Bankroet Tony Mertens verwacht

Donderdag 21 maart 2019

De woningtextielformule Tony Mertens wil stoppen. De vier winkels zijn inmiddels gesloten en de kans lijkt groot dat de keten binnenkort failliet gaat.
Bankroet Tony Mertens verwacht

Decolor Tony Mertens is al bijna vijftig jaar lang bekend in de regio Antwerpen, gespecialiseerd in verf, gordijnen, behang, luxaflex en vloerbekleding. In 2013 verkocht de gelijknamige oprichter de keten aan de investeerders Jan Ponnet en Cedric De Quinnemar, zo meldt Retaildetail.

Het was de bedoeling van de nieuwe eigenaren om de keten - vijf winkels en een outletstore - te laten groeien tot circa vijftien eigen winkels met een interieurconcept in het hogere segment. Anderhalf jaar geleden kwamen de verf- en gordijnwinkels echter in handen van Topfloor, dat sinds 2011 eigendom is van Verachtert.

Op dit moment zijn er nog vier winkels, die allemaal gesloten zijn. De eigenaren willen de boeken neerleggen, maar dat is officieel nog niet mogelijk omdat de detaillist eerder al bescherming tegen schuldeisers heeft gekregen. De rechtbank moet nu beslissen of het die bescherming opheft om vervolgens failliet te kunnen gaan. De reden voor het bankroet is niet bekend.Links

www.tonymertens.be
www.topfloor.be
www.topfloor.nl
www.verachtert.be

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woon, woning, project, raamdecoratie, stof, raambekleding, gordijn, zonwering, meubelstof, bekleding, meubelbekleding, atelier, gordijnatelier, gordijnenatelier, failliet, bankroet, sanering, herstructurering, faling, boeken neerleggen, insolventie, doorstart, overname, #tonymertens, #decolor, #topfloor, #topfloor, #verachtert

Gerelateerd nieuws
Nieuwe exposanten ETC
Tijdens de zomermaanden verandert er veel in het ETC Design Center Europe. Er wordt een nieuw restaurant gebouwd, maar er komt ook een flink aantal nieuwe exposanten van naam bij.
lees verder
 
Romo introduceert Arlyn
lees verder
Nieuwe Next Level Evenementenhal
De uitbreiding van de tweede nieuwe beurshal van de Evenementenhal Gorinchem is bijna gereed. De naam van deze nieuwe beurshal is ‘Next Level’ en krijgt zijn eigen huisstijl en website.
lees verder
 
Mooie merken op Showup
lees verder
Woontotaal ontwikkelt platform Decoloop
Woontotaal is professionele software voor de calculatie van gordijnen en vloeren. Na al jarenlang actief te zijn in de interieurbranche, is er nu een nieuw platform: Decoloop.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden