Creatieve ontwerpen met textiel

Dinsdag 29 augustus 2023

Tijdens de Paris Design Week van 7–16 september presenteert Irene van Ophoven textiele signatuurwerken uit haar recente collectie bij het Atelier Néerlandais.
Creatieve ontwerpen met textiel
Creatieve ontwerpen met textiel Creatieve ontwerpen met textiel

Irene van Ophoven is een Nederlandse designer, stylist en oprichter van Studio Irene van Ophoven, gevestigd in Rotterdam. Studio Irene van Ophoven heeft een eigen visie op het creëren van stijlvolle interieurs door middel van unieke textielcollecties en gedurfde patroonontwerpen. Met een fascinatie voor geometrische motieven en de esthetiek van kleuren, vormen en proporties, stelt Irene de digitale en fysieke werelden in haar werk door middel van experimentele processen te verbinden.

 

Irene van Ophoven neemt voor de eerste keer deel aan de Paris Design Week, die gelijktijdig met Maison & Objet beurs plaats vindt. Irene exposeerde haar designs eerder dit jaar al tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven en tijdens de Salone del Mobile in Milaan in het Nederlandse Paviljoen ‘Masterly’. In Parijs is het Atelier Néerlandais waar Irende tijdens dit event haar concepten en ontwerpen toont.

 

Irene speelt met proporties, kleuren, iconische vormen en grafische lijnen op een eigenzinnige manier wat resulteert in verschillende series levensgrote ́feature walls ́ behang, tapijten, kussens, wandkleden, decoratieve en akoestische panelen van eco-vriendelijke Piñatex materiaal, ingelijste fluwelen wandkunst en klein meubilair. Haar ontwerpen combineren fun en functie en voegen tactiliteit en een creatief optimisme toe aan een interieur.

 

Locatie Atelier Néerlandais:

121 rue de Lille, 75007 Paris - 3de verdieping

Metro 12: Assemblée Nationale

Rive GaucheLinks

www.irenevanophoven.nl
www.maison-objet.com
www.atelierneerlandais.com

Tags

nieuws, interieur, designweek, beurs, ontwerp, textiel, vormen, grafisch, materiaal, kleur, wandpanelen, meubelen, opdracht, expositie, designbeurs, parijs, milaan, eindhoven, dutchdesign, studio, #maisonetobjet, #atelierneerlandais

Gerelateerd nieuws
Homed opent in Hubo Hengelo
Er is een nieuwe decoratieve Homed geopend, dit keer bij Hubo Hengelo Hart van Zuid. In de winkel wordt nu een compleet woningstofferingspakket aangeboden.
lees verder
 
R+T 2024 in topvorm
lees verder
 
Prijsverlagingen Jysk
lees verder
Stille revolutie in horren
Horrenfabrikant Unilux uit het Brabantse Boxtel introduceert de vernieuwde Plisséfit Hordeur: een stille revolutie in horren.
lees verder
Outdoor.Ambiente.Living succesvol
De derde editie van Outdoor.Ambiente.Living vond plaats in het kader van Intergastra 2024, de vakbeurs voor de hotel- en gastronomiesector, van 3 tot 7 februari.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden