Woontrend 2022 - Transparent Remedy

Vrijdag 03 december 2021

Onlangs presenteerde Inretail de woontrends voor 2022, voortkomend uit de tijdgeest Calibrate. In een serie van vier artikelen zullen deze behandeld worden, vandaag de vierde en laatste: Transparant Remedy.
Woontrend 2022 - Transparent Remedy
Woontrend 2022 - Transparent Remedy Woontrend 2022 - Transparent Remedy Woontrend 2022 - Transparent Remedy Woontrend 2022 - Transparent Remedy

De vier woontrends van Inretail komen voort uit de tijdsgeest Calibrate: die staat voor de onvoorspelbare tijd waarin we leven. Voor nu en de nabije toekomst leidt de grilligheid van ons bestaan tot nieuwe ideeën op het gebied van hygiëne, digitalisering, thuiswerken, reizen en globalisering. 

 

De vierde trend is Transparent Remedy:

 

Achtergrond

In verontrustende tijden is levensvreugde een essentiële strategie om de moed erin te houden. Er is behoefte aan creativiteit en humor om de uitzichtloze realiteit te relativeren. De behoefte aan luchtigheid leeft vooral onder jongeren, een groep die hard is geraakt door de coronacrisis. Hoe blijven we positief en mentaal sterk? We nemen alles wat minder serieus en besteden veel tijd aan hobby’s en amusement. Na alle stress van de afgelopen tijd is er sterke behoefte aan ontspanning en herstel. Maar dan wel op een bijzondere manier, waarbij zowel lichaam als geest een boost krijgen.

 

In het interieur ontstaat hierdoor een binnenwereld die haast doet denken aan een utopisch, superluxe kuuroord. De ruimte is opgebouwd uit spannende uitgesproken pasteltinten, aangevuld met accenten van pastel neon. De combinatie van zachte tinten met transparante materialen en ronde vormen leveren een weldaad van ontspanning op.

 

Water is met zijn heldere, ontspannende en zuiverende eigenschappen een belangrijke inspiratiebron. De kleuren voor meubelen en decoratie worden ontleend aan de schakeringen van een prachtige zonsondergang. Hierdoor ontstaat een gevoel van weldaad en een ultieme ontsnapping aan de hectische afgelopen tijd.

Vormen

In deze stijltrend ligt de aandacht naast enkele strakke vormen vooral bij ronde en afgeronde vormen, vaak afgeleid van hele of halve cirkels.

Kleuren

De kleurkaart bestaat uit felle pastellen en pastel-neontinten. Wit waarborgt vooral de transparantie van de totale uitstraling. De kleuren worden vaak toegepast op transparante of semi-transparante oppervlakten, waardoor een waterig effect ontstaat.

Dessins

De gebruikte dessins zoals vaag overlopende strepen en golfpatronen zijn vooral geïnspireerd op watereffecten. Daarnaast is er ruimte voor vervaagde tropische dessins in felle kleuren.

Materialen

De materialen zijn geïnspireerd op de transparantie van water en gel. De meest voorkomende materialen zijn: gekleurd glas, hoogglans keramiek, spiegelend materiaal, transparant textiel, papier, glas en kunststof. Ook komen we kunst- leer, vlechtwerk van transparant kunststof, pastel melkglas en geperforeerd gespoten metaal tegen. De perforatie zorgt voor transparantie in niet-transparant materiaal.

 

Andere gepubliceerde woontrends 2022: Fresh Start, Safe Haven en Traditional Sentiment.Links

www.inretail.nl

Tags

nieuws, interieur, woontrends, meubels, woontextiel, kleuren, verf, styling, accessoires, woonaccessoires, woonkamer, kantoor, thuiskantoor, slaapkamer, keuken, #calibrate, #transparentremedy, #inretail, #annahutten

Gerelateerd nieuws
Noviteiten Prandina
Twee interessante modellen van de jubilerende Italiaanse firma Prandina zijn de Led Machine- en de Novia-collectie.
lees verder
Actona en Himolla in Woonindustrie
De Woonindustrie (DWI) heeft er twee grote namen bij. Tijdens de Vakdagen zijn in Nieuwegein ook Actona en Himolla te zien.
lees verder
LS Bedding zwaait CEO duo uit
1 Januari betekende bij LS Bedding niet alleen de start van een nieuw jaar, maar ook van een nieuw tijdperk. Na 20 jaar samen het bedrijf geleid te hebben, namen Peter De Meyer en Frank Verschuere afscheid als ceo van het bedrijf.
lees verder
Trendz klaar voor februari
De beursorganisatie van de inkoopbeurs Trendz Voorjaar is positief gestemd dat de komende editie begin februari 2022 door kan gaan. De huidige maatregelen lopen op 25 januari af, vervolgens maakt de overheid bekend welke sectoren dan heropend worden.
lees verder
 
Groene fulfilment bij Orderchamp
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden