Circulaire gordijnen van eigen snijafval

Maandag 28 augustus 2023

Circulariteit en duurzaamheid zijn belangrijke thema's bij A house of Happiness, waarbij hergebruik van snij-afval nu ook mogelijk is gemaakt.
Circulaire gordijnen van eigen snijafval
Circulaire gordijnen van eigen snijafval Circulaire gordijnen van eigen snijafval

Bij A House of Happiness dragen ze zo goed mogelijk een steentje bij aan het milieu. Dit is in het hele bedrijf doorgevoerd. Iedere dag zetten ze kleine stapjes om te verduurzamen en de wereld een beetje mooier te maken.

 

'Nee, we kunnen als bedrijf en consument niet achteroverleunen, het plastic probleem is een grote aanslag op onze natuur. We moeten ons bewust zijn van de grote impact die het heeft op de toekomst van ons allemaal. A House of Happiness zoekt daarom naar duurzame alternatieven, zoals gordijnen die gemaakt worden van gerecycled plastic of van snijafval uit de T-shirt productie. Dit doen we natuurlijk niet alleen: we werken intensief samen met onze producenten, leveranciers en afvalverwerkers,' aldus Johanna Jorritsma, general manager van A House of Hapiness/Royal Vriesco.

 

'Het was onze ultieme droom om van het snijafval uit onze eigen productie een ontwerp van een unieke gordijnstof te maken! Omdat we in ons eigen atelier de gordijnen passend maken voor jouw ramen, is iedere order uniek. We knippen de stof precies op maat en creëren daarbij snijafval, dat we vervolgens weer keurig sorteren op stofsamenstelling, bijvoorbeeld 100% polyester. Nadat het snijafval verwerkt is door de textielvervezelaar, kan het worden hergebruikt. Zo zou het zomaar kunnen zijn dat ons snijafval als isolatiemateriaal in de deur of het dak van jouw auto is verwerkt,' zegt Ellen à Nijeholt, buyer/product developer.

 

'Van snijafval met een homogene samenstelling uit de eigen productie hebben de textielvervezelaars een circulaire lijn gordijnen ontwikkeld. Waar de meeste mensen deze materialen al hadden afgeschreven, hebben zij het een nieuw leven gegeven. Zo hebben ze ‘afval’ omgezet naar een product waarmee iedereen van je huis een thuis kan maken. Een innovatieve collectie van circulaire gordijnen.'

 

Wat betekent circulariteit?

Circulair verwijst naar een systeem waarin de grondstoffen, producten en materialen worden hergebruikt in plaats van weggegooid. Het idee is om een gesloten cirkel te creëren, waarin producten worden ontworpen, geproduceerd en gebruikt zonder dat er afval ontstaat.

 

Hoe komt de circulaire collectie tot stand?

In de productie scheidt men al het snijafval op basis van de samenstelling. Alleen stoffen met een homogene samenstelling kunnen goed gerecycled worden. Dit houdt in dat de stof 100% van dezelfde grondstof is gemaakt. Zo kan 100% polyester snijafval weer goed gebruiken voor het produceren van een nieuwe circulaire collectie. De textielverwerker vervezelt het snijafval en spint er nieuwe garens van. Daarna wordt er een mooi doek van geweven.

 

Elke meter gordijnstof is uniek en vertelt zijn eigen verhaal!

Met circulaire gordijnen worden een nieuwe betekenis aan duurzaamheid en stijl gegeven. Zo geniet iedereen van prachtige gordijnen die niet alleen je huis verfraaien, maar ook bijdragen aan een schonere en groenere planeet.Links

www.ahouseofhappiness.com

Tags

nieuws, interieur, circulair, gordijnen, confectie, snijafval, hergebruik, duurzaamheid, stijl, samenstelling, grondstof, cirkel, innovatief, collectie, textielvervezelaar, materialen, homogeen, isolatiemateriaal, stofsamenstelling, plastic, duurzaam, koninklijk, #ahouseofhappiness, #vriesco, #royalvriesco

Gerelateerd nieuws
Homed opent in Hubo Hengelo
Er is een nieuwe decoratieve Homed geopend, dit keer bij Hubo Hengelo Hart van Zuid. In de winkel wordt nu een compleet woningstofferingspakket aangeboden.
lees verder
 
R+T 2024 in topvorm
lees verder
 
Prijsverlagingen Jysk
lees verder
Stille revolutie in horren
Horrenfabrikant Unilux uit het Brabantse Boxtel introduceert de vernieuwde Plisséfit Hordeur: een stille revolutie in horren.
lees verder
Outdoor.Ambiente.Living succesvol
De derde editie van Outdoor.Ambiente.Living vond plaats in het kader van Intergastra 2024, de vakbeurs voor de hotel- en gastronomiesector, van 3 tot 7 februari.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden