Creatieve ontwerpen met textiel

Dinsdag 29 augustus 2023

Tijdens de Paris Design Week van 7–16 september presenteert Irene van Ophoven textiele signatuurwerken uit haar recente collectie bij het Atelier Néerlandais.
Creatieve ontwerpen met textiel
Creatieve ontwerpen met textiel Creatieve ontwerpen met textiel

Irene van Ophoven is een Nederlandse designer, stylist en oprichter van Studio Irene van Ophoven, gevestigd in Rotterdam. Studio Irene van Ophoven heeft een eigen visie op het creëren van stijlvolle interieurs door middel van unieke textielcollecties en gedurfde patroonontwerpen. Met een fascinatie voor geometrische motieven en de esthetiek van kleuren, vormen en proporties, stelt Irene de digitale en fysieke werelden in haar werk door middel van experimentele processen te verbinden.

 

Irene van Ophoven neemt voor de eerste keer deel aan de Paris Design Week, die gelijktijdig met Maison & Objet beurs plaats vindt. Irene exposeerde haar designs eerder dit jaar al tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven en tijdens de Salone del Mobile in Milaan in het Nederlandse Paviljoen ‘Masterly’. In Parijs is het Atelier Néerlandais waar Irende tijdens dit event haar concepten en ontwerpen toont.

 

Irene speelt met proporties, kleuren, iconische vormen en grafische lijnen op een eigenzinnige manier wat resulteert in verschillende series levensgrote ́feature walls ́ behang, tapijten, kussens, wandkleden, decoratieve en akoestische panelen van eco-vriendelijke Piñatex materiaal, ingelijste fluwelen wandkunst en klein meubilair. Haar ontwerpen combineren fun en functie en voegen tactiliteit en een creatief optimisme toe aan een interieur.

 

Locatie Atelier Néerlandais:

121 rue de Lille, 75007 Paris - 3de verdieping

Metro 12: Assemblée Nationale

Rive GaucheLinks

www.irenevanophoven.nl
www.maison-objet.com
www.atelierneerlandais.com

Tags

nieuws, interieur, designweek, beurs, ontwerp, textiel, vormen, grafisch, materiaal, kleur, wandpanelen, meubelen, opdracht, expositie, designbeurs, parijs, milaan, eindhoven, dutchdesign, studio, #maisonetobjet, #atelierneerlandais

Gerelateerd nieuws
Connect your senses
Op 13 november is het zover! Dan vindt de nieuwe Interieurprofessionaldag plaats in de Woonindustrie in Nieuwegein. Deze dag staat opnieuw in het teken van de zintuigen: Connect your senses!
lees verder
 
Start Interieur Business Club
lees verder
Heimtex groeit door in 2024
Op een persconferentie van de Messe Frankfurt werden de plannen voor de komende editie van Heimtextil bekendgemaakt. Ook werd duidelijk dat het aanbod weer verder zal groeien.
lees verder
Duurzaamheid focus R+T 2024
De voorbereidingen voor R+T 2024 zijn in volle gang. 's Werelds toonaangevende vakbeurs voor rolluiken, deuren en zonwering opent haar deuren van 19 tot 23 februari 2024. Meer dan 1.000 exposerende bedrijven hebben zich al ingeschreven voor het evenement.
lees verder
 
Winnaars NKWP 2023
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden