerste editie van dit decennium, zonder Bau, blijft het aantal steken op 35.000. Daarnaast waren sommige grote bedrijven afwezig. Volgens Sonia Wedell-Castellano, directeur van Domotex, weerspiegelen de cijfers een aanhoudende trend naar verhoogde marktconcentratie, maar is het belangrijker dat 90% van de bezoekers beslissingsbevoegdheid bij hun bedrijven heeft, waarvan de helft op topmanagementniveau.

 

Atmysphere, het thema van Domotex, benadrukte de aspecten van vloerproducten die bijdragen aan een gevoel van welzijn en de natuurlijkheid en duurzaamheid bevorderden. De trendpresentatie in hal 8 was overzichtelijk en creatief. Al is er bij bezoekers niet altijd tijd om zich hierin te verdiepen. De halindeling, waarbij standhouders weer bij hun vertrouwde productgroepen ingedeeld waren, werd als positief ervaren.

 

Vooralsnog blijft Domotex dé belangrijkste internationale plek om zoveel vloerenbedrijven te kunnen ontmoeten. Er waren zeker positieve geluiden te horen, maar ook een groeiend aantal tegengestelde. Tevens is er sprake van groeide concurrentie en een fors dalend bezoekeraantal. Dus wordt het een uitdagende tijd voor de komende editie van Domotex, die van 15 tot 18 januari 2021 wordt gehouden.Links

www.domotex.de
www.messe.de
www.messe.be
www.hannover-beurs.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, woon, project, vloeren, parket, hout, pvc, lvt, vinyl, linoleum, tapijt, karpet, pers, oosterse tapijten, kelims, zieglers, entreemat, mat, entree, deurmat, textiel, bekleding, stofferen, stoffering, beurs, show, evenement, event, tentoonstelling, vakdagen, vakbeurs, trend, outdoor, wellness, health, #domotex, #domotex2020, #deutschemesse, #atmysphere, #hannoverbeurs, #messe, #CarpetDesignAwards

Gerelateerd nieuws
Verwoestende brand Moso
Bamboespecialist Moso International is vrijdagavond 21 februari getroffen door een verwoestende brand. Gaat de importeur dit overleven?
lees verder
Uitbreiding Estillon
Nog geen zeven jaar na de feestelijke opening van de nieuwe locatie en een uitbreiding eind 2016 is ondervloerspecialist Estillon alweer aan uitbreiding toe.
lees verder
Interfloor vernieuwt Dynamic Wood
De vinylvloerbedekking Dynamic Wood is volgens Interfloor al jaren een succesvolle en populaire collectie. Nu is deze vernieuwd met nieuwe houtdessins.
lees verder
Kranendijk accountmanager Bijlard
Op 1 februari jl. is Erik Kranendijk als accountmanager Oost-Nederland bij Bijlard International in dienst getreden.
lees verder
Nieuwe legvoorschriften vloeren
Vloerenleggers opgelet! Jullie mening wordt gevraagd om te komen tot een nieuwe versie ter vervanging van de huidige Legvoorschriften Parket uit 2012.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden