Heimtextil 2022 naar zomer?

Vrijdag 03 december 2021

Vanwege de recente ontwikkelingen rond het coronavirus heeft Messe Frankfurt besloten om de Heimtextil in januari 2022 te annuleren. Er wordt nog gewerkt aan een mogelijkheid voor de beurs in de zomer.
Heimtextil 2022 naar zomer?

Vorige week werd nog aangekondigd dat het gewoon doorging. Maar tegen de achtergrond van de verslechterende pandemische situatie in Duitsland in de afgelopen twee weken en de bijbehorende beperkingen, wordt Heimtextil, de internationale vakbeurs voor huis- en contracttextiel, gepland voor de tweede week van januari, geannuleerd. Messe Frankfurt werkt samen met de industrie om te bepalen of en in welke vorm een ​​nieuw aanbod in de zomer van 2022 kan worden georganiseerd parallel aan het beursduo Techtextil/Texprocess op 21-24 juni.

 

Heimtextil als internationale vakbeurs is altijd het begin van het voorjaarsvakbeursseizoen geweest en is de eerste grote internationale vakbeurs in Duitsland direct na Kerstmis en Nieuwjaar met exposanten en bezoekers uit meer dan 135 landen. De exponentiële toename van het aantal besmettingen in een zeer korte tijd en de daarmee gepaard gaande veelheid aan ontwikkelingen en resoluties die duidelijk buiten de invloedssfeer van de organisator liggen, hebben geleid tot een aanzienlijke verslechtering van de algemene voorwaarden en noodzakelijke vereisten voor het houden van Heimtextil als een belangrijke handelsbeurs van internationaal belang in dit vroege stadium.

 

Deze ontwikkelingen omvatten met name de classificatie van Duitsland als risicogebied en de bijbehorende reiswaarschuwingen, internationale en intercontinentale reisbeperkingen in India, Japan, de Verenigde Staten en Groot-Brittannië, evenals de quarantaineverplichting en omstreden 2G (alleen met gevaccineerde en herstelde status) eisen zonder erkenning van de WHO-vaccinlijst in Duitsland. Even belangrijk zijn de gestaag stijgende besmettingscijfers en de daarmee gepaard gaande dringende oproep, onder meer van het Robert Koch Instituut, om contacten tot een minimum te beperken en alle grote evenementen af ​​te gelasten.

 

Een groot aantal van de exposerende en bezoekende bedrijven op Heimtextil reageert hier momenteel op met reis- en beursbezoekverboden uit een zorgplicht jegens hun werknemers om hen te beschermen tegen gezondheidsrisico's. De wereldwijde reisbereidheid blijft snel dalen.

 

Latere evenementen zoals Ambiente, Christmasworld, Creativeworld en Paperworld Week staan ​​op dit moment nog wel op de planning vanwege hun latere data in het jaar, respectievelijk eind januari en half februari. De uiterst onstabiele situatie wordt echter voortdurend geëvalueerd in nauwe samenwerking met de relevante autoriteiten en industriële partners.Links

www.heimtextil.messefrankfurt.com/future
www.heimtextil.messefrankfurt.com
www.heimtextil-trends.com
www.heimtextil-trends.com/future
www.messefrankfurt.be
www.messefrankfurt.nl
www.messefrankfurt.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting textiel, wonen, woning, woon, winkelier, retail, design, textielbeurs, textielvakbeurs, vakbeurs, show, event, evenement, beurs, huisshow, tentoonstelling, bekleding, stoffering, woonkamer, slapen, slaapkamer, matras, slaapsysteem, textiel, behang, vloer, accessoire, projectinrichting, project, kantoor, textielindustrie, circulair, duurzaam, trend, trends, forecast, voorspelling, Heimtextil, geannuleerd, annuleren, gecanceld, cancelen, uitstel, uitgesteld, corona, #Heimtextil, #trendcouncil, #newhorizons

Gerelateerd nieuws
LS Bedding zwaait CEO duo uit
1 Januari betekende bij LS Bedding niet alleen de start van een nieuw jaar, maar ook van een nieuw tijdperk. Na 20 jaar samen het bedrijf geleid te hebben, namen Peter De Meyer en Frank Verschuere afscheid als ceo van het bedrijf.
lees verder
Trendz klaar voor februari
De beursorganisatie van de inkoopbeurs Trendz Voorjaar is positief gestemd dat de komende editie begin februari 2022 door kan gaan. De huidige maatregelen lopen op 25 januari af, vervolgens maakt de overheid bekend welke sectoren dan heropend worden.
lees verder
Zomereditie Heimtex
Heimtextil vindt als eenmalige zomerspecial plaats van 21 t/m 24 juni 2022, parallel aan het beursduo Techtextil en Texprocess.
lees verder
Adorn van Phillip Jeffries
Nog even een dan kunnen interieurprofessionals op 7 en 8 februari terecht in ETC Design Center Europe voor de Design Experience. Onder meer om bij Prades de nieuwste collecties van Phillip Jeffries te ontdekken.
lees verder
 
Ruf Betten overgenomen
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden