50 jaar R+T 2015

Maandag 09 februari 2015

Eens in de drie jaar is R+T in Stuttgart dť trekpleister voor de wereldwijde zonweringsindustrie. Over twee weken, van 24 t/m 28 februari 2015, vindt in de Messe Stuttgart de vakbeurs R+T plaats. 80 procent noviteitengarantie in design, functionaliteit, energie-efficiŽntie en duurzaamheid.
50 jaar R+T 2015

                         Unilux Screening Pioneers introduceert op de R+T in Stuttgart een

                         nieuwe raamdecoratie: Fractions

 

Circa 30 Nederlandse exposanten nemen deel aan deze beurs. En 20 Belgische. Uit Nederland behalve natuurlijk trendsetter Hunter Douglas, ook andere internationaal gerenommeerde zonweringsproducenten zoals ASBCO, Coulisse, Forest Group, Goelst, Thomas Regout, Unilux, Vako, Verano en Versosol. Uit België onder andere Calcutta, Copaco, Diaz en GMF. 

 

Bezoekers

De sfeer zal naar verwachting sowieso goed zijn. De beursorganisatie viert haar vijftigjarig jubileum en R+T is een beurs die tegen de economische situatie in voortdurend in de lift zit. De cyclus van eens in de drie jaar geeft een garantie op, zo meldt de organisatie, 80 procent échte noviteiten, omdat die tussenliggende tijd nodig is voor technische ontwikkelingen. 

Ongeveer 60.000 vakbezoekers uit 110 landen bezochten in 2012 de R+T-beurs in Stuttgart. De verwachting is dat dat aantal de komende editie wederom zal stijgen. Ook het aantal exposanten zal weer hoger liggen, 830 ten opzichte van 817 in 2012.

 

Energie-efficiëncy

Dit komt ondermeer doordat zonwering steeds meer gebruikt wordt om gebouwen energie-efficiënter te maken. Behalve voor zonwering en raamdecoratie is R+T ook de beurs voor de rolluiken- en deuren/poortenbranche.

Gezien het feit dat de focus op energiebesparing leidt tot economische groei voor de exposanten op R+T is het logisch dat dit een belangrijk thema is op de beurs. Daarnaast is de tendens naar smart homes belangrijk. De focus ligt op comfortabel en gemak. Het maakt niet uit of het nu gaat om rolluiken, vouwgordijnen, gordijnen of garagedeuren, het moet makkelijk te gebruiken en ook te bedienen zijn met eenvoudig te programmeren systemen.

 

Expertise

Het vijftigjarig jubileum van R+T 2015 biedt tal van mogelijkheden voor de overdracht van know-how en expertise, middels speciale shows, congressen en fora. GID Day (vrijdag 27 februari) is bijvoorbeeld het meest toonaangevende Duitse debat over interieurarchitectuur. En in aanvulling op GID Day kunt u 'Gentner forum' bijwonen, een meeting over het genetwerkte gebouw. 

Een ander belangrijk evenement gaat op R+T 2015 over ict. Bijvoorbeeld, de individuele componenten voor efficiënt gebruik en monitoring van een smart home.

Onder de titel 'Meer dan licht en schaduw' is er een speciale show van ift Rosenheim dat zich richt op de eisen rondom het comfort, energie-efficiëntie en de veiligheid van de bescherming tegen de zon, daglichtsystemen, evenals deuren en poorten. 

Voor architecten, ingenieurs en onderzoekers is er 'Gevels 2015' dat plaatsvindt in het International Congress Center Stuttgart (ICS). Sprekers daar zijn: Volker Staab (Staab Architecten), Matthias Schuler (Transsolar) en Gautrand Handmatig (Manual Gautrand Architecture).

Het expertise-aanbod wordt gecompleteerd door de ES-SO Workshop, over bescherming tegen de zon en de energie-efficiëntie.

Het gehele kaderprogramma rondom de beurs is gratis. U leest er alles over op www.rt-expo.com/accompany-programme.

 

R+T Innovation Prize

Traditiegetrouw worden de dag voor de beurs haar deuren opent de Innovation Prize awards uitgereikt aan de meest innovatieve en experimentele producten in negen categorieën. Van rolluiken, zonweringen, jaloezieën, vouwgordijnen, interne zonwering, technisch textiel evenals speciale oplossingen tot aan aandrijvingen en besturingen. Ook deze keer extra speciale prijzen voor het ontwerp, energie-efficiëntie, vakmanschap en getalenteerde jonge ambachtslieden. 

 

Meer informatie

Wat:

R + T 

Waar:

Messe Stuttgart GmbH

Messepiazza 1

70629 Stuttgart

Wanneer:

24-28 februari 2015

dagelijks van 09:00 -18:00

zaterdag tot 17:00

Contact:

Messe Stuttgart

tel. +49 (0)711 - 185 60 -0

www.messe-stuttgart.de

 

 

 

 



Links

www.rt-expo.com

Tags

zonwering, raamdecoratie, rolluik, jaloezie, vouwgordijn, daglichtsysteem

Gerelateerd nieuws
R+T naar Barcelona
In Barcelona vindt in 2020 voor het eerste APAExpo by R+T plaats. Hiermee versterkt R + T zijn positie op het gebied van deuren en poorten.
lees verder
Pierre Frey tijdens Designweek Parijs
Tijdens de designweek in Parijs in september presenteerden designers, ontwerpers en fabrikanten hun creaties. Maison Pierre Frey leverde producten voor verschillende tentoonstellingen, verdeeld over Parijs.
lees verder
 
Kendix Allure collectie uitgebreid
lees verder
Cosi Holland Haag
Holland Haag blijft het gezellig maken: het introduceerde vorige week op Incoda een nieuw stoffenlabel.
lees verder
Incoda kampioenen
De tiende editie van de afgelopen week gehouden vakbeurs Interieur Collectie Dagen (Incoda) in Gorinchem is succesvol verlopen, zo laat organisator Easyfairs weten.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden