Cyberaanval Carpetright

Dinsdag 23 april 2024

Het Britse Carpetright had afgelopen week te maken met een cyberaanval. Als gevolg daarvan sloot de Nederlandse tak zijn systemen, zo bevestigt het bedrijf aan RTL Nieuws.
Cyberaanval Carpetright

Retailtrends.nl meldt dat er nog wordt onderzocht of de cybercriminelen toegang hebben gehad tot de Nederlandse systemen. Om verdere risico’s te voorkomen zijn sinds woensdag alle pin-terminals van de Nederlandse winkels afgekoppeld. Betalingen bij de keten gaan nu contant of via een bankoverschrijving.

 

De vloerenketen heeft volgens Britse media te maken met een computervirus, wat duidt op ransomware. Cybercriminelen gebruiken deze methode vaak om bepaalde databestanden te versleutelen. In ruil voor losgeld geven ze de bestanden weer vrij.

 

Carpetright is zeker niet de eerste retailer die te maken krijgt met een cyberaanval. Zo werd afglopen winter het inmiddels failliete Sprinter getroffen door een datahack. Andere bekende voorbeelden zijn Mediamarkt en Wehkamp. Die laatste betaalde uiteindelijk € 144.000 om de gestolen gegevens terug te krijgen.Links

www.carpetright.nl

Tags

nieuws, interieur, winkelketen, digitaal, hack, hackers, cyberaanval, systemen, betaling, gegevens, stelen, retail, databestanden, versleutelen, kassa, winkelsysteem, sluiten, #carpetright, #wehkamp. #mediamarkt

Gerelateerd nieuws
Kiezen voor elektrische raamdecoratie
[Sponsored artikel] - Steeds meer woningbezitters maken de keuze om over te stappen van handbediende naar automatische raamdecoratie.
lees verder
Stefan Lohrberg weg bij Spoga+gafa
Het gezicht van Spoga+gafa vertrekt: directeur Stefan Lohrberg neemt afscheid na de aankomende editie van 16 tot 18 juni.
lees verder
Incoda is alweer in aantocht
Vanaf 22 september worden de Interieur Collectie Dagen (Incoda) weer in Gorinchem gehouden. Hierbij al een sneak preview.
lees verder
 
Nieuw formules deelname imm
lees verder
Inflatie blijft 2,7%
Consumentengoederen en -diensten in Nederland waren in mei 2,7% duurder dan een jaar eerder, meldt het CBS. In april was de inflatie ook 2,7%.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden