Buiten thuis

Woensdag 24 oktober 2018

Bijna driekwart van de Nederlanders voelt zich thuis in eigen huis, ongeveer een kwart geeft echter aan dit ’thuisgevoel’ buitenshuis te vinden. Wereldwijd ligt dit met 35% zelfs nog een stuk hoger.
Buiten thuis

Dat blijkt uit de vijfde editie van het jaarlijkse ‘Life at Home Report’ van Ikea dat volgens het Zweedse woonwarenhuis onder 22.000 respondenten uit 22 landen is uitgevoerd. Jongeren, stedelingen en mensen die met vrienden of onbekenden samenwonen geven het vaakst aan zich op andere plekken meer thuis te voelen – bijvoorbeeld in het koffietentje om de hoek. Uit het onderzoek blijkt dan ook dat de omgeving van het huis voor de meerderheid belangrijker is dan de grootte.

De meest genoemde plekken waar mensen zich thuis voelen naast hun eigen huis zijn: het huis van hun ouders (35%), recreatieplekken als een park of strand (22%), bij vrienden thuis (20%) en op werk of school (13%). Opvallend is dat met name jongeren zich soms ook thuis voelen in een virtuele ruimte (21%).

Uit het onderzoek blijkt dat 67% van de Nederlanders liever een kleiner huis op een goede locatie heeft, dan een groot huis op een mindere locatie. Doordat mensen – met name in steden – in kleinere huizen wonen, verplaatsen activiteiten naar buiten het huis. Doordat ‘thuis’ zich niet langer beperkt tot je eigen huis, spelen mensen in je omgeving, straat, buurt en gemeenschap een steeds grotere rol in het thuisgevoel.
 
Ikea experimenteert op dit moment met prototypen van allerlei soorten woningen – zoals een appartement voor alleenstaanden of een gedeelde woning – om zo nieuwe behoeften te ontdekken, zowel binnen- als buitenshuis.

Het gehele Life At Home Report 2018 is hier te lezen.Links

www.ikea.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woon, woonwarenhuis, winkel, shop, outlet, keten, project, restaurant, retail, woninginrichting, woninginrichtingsproducten, woon, woning, verlichting, stoel, ontwerp, design, online, e-commerce, webwinkel, internet, e-commerce, reorganisatie, sanering, duurzaam, circulair, #ikea, #ingka

Gerelateerd nieuws
Ook woninginrichting juni feest!
De Nederlandse detailhandel heeft in juni 2019 2,8% meer omzet geboekt dan in juni 2018. De interieurbranche heeft het opnieuw zeer goed gedaan!
lees verder
Extra inspiratie bij najaarsbeurs DWI
Tijdens de Najaarsvakbeurs in De Woonindustrie zijn noviteiten van de standhouders te zien, maar er is van 1-4 september meer te doen. Tijdens de beursdagen worden presentaties en lezingen gegeven en er wordt een unieke expositie neergezet.
lees verder
Nieuwe exposanten ETC
Tijdens de zomermaanden verandert er veel in het ETC Design Center Europe. Er wordt een nieuw restaurant gebouwd, maar er komt ook een flink aantal nieuwe exposanten van naam bij.
lees verder
Nieuwe Next Level Evenementenhal
De uitbreiding van de tweede nieuwe beurshal van de Evenementenhal Gorinchem is bijna gereed. De naam van deze nieuwe beurshal is ‘Next Level’ en krijgt zijn eigen huisstijl en website.
lees verder
 
Mooie merken op Showup
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden