Buiten thuis

Woensdag 24 oktober 2018

Bijna driekwart van de Nederlanders voelt zich thuis in eigen huis, ongeveer een kwart geeft echter aan dit ’thuisgevoel’ buitenshuis te vinden. Wereldwijd ligt dit met 35% zelfs nog een stuk hoger.
Buiten thuis

Dat blijkt uit de vijfde editie van het jaarlijkse ‘Life at Home Report’ van Ikea dat volgens het Zweedse woonwarenhuis onder 22.000 respondenten uit 22 landen is uitgevoerd. Jongeren, stedelingen en mensen die met vrienden of onbekenden samenwonen geven het vaakst aan zich op andere plekken meer thuis te voelen – bijvoorbeeld in het koffietentje om de hoek. Uit het onderzoek blijkt dan ook dat de omgeving van het huis voor de meerderheid belangrijker is dan de grootte.

De meest genoemde plekken waar mensen zich thuis voelen naast hun eigen huis zijn: het huis van hun ouders (35%), recreatieplekken als een park of strand (22%), bij vrienden thuis (20%) en op werk of school (13%). Opvallend is dat met name jongeren zich soms ook thuis voelen in een virtuele ruimte (21%).

Uit het onderzoek blijkt dat 67% van de Nederlanders liever een kleiner huis op een goede locatie heeft, dan een groot huis op een mindere locatie. Doordat mensen – met name in steden – in kleinere huizen wonen, verplaatsen activiteiten naar buiten het huis. Doordat ‘thuis’ zich niet langer beperkt tot je eigen huis, spelen mensen in je omgeving, straat, buurt en gemeenschap een steeds grotere rol in het thuisgevoel.
 
Ikea experimenteert op dit moment met prototypen van allerlei soorten woningen – zoals een appartement voor alleenstaanden of een gedeelde woning – om zo nieuwe behoeften te ontdekken, zowel binnen- als buitenshuis.

Het gehele Life At Home Report 2018 is hier te lezen.Links

www.ikea.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woon, woonwarenhuis, winkel, shop, outlet, keten, project, restaurant, retail, woninginrichting, woninginrichtingsproducten, woon, woning, verlichting, stoel, ontwerp, design, online, e-commerce, webwinkel, internet, e-commerce, reorganisatie, sanering, duurzaam, circulair, #ikea, #ingka

Gerelateerd nieuws
Verhuur meubels start
De Amsterdamse woningcorporatie Stadgenoot opent 13 december een project voor circulaire woonruimte: Stek Oost. Het betreft 250 hergebruikte woonunits, bestemd voor jongeren (18-27 jaar) met een Ikea huurmeubelpakket voor twee jaar.
lees verder
Eerste Decorette experience center
Op maandag 3 december 2018 heeft Decorette zijn eerste experience center geopend in DWI, De Woonindustrie, in Nieuwegein.
lees verder
Navem Meubelcongres verleidt
Het nieuwe verleiden. Van surfer tot shopper. Dit is het thema van het jaarlijkse meubelcongres van de Navem op dinsdag 11 december in Mechelen.
lees verder
Flitspresentaties stylingtrends bij BNS Crisp
Bns Crisp nodigt relaties uit voor een inspirerend programma op woensdagmiddag 12 december bij Broeinest in Rotterdam. Met toelichting van de koers van Bns Crisp in 2019 en flitspresentaties van stylingtrends.
lees verder
Pure Talents op Imm
Waar vind je tegels gemaakt van papier en tafelbladen van afvalhout, wollen stoffen van hoge kwaliteit voor de massamarkt en lampen met niet-toxische zout-batterijen? Op de internationale meubelbeurs imm Cologne!
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden