Zelfmoord ex-topman Steinhoff

Vrijdag 22 maart 2024

Markus Jooste, voormalig ceo van Steinhoff, is gisteren, donderdag 21 maart, overleden. Dit meldden verschillende media.
Zelfmoord ex-topman Steinhoff

Hoewel de details nog wel vaag zijn, lijkt het verhaal van Markus Jooste te zijn geëindigd met de zelfmoord door een vuurwapenschot in het hoofd toen hij op het punt stond te worden aangehouden in zijn huis, zo meldt Sunday World. Jooste, wiens acties aandeelhouders en bankiers honderden miljarden rand kostten, werd ontmaskerd door een FSCA-rapport met details van de grootste fraude ooit in Zuid-Afrika.

Op woensdag 20 maart werd de 63-jarige Jooste veroordeeld tot een boete van 475 miljoen rand (omgerekend ruim € 20 miljoen) door de Zuid-Afrikaanse Financial Services Commission (FSCA).

Jooste en een andere ex-Steinhoff manager zouden tussen 2014 en 2017 de balansen van de Groep hebben gemanipuleerd en valse en misleidende verklaringen hebben afgelegd in verband met het boekhoudschandaal. In Duitsland was vorig jaar ook reeds een arrestatiebevel tegen hem uitgevaardigd.

In maart 2019 bleek dat de voormalige bestuurders van Steinhoff voor in totaal € 6,5 miljard hadden gefraudeerd. Winsten en waarderingen van bezittingen waren jarenlang kunstmatig opgeblazen. Sinds die tijd verkocht het bedrijf veel onderdelen om de hoge schulden af ​​te betalen.Links

www.steinhoffinternational.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, woon, slapen, slaap, slaapkamer, bed, ledikant, bedtextiel, overtrek, boxspring, meubel, tafel, zitmeubel, kast, bijzettafel, salontafel, kapstok, stoel, eetkamer, fauteuil, dressoir, trends, woontrends, interieurtrends, overname, koop, verkoop, acquisitie, schulden, reorganisatie, surseance, personalia, overleden, zelfmoord, zelfdoding, #steinhoff, #steinhoffinternational, #marcusjooste

Gerelateerd nieuws
Grootste Emma Sleep winkel
Emma Sleep opent een nieuwe winkel in Amsterdam, die gelijk de grootste is van het bedrijf.
lees verder
 
Insula door Patricia Urquiola
lees verder
Green House collection
Moooi introduceert de nieuwe Green House Beddengoed Collectie. Leverbaar vanaf najaar 2024, ontwikkeld in samenwerking met Bedding House.
lees verder
Mad! Events herfst- en wintereditie
De kleinschalige inkoopbeurs Mad! Events presenteert zichzelf als hét evenement voor premium bloemisten en interieurwinkels. Op 9 en 10 juni keert het evenement terug naar de Grote Kerk in Naarden.
lees verder
 
Opnieuw noviteiten Artifort
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden