Bankroet Tony Mertens verwacht

Donderdag 21 maart 2019

De woningtextielformule Tony Mertens wil stoppen. De vier winkels zijn inmiddels gesloten en de kans lijkt groot dat de keten binnenkort failliet gaat.
Bankroet Tony Mertens verwacht

Decolor Tony Mertens is al bijna vijftig jaar lang bekend in de regio Antwerpen, gespecialiseerd in verf, gordijnen, behang, luxaflex en vloerbekleding. In 2013 verkocht de gelijknamige oprichter de keten aan de investeerders Jan Ponnet en Cedric De Quinnemar, zo meldt Retaildetail.

Het was de bedoeling van de nieuwe eigenaren om de keten - vijf winkels en een outletstore - te laten groeien tot circa vijftien eigen winkels met een interieurconcept in het hogere segment. Anderhalf jaar geleden kwamen de verf- en gordijnwinkels echter in handen van Topfloor, dat sinds 2011 eigendom is van Verachtert.

Op dit moment zijn er nog vier winkels, die allemaal gesloten zijn. De eigenaren willen de boeken neerleggen, maar dat is officieel nog niet mogelijk omdat de detaillist eerder al bescherming tegen schuldeisers heeft gekregen. De rechtbank moet nu beslissen of het die bescherming opheft om vervolgens failliet te kunnen gaan. De reden voor het bankroet is niet bekend.Links

www.tonymertens.be
www.topfloor.be
www.topfloor.nl
www.verachtert.be

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woon, woning, project, raamdecoratie, stof, raambekleding, gordijn, zonwering, meubelstof, bekleding, meubelbekleding, atelier, gordijnatelier, gordijnenatelier, failliet, bankroet, sanering, herstructurering, faling, boeken neerleggen, insolventie, doorstart, overname, #tonymertens, #decolor, #topfloor, #topfloor, #verachtert

Gerelateerd nieuws
Roaring twenties van Alhambra
De Spaanse stoffenfabrikant Alhambra introduceert Gatsby, een stoffencollectie geÔnspireerd op de roaring twenties.
lees verder
Mflor-pvc vloer trendy en onschadelijk
PVC vloeren zijn hip en trendy. Sommige geproduceerd met de realistische look en feel van hout- en steensoorten die niet van het natuurlijke product te onderscheiden zijn. Maar zijn ze ook onschadelijk?
lees verder
 
Libeco nieuws op Proposte
lees verder
R+T reorganiseert
Het team van de triŽnnale vakbeurs R+T in Stuttgart heeft de afgelopen tijd enkele wijzigingen ondergaan.
lees verder
 
Interfloor in verwachting
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden