Zuivere stoel uit zee

Dinsdag 08 juni 2021

Zuiver wil onze oceanen een stukje schoner te maken en tevens zorgen voor extra bewustwording. Op World Ocean Day op 8 juni pre-lanceerde Zuiver daarom een nieuwe eco-bewuste stoel gemaakt van 100% upcycled oceaanplastic: The Ocean chair.
Zuivere stoel uit zee

The Ocean chair is een ontwerp in samenwerking met de Amsterdamse Studio Ape. De zitting is volledig gemaakt van plasticafval dat uit onze oceanen wordt gehaald. Het frame is gemaakt van staal, dat 100% recyclebaar is. Met zijn organische silhouet en vijf uni-tone kleuropties (coconot milk, brown rice, desert sage, zwart en natuurlijk oceaanblauw) is deze unieke stoel volgens Zuiver een vriend van elk interieur.

 

Het plastic wordt ingezameld door Resea-project, een Deense NGO die samen met lokale vissers in Indonesië grote oceaanopruimacties organiseert (verantwoordelijk voor 15% van het wereldwijde plastic afval dat jaarlijks in onze oceanen belandt). Niet alleen worden de levensomstandigheden van de vissers verbeterd, maar ook wordt het bewustzijn vergroot om de instroom van nieuw plastic te stoppen. Resea zorgt er ook voor dat het plastic wordt hergebruikt om nieuwe producten te maken. Nadat het afval is verzameld en gesorteerd, wordt het verscheept naar een fabrikant in China, waar de productie plaatsvindt. Om het bewustzijn en de transparantie te vergroten, heeft elke stoel een QR-code op het productlabel met de exacte locatie en hoeveelheid plastic afval die tot nu toe is ingezameld.

 

Binnenkort wordt de instore-datum van The Ocean Chair bekend gemaakt. Geïnteresseerden kunnen hun e-mailadres achterlaten op de website van Zuiver, om als eerste te horen wanneer de stoel verkrijgbaar is via geselecteerde resellers. Adviesprijs € 189.Links

www.zuiver.com
www.reseaproject.com

Tags

Nieuws, wonen, wonen, woning, residentieel, interieur, inrichting, woonkamer, eetkamer, slaapkamer, logeerkamer, meubel, woonartikel, stoel, recycle, duurzaam, plastic, hergebruik, #zuiver, #theoceanchair, #reseaproject

Gerelateerd nieuws
 
Elfde A-Meubel
lees verder
Nieuwe Knoll collecties
Knoll toonde recent de nieuwe collecties voor 2022 in samenwerking met toonaangevende hedendaagse talenten. Onder meer ontwerpers Antonio Citterio en Piero Lissoni droegen bij aan de creatieve evolutie.
lees verder
Geen doorstart voor Homestock
Homestock, met zes filialen en een webshop werd eind juni failliet verklaard. Er was direct belangstelling voor een doorstart, maar dit is niet gelukt.
lees verder
 
Nieuwe Belgische galerie
lees verder
Waarom een regendouche?
[Sponsored artikel] - We richten onze badkamer meer en meer in als een volwaardige ontspanningsruimte. Daar past een regendouche, uitgerust met een grote douchekop, zeker bij.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden