Boomschors- en ananastextiel via Campo

Woensdag 12 februari 2020

Triboo gaat werken met boomschors- en ananastextiel van Jhon Campo van agenturenbedrijf Campo Interieur & Advies uit Dieren.
Boomschors- en ananastextiel via Campo

Campo uit Dieren was reeds agent in Nederland van het Belgische Louis De Poortere (LdP) van De Poortere Deco, het Spaanse Kuatro en sinds kort Ora Pro Nobis. Nu gaat Jhon Campo (foto links) samenwerken met Triboo.

Triboo zoekt gezonde en herbruikbare meubeltoepassingen qua materiaal en constructies. Dat kan gerealiseerd worden door innovatieve technieken, maar soms komen de beste producten gewoon uit de natuur. Bijvoorbeeld textiel gemaakt van boomschorsvlies uit Oeganda.

De constant vernieuwende bast van de Oost-Afrikaanse vijgenboom Mutuba wordt jaarlijks geoogst zonder de boom om te hakken. Hiervan wordt een breed scala aan textiel en composietmaterialen gefabriceerd onder de naam Barktex®. Daarnaast gaat Triboo ook Pinatex®-textiel, gemaakt van de restanten van de ananasteelt, van Campo gebruiken.

Barktex en Pinatex gaan onder meer toegepast worden als afwerking op modulaire akoestische panelen van Triboo. Hiermee richt het bedrijf uit Alphen aan de Rijn zich op de projectmarkt en gaat dit aan de man brengen als 100% Biophilip Design: inspelen op de behoefte van de mens om in contact te blijven met de natuur. Zie ook de video (02:24)

 Links

www.campo.online
www.kuatrocarpets.com
www.louisdepoortere.be
www.orapronobis.eu
www.triboo.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, woon, project, vloeren, tapijt, karpet, pers, oosterse tapijten, kelims, zieglers, traploper, entreemat, mat, entree, deurmat, textiel, bekleding, stofferen, stoffering, textiel, bekleding, boomschors, ananas, circulair, duurzaam, #campo, #kuatrocarpets, #louisdepoortere, #orapronobis, #triboo, #barktex, #pinatex

Gerelateerd nieuws
Ook Salone del Mobile uitgesteld
Na het annuleren en uitstellen van diverse beurzen, is nu ook Salone del Mobile geannuleerd en uitgesteld tot juni.
lees verder
Nieuwe Piet Boons
Interieur- en productdesign Studio Piet Boon voegt drie gedurfde nieuwe ontwerpen aan de meubelcollectie toe en een in hoogte aangepast model.
lees verder
Vescom ge´nspireerd door hout
Vescom, leverancier van wandbekleding voor de projectmarkt, introduceert twee nieuwe patronen voor vinylbehang: Wutai en Corvo. Beide zijn ge´nspireerd op het gevoel van hout en hebben een organische en natuurlijke uitstraling.
lees verder
Verwoestende brand Moso
Bamboespecialist Moso International is vrijdagavond 21 februari getroffen door een verwoestende brand. Gaat de importeur dit overleven?
lees verder
Uitbreiding Estillon
Nog geen zeven jaar na de feestelijke opening van de nieuwe locatie en een uitbreiding eind 2016 is ondervloerspecialist Estillon alweer aan uitbreiding toe.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden