Woontrend Sustainable Hedonism

Woensdag 11 mei 2022

Inretail heeft onlangs de nieuwste woontrends voor 2023 gepubliceerd. In een serie van vier artikelen stellen we deze nieuwe trends voor. Deze week de tweede trend: Sustainable Hedonism.
Woontrend Sustainable Hedonism

De onzekerheid over de toekomst slaat voor sommige groepen hard toe. Vooral voor jongeren die nog een heel leven voor zich hebben, ontstaat de neiging om te vluchten in hedonisme binnen een gladgestreken leven. Verwen jezelf en zorg voor persoonlijke veerkracht, dat is het credo. Gemaximaliseerde mini-luxe helpt daarbij, zowel in betaalbare producten met een luxe uitstraling, als de mogelijkheid om alles op ieder moment thuis bij je te laten bezorgen.

 

Guilt free producten zijn belangrijk: bij verantwoordelijke bedrijven bestellen, want ondanks een hedonistische insteek is het belangrijk om met een goed geweten te consumeren. Zo plooit het leven zich naadloos om hun heen. Voorbeelden van deze producten of diensten? Denk aan bezorgservice Gorillas, de Go Sharing deelscooters, een opblaasbaar éénpersoons zwembad of een yogasetje voor je gezicht.

 

Stijltrend Sustainable Hedinonism

In het interieur wordt deze behoefte aan een gladgestreken leven vertaald naar een luxueuze en toch rustgevende binnenruimte, waarbij het gebruik van natuurlijke materialen en kleuren centraal staat. Bruintinten hebben de overhand, daarnaast spelen de vergrijsde pasteltinten een belangrijke rol voor accessoires. Deze pasteltinten worden gebruikt in kleuroverlopen en op transparante materialen. De focus ligt op persoonlijke balans en rituelen, daarmee blijven (persoonlijke) interieurproducten en moodlights voorlopig nog belangrijk.

 

Kernwoorden

Ontspannen, genieten, hedonisme, natuurlijke luxe, rustgevend, verwennen, opgeruimd, helder, wellness en guilt-free.

 

Vormen

In deze trend worden zowel organische als strakke vormen gebruikt. De vormen zijn elegant, kwalitatief en overwegend afgerond.

 

Kleurgebruik

De kleurkaart bestaat uit drie rustige, elegante bruinen die gecombineerd worden met vier zachte, vergrijsde pasteltinten. De bruintinten worden versterkt door het natuurlijke materiaalgebruik, de bruintinten lopen van licht naar donker. De accentkleuren spelen een vernieuwende rol en maken het bruin zachter en vriendelijker. Ze worden subtiel toegepast, vaak op transparante oppervlakten of in kleurverloop.

 

Dessins

De gebruikte dessins zijn zowel natuurlijk als grafisch en hebben dégradé- of overloopeffecten. Ondanks dat er verschillende kleuren gebruikt worden, blijven de dessins rustig.

 

Materialen

De materialen zijn natuurlijk en waar mogelijk duurzaam en milieuvriendelijk. Tegelijkertijd hebben ze een luxe en kwalitatieve uitstraling. De natuurlijke materialen zijn hier nooit grof of onbewerkt. Denk hierbij aan glad hout, linnen, kurk, glad keramiek, gekleurd glas, transparant textiel, fijn leer, suède en fluweel, maar ook nieuwe biobased materialen.

 

De eerste Woontrend voor 2023 waarover we publiceerden is Layered Spaces.

P.S. 30-05-2022: de derde woontrend is ook gepubliceerd.

P.S. 07-06-2022: ook de vierde, Quiet Glamour, is uit!Links

www.inretail.nl

Tags

euws, interieur, woontrends, meubels, woontextiel, kleuren, verf, styling, accessoires, woonaccessoires, woonkamer, kantoor, thuiskantoor, slaapkamer, keuken, #sustainablehedonism, #inretail, #annahutten, #layeredspaces, #woontrend, #woontrends

Gerelateerd nieuws
NII trendforecast Li Edelkoort
Binnenkort presenteert Lidewij Edelkoort voor Het Nederlands Interieur Instituut (NII) haar nieuwste trendforecast 'The Great Disruption'
lees verder
 
Campo en Kaptein samen
lees verder
light + motion van Prado
Met light + motion brengt het designtechnologiemerk prado de eerste inbouwspot met onzichtbare bewegingssensor op de markt. Het Belgische bedrijf, opgericht door Thibault Renson, levert daarmee naar eigen zeggen een primeur in de internationale designwereld.
lees verder
Coretec weer beste
Voor de tweede keer is US Floors, de fabrikant van de bekende Coretec vloeren, tot de beste rigid-core producent uitgeroepen.
lees verder
11e Lichtwoche in maart
De datum van de elfde Sauerland Lichtwoche is officieel: van 5 t/m 10 maart 2023 presenteren de bedrijven in de branche zich weer en tonen hun nieuwste licht- en verlichtingstrends in Sauerland.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden