Woonbranche profiteert van corona

Dinsdag 28 juli 2020

De omzetstijging in de Nederlandse interieurbranche is volgens non-food retail brancheorganisatie Inretail in het tweede kwartaal ongekend hoog: maar liefst 16,3% in de plus.
Woonbranche profiteert van corona

'Waar we in maart, vanwege de intelligente lockdown, de omzet flink zagen dalen (-10,3%), laat juni de zon weer schijnen voor woonretailers: gemiddeld +27% omzet. Thuis wordt, juist nu, steeds belangrijker en dat zien we terug in de cijfers,' zo stelt Bert-Jan van der Stelt (foto; Linkedin), branchespecialist Wonen van Inretail.

Sinds de coronacrisis is het devies: thuisblijven en thuiswerken. Geld wordt anders uitgegeven want events, concerten en (sport)bijeenkomsten werden gecanceld, vakantieplannen zijn ingeperkt of uitgesteld en uitgaan is op anderhalve meter niet meer hetzelfde. Dit maakt dat we ‘verthuizen’, een trend om te investeren in ons (t)huis, die door de coronacrisis verder is versterkt en dus een verklaring is voor de omzetstijging.De maand maart was slecht voor veel retailers, ook in de woonbranche. De lege winkelstraten en woonboulevards zorgden ervoor dat de orderintake soms zelfs meer dan halveerde. Aan de andere kant constateert een snelle toename in de online omzet. Zeker op het gebied van minder dure meubels en woonaccessoires. Na het weekend van Pasen verbeterde de situatie snel. In april constateerde Inretail al een omzetstijging van 3,6%, in mei 16,5% en in juni zelfs 27,1%.
Bijna 80% van de woonwinkels realiseerde in het tweede kwartaal een omzetstijging. Cumulatief staat de woonbranche nu voor de eerste 6 maanden van dit jaar op een plus van bijna 11%. Vergelijk deze cijfers met die van het CBS uit juni.


De coronacrisis heeft wel een enorme impact op onze economie, wat vooruitkijken lastig maakt. Bert-Jan van der Stelt is desalniettemin optimistisch voor het derde en vierde kwartaal. Mits de overheid niet gedwongen wordt nieuwe beperkende maatregelen in te voeren.Links

www.cbs.nl
www.inretail.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, woon, wonen, woning, residentieel, non-food, retail, detailhandel, brancheorganisatie, belangenbehartiger, cbw, mitex, in retail, winkel, organisatie, belang, vereniging, informatie, portaal, arbeid, pensioen, regeling, omstandigheden, economie, #verthuizen, #cbs, #inretail

Gerelateerd nieuws
Behang van natuurlijke weefsels
Eijffinger introduceert de Natural Wallcoverings III collectie. Met dit alweer derde boek wordt een aanvulling op het op het populaire grasweefsel gebracht, met nog meer kleur en structuur.
lees verder
Axolight in beweging
Verlichtingsbedrijf Axolight brengt een lineaire en modulaire lamp op de markt die volgens de firma voldoet aan de creatieve behoeften van architecten en ontwerpers door esthetiek, technologie en functionaliteit te combineren.
lees verder
Meer winst, minder omzet voor Beaulieu
De Beaulieu International Group (BIG) heeft deze week haar eerste jaarverslag gepubliceerd. De omzet is gedaald, waarbij de winstgevendheid wel is verbeterd.
lees verder
Vakblad Mobilia overgenomen
Met ingang van 1 mei 2021 zijn de uitgaverechten van vakbald Mobilia van van de BDU Vakmedia overgenomen door Business Content Media.
lees verder
 
Studie in roestvrij staal
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden