Domotex 2020 trekt beslissers

Dinsdag 14 januari 2020

Organisator Deutsche Messe toont zich tevreden over de laatste editie van vloerenbeurs Domotex. Van 10 tot 13 januari kwamen ruim 35.000 bezoekers naar Hannover, om hier de nieuwste trends, producten en oplossingen van ruim 1.400 exposanten uit 60 verschillende landen te zien.
Domotex 2020 trekt beslissers

Volgens de Deutsche Messe kenmerkte het event zich door duurzaamheid, hoogwaardige bezoekers en internationale aantrekkingskracht. Dit werd bevestigd door de exposanten die Interieurjournaal sprak. Allen prijzen zij het internationale karakter van Domotex en gaven aan dat de juiste bezoekers hen hadden weten te vinden. De bedrijvigheid leek zich vooral te concentreren in hal 11, 12, en 13, zoals bij Uzin Utz (zie foto).

 

Het aantal bezoekers van Domotex schommelde in het vorige decennium tussen de 40.000 (oneven jaren met Bau) en de 45.000 (even jaren zonder Bau). Deze eerste editie van dit decennium, zonder Bau, blijft het aantal steken op 35.000. Daarnaast waren sommige grote bedrijven afwezig. Volgens Sonia Wedell-Castellano, directeur van Domotex, weerspiegelen de cijfers een aanhoudende trend naar verhoogde marktconcentratie, maar is het belangrijker dat 90% van de bezoekers beslissingsbevoegdheid bij hun bedrijven heeft, waarvan de helft op topmanagementniveau.

 

Atmysphere, het thema van Domotex, benadrukte de aspecten van vloerproducten die bijdragen aan een gevoel van welzijn en de natuurlijkheid en duurzaamheid bevorderden. De trendpresentatie in hal 8 was overzichtelijk en creatief. Al is er bij bezoekers niet altijd tijd om zich hierin te verdiepen. De halindeling, waarbij standhouders weer bij hun vertrouwde productgroepen ingedeeld waren, werd als positief ervaren.

 

Vooralsnog blijft Domotex dé belangrijkste internationale plek om zoveel vloerenbedrijven te kunnen ontmoeten. Er waren zeker positieve geluiden te horen, maar ook een groeiend aantal tegengestelde. Tevens is er sprake van groeide concurrentie en een fors dalend bezoekeraantal. Dus wordt het een uitdagende tijd voor de komende editie van Domotex, die van 15 tot 18 januari 2021 wordt gehouden.Links

www.domotex.de
www.messe.de
www.messe.be
www.hannover-beurs.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, woon, project, vloeren, parket, hout, pvc, lvt, vinyl, linoleum, tapijt, karpet, pers, oosterse tapijten, kelims, zieglers, entreemat, mat, entree, deurmat, textiel, bekleding, stofferen, stoffering, beurs, show, evenement, event, tentoonstelling, vakdagen, vakbeurs, trend, outdoor, wellness, health, #domotex, #domotex2020, #deutschemesse, #atmysphere, #hannoverbeurs, #messe, #CarpetDesignAwards

Gerelateerd nieuws
Online magazine van IMM
Deze maand introduceert vakbeurs IMM cologne een nieuwe manier om vakprofessionals te informeren. Via het nieuwe online magazine biedt IMM regelmatig trends en inzichten uit de branche.
lees verder
 
One Ground, one world van Parador
lees verder
Italiaanse vloeren
Twee nieuwe tapijt collecties van Interfloor hebben Italiaanse namen. De Piazza werd vorige maand ge´ntroduceerd en begin deze maand de Sienna.
lees verder
Meubelcollectie Mart Visser
Mart Visser presenteert een eigen nieuwe eclectische meubelcollectie in zijn kantoor van 15 september tot 15 november 2020.
lees verder
Verlies voor Headlam
De resultaten in het eerste half jaar van 2020 zijn bijzonder teleurstellend voor de Headlam Group, distributeur van vloerbedekkingen.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden