Woonbranche profiteert van corona

Dinsdag 28 juli 2020

De omzetstijging in de Nederlandse interieurbranche is volgens non-food retail brancheorganisatie Inretail in het tweede kwartaal ongekend hoog: maar liefst 16,3% in de plus.
Woonbranche profiteert van corona

'Waar we in maart, vanwege de intelligente lockdown, de omzet flink zagen dalen (-10,3%), laat juni de zon weer schijnen voor woonretailers: gemiddeld +27% omzet. Thuis wordt, juist nu, steeds belangrijker en dat zien we terug in de cijfers,' zo stelt Bert-Jan van der Stelt (foto; Linkedin), branchespecialist Wonen van Inretail.

Sinds de coronacrisis is het devies: thuisblijven en thuiswerken. Geld wordt anders uitgegeven want events, concerten en (sport)bijeenkomsten werden gecanceld, vakantieplannen zijn ingeperkt of uitgesteld en uitgaan is op anderhalve meter niet meer hetzelfde. Dit maakt dat we ‘verthuizen’, een trend om te investeren in ons (t)huis, die door de coronacrisis verder is versterkt en dus een verklaring is voor de omzetstijging.De maand maart was slecht voor veel retailers, ook in de woonbranche. De lege winkelstraten en woonboulevards zorgden ervoor dat de orderintake soms zelfs meer dan halveerde. Aan de andere kant constateert een snelle toename in de online omzet. Zeker op het gebied van minder dure meubels en woonaccessoires. Na het weekend van Pasen verbeterde de situatie snel. In april constateerde Inretail al een omzetstijging van 3,6%, in mei 16,5% en in juni zelfs 27,1%.
Bijna 80% van de woonwinkels realiseerde in het tweede kwartaal een omzetstijging. Cumulatief staat de woonbranche nu voor de eerste 6 maanden van dit jaar op een plus van bijna 11%. Vergelijk deze cijfers met die van het CBS uit juni.


De coronacrisis heeft wel een enorme impact op onze economie, wat vooruitkijken lastig maakt. Bert-Jan van der Stelt is desalniettemin optimistisch voor het derde en vierde kwartaal. Mits de overheid niet gedwongen wordt nieuwe beperkende maatregelen in te voeren.Links

www.cbs.nl
www.inretail.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, woon, wonen, woning, residentieel, non-food, retail, detailhandel, brancheorganisatie, belangenbehartiger, cbw, mitex, in retail, winkel, organisatie, belang, vereniging, informatie, portaal, arbeid, pensioen, regeling, omstandigheden, economie, #verthuizen, #cbs, #inretail

Gerelateerd nieuws
Doe-het-zelf lamp van LZF
De nieuwste lamp van Spaanse verlichtingsfabrikant LZF is Maruja, een hanglamp die de gebruiker zelf monteert.
lees verder
 
Verlies Quickstep fabrikant
lees verder
Circulair interieur te huur
Initiatieven om meubelen en andere interieurproducten te (ver)huren of leasen zijn er steeds meer. Keypro doet dat ook en gooit daarbij circulaire producten als 'usp' in de strijd.
lees verder
 
Superkarpet
lees verder
Fakkel van Ego Paris
Tuinmeubelfabrikant Ego Paris uit Belleville sur Sa˘ne heeft als aanvulling op haar fraaie serie tuimeubelen nu ook een bijzondere outdoor-lamp ge´ntroduceerd: de Torch.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden