Buiten thuis

Woensdag 24 oktober 2018

Bijna driekwart van de Nederlanders voelt zich thuis in eigen huis, ongeveer een kwart geeft echter aan dit ’thuisgevoel’ buitenshuis te vinden. Wereldwijd ligt dit met 35% zelfs nog een stuk hoger.
Buiten thuis

Dat blijkt uit de vijfde editie van het jaarlijkse ‘Life at Home Report’ van Ikea dat volgens het Zweedse woonwarenhuis onder 22.000 respondenten uit 22 landen is uitgevoerd. Jongeren, stedelingen en mensen die met vrienden of onbekenden samenwonen geven het vaakst aan zich op andere plekken meer thuis te voelen – bijvoorbeeld in het koffietentje om de hoek. Uit het onderzoek blijkt dan ook dat de omgeving van het huis voor de meerderheid belangrijker is dan de grootte.

De meest genoemde plekken waar mensen zich thuis voelen naast hun eigen huis zijn: het huis van hun ouders (35%), recreatieplekken als een park of strand (22%), bij vrienden thuis (20%) en op werk of school (13%). Opvallend is dat met name jongeren zich soms ook thuis voelen in een virtuele ruimte (21%).

Uit het onderzoek blijkt dat 67% van de Nederlanders liever een kleiner huis op een goede locatie heeft, dan een groot huis op een mindere locatie. Doordat mensen – met name in steden – in kleinere huizen wonen, verplaatsen activiteiten naar buiten het huis. Doordat ‘thuis’ zich niet langer beperkt tot je eigen huis, spelen mensen in je omgeving, straat, buurt en gemeenschap een steeds grotere rol in het thuisgevoel.
 
Ikea experimenteert op dit moment met prototypen van allerlei soorten woningen – zoals een appartement voor alleenstaanden of een gedeelde woning – om zo nieuwe behoeften te ontdekken, zowel binnen- als buitenshuis.

Het gehele Life At Home Report 2018 is hier te lezen.Links

www.ikea.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woon, woonwarenhuis, winkel, shop, outlet, keten, project, restaurant, retail, woninginrichting, woninginrichtingsproducten, woon, woning, verlichting, stoel, ontwerp, design, online, e-commerce, webwinkel, internet, e-commerce, reorganisatie, sanering, duurzaam, circulair, #ikea, #ingka

Gerelateerd nieuws
Meubel+ en Parketblad naar Sanders
Vakbladen.com heeft de handdoek geworpen en haar titels Meubel+ en Parketblad overgedaan aan Sanders Media.
lees verder
Dekbed-Discounter verhuurt banken
We kennen Dekbed-Discounter van beddengoed, matrassen en boxsprings, maar de webwinkel verhuurt nu ook banken. Hiermee sluit het bedrijf aan op te trend om niet meer te bezitten, maar te huren.
lees verder
Zwaartafelen bij Max Verstappen
Tijdens de Jumbo Racedagen op Circuit Zandvoort dit weekend kreeg Max Verstappen een zeer bijzonder kunstwerk uitgereikt: een handgemaakte tafel van Zwaartafelen.
lees verder
Europa Möbel kruipt naar IMG
Europa Möbel Verbund (EMV) gaat in Nederland de samenwerking met de Internationale Meubel Groep (IMG) uit Etten-Leur uitbreiden.
lees verder
Slapen op strand bij VT Wonen
Het strandseizoen kan van start gaan! Vanaf nu kun je blijven slapen op het Zandvoortse strand in een van de drie VT Wonen strandkamers van VT Wonen@Ajuma.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden