Bouwstenen van mohair bij Frankly

Dinsdag 10 september 2019

Frankly Amsterdam presenteert twee nieuwe karpetten, ontworpen door Diederik Dam, Corner Stone en Land Mark.
Bouwstenen van mohair bij Frankly
Bouwstenen van mohair bij Frankly

Frankly Amsterdam specialiseert zich in made-to-measure interieurtexiel. Voor zowel residentiële als de projectmarkt in het hoge segment. Het bedrijf brengt nu nieuwe tapijten die beide zijn ontworpen door Nederlandse architect Diederik Dam. Zijn perspectief als architect is duidelijk zichtbaar in de precisie en structuur van zijn ontwerpen. Na het tuften van mohair-garen in een 3D-techniek, worden de tapijten met de hand gesneden met behulp van een speciale carving en ramping techniek. Hierdoor ontstaat het uiterlijk van bouwstenen, bedekt met textiel.

 

Corner Stone (foto 1) is ook beschikbaar in een genivelleerde versie, waarbij de lijnen dun getuft zijn in Eucalyptus. Land Mark (foto 2) wordt met dezelfde techniek gemaakt, alleen zijn de bouwstenen in dit geval cirkelvorming. De cirkels zijn 54 cm groot en vormen de maatstaf om de grootte van het tapijt mee te bepalen. Naast acht standaard kleurcombinaties zijn de tapijten in meer dan 100 andere kleuren beschikbaar.Links

www.frankly.amsterdam/nl/

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, woon, project, vloer, vloerbedekking, karpet, vloerkleed, kleed, naamswijziging, naamsverandering, femhome, fem home, groothandel, grossier, #femhome, #frankly, #franklyamsterdam, #diederikdam

Gerelateerd nieuws
Projectversie Coretec
US Floors heeft een projectversie van haar vloer Coretec uitgebracht: sterker, stabieler en dunner.
lees verder
Wood Works op Domotex
De speciale Wood Works tentoonstelling op Domotex 2020 nodigt bezoekers uit om de eigenschappen van hout te ervaren en leren kennen.
lees verder
Benelux nieuwkomers op Domotex
Voor we het weten is het weer zover. Van 10 - 13 januari vindt het belangrijkste vloerevenement van jaar plaats: Domotex. Tijdens een persconferentie in de Van Nelle fabriek in Rotterdam kwam nieuws over de beurs aan bod.
lees verder
Domotex vernieuwt trefpunt Handwerk
Trefpunt Handwerk in hal 13 heeft voor Domotex 2020 een update gekregen. Met een modern standontwerp, een uitgebreid programma presentaties over actuele industriële kwesties en live demonstraties.
lees verder
 
Nieuwkomers DWI
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden