Woven Stories op Proposte

Donderdag 10 januari 2019

Komende april vindt de 27ste editie van de internationale stoffenbeurs Proposte plaats. Elk jaar wordt er samengewerkt met ontwerpers, deze editie met die van de Italiaanse Studiocharlie. Zij vertellen Woven Stories.
Woven Stories op Proposte
Woven Stories op Proposte

Studiocharlie had reeds getekend voor het imago van de 2019-editie en zal ook zorg dragen voor de aankleding van de paviljoens tijdens de beurs. De designstudio werd in 2002 opgericht door Gabriele Rigamonti, Carla Scorda en Vittorio Turla. In de afgelopen anderhalve decennium werkte deze voor onder meer Atipico, Billiani 1911 Boffi, Bonacina 1889, De Padova, Designercarpets, Lanificio Leo, Lema, Made a Mano, Mipa, Nemo, Salvatori.

Proposte-president Mauro Cavelli stelt dat onder meer voor Studiocharlie is gekozen vanwege hun kennis van textielproducten opgedaan uit eerdere samenwerkingen met textielproducenten. De studio wil tijdens Proposte 2019 een meer globale en geïntegreerde visie op (projectmatige) interieurs presenteren, waarbij stoffen en gordijnen duidelijk centraal staan.

Studiocharlie, die bekend staat door een rigoureuze werkwijze, wil met een presentatie genaamd Woven Stories met input van exposanten het unieke karakter van de textielindustrie en de geschiedenis van het interieur laten zien in het expositiecentrum van Villa Erba in Cernobbio (Como). Zoals reeds eerder gemeld zal Proposte in 2019 vroeger en op andere dagen dan voorheen worden gehouden, namelijk van maandag 15 tot en met woensdag 17 april 2019. De openingstijden zijn van 9-18 uur, de laatste dag tot 16 uur.

 Links

www.propostefair.it

Tags

Nieuws, interieur, wonen, woning, woon beurs, show, evenement, tentoonstelling, event, evenement, interieurbekleding, interieurstof, stof, meubelstof, gordijn, raam, meubel, bekleding, interieurtextiel, textielfabrikant, textielindustrie, converter, grossier, raamdecoratie, meubelstoffen, #proposte, #propostefair, #propostefair2019, #proposte27, #proposte2019

Gerelateerd nieuws
Decospan: meer met fineer
Decospan viert dit jaar zijn 40ste verjaardag. Op vakbeurs Interzum toont de fineerverwerker bekende producten, maar ook verschillende noviteiten.
lees verder
Retail blijft groeien
Het blijft maar feest in de Nederlandse retail: in maart opnieuw ruim 4% meer omzet dan in maart 2018, het volume was 3,6% hoger. Zowel food als non-food groeiden en de interieursegmenten lagen weer aan kop!
lees verder
Insqin-technologie voor textiel
Op Techtextil toont Covestro de nieuwe Insqin®-technologie. Een veelzijdige textielcoating op waterbasis, zonder oplosmiddelen.
lees verder
Van Beekum naar Hillfloor
Robert van Beekum verkast van stoffenleverancier Artex uit Aarle Rixtel naar Hillfloor in Genemuiden.
lees verder
VME en Euretco samen sterk
Op 1 juli 2019 wordt de Woon Retail Groep opgericht voor zelfstandige MKB-bedrijven die actief zijn in de wonen- en keukenbranche. Om samen sterk te worden.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden