Boomschors- en ananastextiel via Campo

Woensdag 12 februari 2020

Triboo gaat werken met boomschors- en ananastextiel van Jhon Campo van agenturenbedrijf Campo Interieur & Advies uit Dieren.
Boomschors- en ananastextiel via Campo

Campo uit Dieren was reeds agent in Nederland van het Belgische Louis De Poortere (LdP) van De Poortere Deco, het Spaanse Kuatro en sinds kort Ora Pro Nobis. Nu gaat Jhon Campo (foto links) samenwerken met Triboo.

Triboo zoekt gezonde en herbruikbare meubeltoepassingen qua materiaal en constructies. Dat kan gerealiseerd worden door innovatieve technieken, maar soms komen de beste producten gewoon uit de natuur. Bijvoorbeeld textiel gemaakt van boomschorsvlies uit Oeganda.

De constant vernieuwende bast van de Oost-Afrikaanse vijgenboom Mutuba wordt jaarlijks geoogst zonder de boom om te hakken. Hiervan wordt een breed scala aan textiel en composietmaterialen gefabriceerd onder de naam Barktex®. Daarnaast gaat Triboo ook Pinatex®-textiel, gemaakt van de restanten van de ananasteelt, van Campo gebruiken.

Barktex en Pinatex gaan onder meer toegepast worden als afwerking op modulaire akoestische panelen van Triboo. Hiermee richt het bedrijf uit Alphen aan de Rijn zich op de projectmarkt en gaat dit aan de man brengen als 100% Biophilip Design: inspelen op de behoefte van de mens om in contact te blijven met de natuur. Zie ook de video (02:24)

 Links

www.campo.online
www.kuatrocarpets.com
www.louisdepoortere.be
www.orapronobis.eu
www.triboo.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, woon, project, vloeren, tapijt, karpet, pers, oosterse tapijten, kelims, zieglers, traploper, entreemat, mat, entree, deurmat, textiel, bekleding, stofferen, stoffering, textiel, bekleding, boomschors, ananas, circulair, duurzaam, #campo, #kuatrocarpets, #louisdepoortere, #orapronobis, #triboo, #barktex, #pinatex

Gerelateerd nieuws
 
Economische crisis dodelijker dan corona
lees verder
Textielinitiatieven tegen corona
De coronacrisis heeft veel negatieve gevolgen. Moeilijke tijden halen in veel gevallen echter ook het beste in mensen naar boven. Verschillende bedrijven in de woonbranche zetten zich in om de crisis te bestrijden.
lees verder
Veiligheidsprotocol woonwinkels
Inretail heeft het protocol ‘Veilig winkelen’ dat samen met het Nederlandse ministerie van Economische Zaken werd ontwikkeld aangevuld met branchespecifieke protocollen.
lees verder
Salone del Mobile 2020 vervalt
Het zal niet meer als een grote verrassing komen: vanwege de corona-crisis vervalt de 2020-editie van Salone del Mobile in Rho - Milaan. De beurs wordt pas weer in 2021 gehouden.
lees verder
Geen compensatie woonwinkels
Nederlandse woonwinkels komen niet in aanmerking komen voor de TOGS-regeling, de noodsteun vanwege corona. Het ministerie maakt zichzelf belachelijk door deze retailers niet als rechtstreeks getroffen te bestempelen.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden