Beste jezelf bij goede nachtrust

Woensdag 24 oktober 2018

Waarom laden we onze telefoon vaker op dan we onszelf opladen? Afgelopen maandag 22 oktober presenteerden Hästens en de Dutch Design Foundation ideeën over de innovatie van slaap.
Beste jezelf bij goede nachtrust
Beste jezelf bij goede nachtrust

Foto v.l.n.r: Jos de Werd, Kiki van Eijk, Govert Flint, Justine Kontou en Sanja Tegeltija.


Wake up world, the future of sleep is here! Een goede nachtrust dankzij het beste bed en een prettige slaapomgeving zijn van groot belang om ervoor te zorgen dat je overdag uitgerust bent en energie hebt om de beste versie van jezelf te kunnen zijn. Drie ontwerpers zijn na gesprekken met Hästens, slaapexperts en neurobiologen aan het werk gegaan om de optimale slaapcondities te definiëren.

Kiki van Eijk focuste zich op het thema 'Surroundings', Laura Lynn Jansen & Justine Kontou op 'Senses' en Govert Flint op 'Habits'. Tijdens de DDW presenteerden zij hun visie aan onder meer Sanja Tegeltija (pr manager Hästens Global), Jos de Werd (sales manager Hästens Benelux) en Michel Thissen (GZ-psycholoog Slaapmakend).
 
Surroundings
Waarom laden we onze telefoon vaker op dan we onszelf opladen? Als werkdruk en sociale druk groot is, is het belangrijk om je aan het einde van de dag terug te kunnen trekken in een omgeving die slapen en relaxen stimuleert, zonder blootstelling aan groen of blauw licht dat de aanmaak van melatonine tegengaat. Waar natuurlijke materialen zijn gebruikt en de temperatuur is gereguleerd.

Senses
Op basis van wetenschappelijk onderzoek zijn Laura en Justine aan de slag gegaan met een optimale slaapomgeving voor de zintuigen: Het voelen van natuurlijke materialen, het zien van ‘koele’ kleuren zoals blauw en groen en reflecties op de muren, een oplossing voor het opbergen van je devices en het ruiken van kalmerende essentiële oliën.

Habits
Volgens Govert Flint namens Enrichers ervaren we bijvoorbeeld een 'Fear of Missing Out' waardoor we de gewoonte hebben om regelmatig onze social media te checken en loopt de natuurlijke aanmaak van melatonine niet synchroon met ons bioritme door het gebruik van beeldschermen met groen en blauw licht. Daarnaast staan we in deze maatschappij altijd ‘aan’, waardoor het aantal burn-outs onder young professionals groeiende is. De oplossing? Een aanpassing in lifestyle waarbij aandacht uitgaat naar onder andere voeding, activiteiten en omstandigheden.

Sanja Tegeltija, PR Manager Hästens Global, stelt naar aanleiding van deze bevindingen in overleg met Hästens oprichter Jan Ryde meer focus te willen gaan leggen op de slaapkamer en leefstijl. Dus voor een goede nachtrust meer doen dan alleen 'de beste bedden ter wereld' te maken.

 Links

www.enrichers.nl
www.govertflint.com
www.hastens.com

Tags

Nieuws, wonen, woon, woning, interieur, inrichting, bed, meubel, slaap, slapen, matras, ledikant, nachtrust, online, woonbranche, e-commerce, woonwinkel, interieurwinkel, e-business, Ecommerce, internet, shop, webshop, retail, winkel, outlet keten, #hastens, #ddw, #enrichers, #govertflint

Gerelateerd nieuws
Brouwers bodems naar Dicobed
Brouwers Bedding gaat zich concentreren op het maken van boxsprings en laat de verkoop van andere bedbodems over aan Dicobed.
lees verder
 
MoOD breidt uit
lees verder
Amazon verkoopt Matratzen Concord
Als onderdeel van zijn omnichannel-strategie opent discounter Matratzen Concord, de Duitstalige evenknie van Beter Bed, een nieuw verkoopkanaal via de marktplaats Amazon.de.
lees verder
Winnaars SaloneSatellite awards
Tijdens Salone del Mobile vond ook SaloneSatellite plaats. Hier kunnen startende ontwerpers hun producten laten zien. Voor het tiende jaar op rij reikte een internationale jury awards uit voor de beste producten.
lees verder
Beter Bed introduceert Element
Beter Bed introduceert Element, een volledig circulair ontworpen boxspring.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden