Winnaars Pure Talent Contest IMM

Vrijdag 17 januari 2020

De prijswinnaars van de 17e Pure Talents Contest, 's werelds meest gerenommeerde internationale wedstrijd voor ontwerpers die nog studeren of net hun opleiding hebben afgerond, zijn bekend. Op IMM waren de ontwerpen te zien en werden de prijzen uitgereikt.
Winnaars Pure Talent Contest IMM
Winnaars Pure Talent Contest IMM Winnaars Pure Talent Contest IMM Winnaars Pure Talent Contest IMM Winnaars Pure Talent Contest IMM

De vakjury en Matthias Pollmann, vice president trade fair management van organisator Koelnmesse, reikten drie prijzen uit. Daarnaast waren er twee speciale vermelding en ditmaal voor de eerste keer een publieksprijs. De prijswinnaars werden geselecteerd uit de 20 genomineerde ontwerpen, die te zien zijn in de speciale tentoonstelling van de Pure Talents Contest in hal 3.1.

 

De eerste prijs was voor Marie Kurstjens en Iva Coskun (Duitsland) voor hun opvouwbare en universeel inzetbare Levi-tafel (foto 1). Dankzij een scharnier kan het frame van de tafel onder alle mogelijke hoeken worden ingesteld en bevestigd om tafelbladen van verschillende formaten te ondersteunen, van het eettafelvierkant tot de rechthoek (als werkplek). Volgens de jury staat Levi voor een tendens in de richting van flatpack-producten die zijn geoptimaliseerd voor transport. De tweede prijs gaat naar Omit, een niet-elektrische, handbediende stofzuiger, ontworpen door Hiroyuki Morita (Japan). De derde prijs gaat naar het Jojo-licht (foto 2), ontworpen door Sofia Souidi (Duitsland). Deze gaat aan door aan een touw te trekken en wordt in de loop van de tijd donkerder totdat het volledig dooft; het veranderen van het licht moet het gevoel geven van het verstrijken van de tijd.

 

De publieksprijs die dit jaar voor het eerst na de Instagramstemming werd uitgereikt, ging naar de Flow Chair (foto 3) van Fillip Lenarick (Polen) - nog een flatpack-product dat gemakkelijk te monteren en comfortabel is. De jury gaf dit jaar twee speciale vermeldingen: ten eerste aan Aspirator van Qin Deng (China), een soort zitzakstoel die wordt opgeblazen door geluidsgolven die worden veroorzaakt door schreeuwen in een trechter (foto 4). De tweede speciale vermelding ging naar According to the Grain (foto 5), een zitmeubel ter ere van van hout, ontworpen door Sho Ota (Japan). De hardere delen van het hout worden onthuld door de zachtere delen te zandstralen. 'Hoewel het er ongemakkelijk uitziet, is zitten op de bank of kruk verbazingwekkend comfortabel', aldus de jury.

 

IMM in Keulen duurt nog t/m 19 januari 2020.Links

www.imm-cologne.com
www.imm-cologne.de
www.koelnmesse.be
www.koelnmesse.nl
www.koelnmesse.de

Tags

Nieuws, interieur, meubel, wonen, woning, woon, meubel, meubelwinkel, meubelretail, meubelsector, e-commerce, online, internetshop, congres, meubelcongres, netwerk, bijeenkomst, symposium, meubelhandelaar, winkelier, retail, design, designmeubel, meubelbeurs, meubelvakbeurs, vakbeurs, show, event, evenement, beurs, imm, meubilair, woonkamer, slapen, slaapkamer, badkamer, meubilair, matras, slaapsysteem, textiel, behang, vloer, verlichting, licht, accessoire, badkamer, projectinrichting, stof, behang, wandbekleding, karpet, RS Vision Expo, Interzum, plaatmateriaal, beslag, koeln, keulen, koelnmesse, messe, Köln, KölnMesse, Living Interiors, project, kantoor, huisshow, evenement, meubel, stoel, fauteuil, tafel, bank, indoor, outdoor, binnen, buiten, tuin, tuinmeubel, garden, serre, lounge, design, ontwerp, talent, Domotica, #imm, #immcologne, #imm20, #imm2020, #dashaus, #smartvillage, #futureinteriors, #puretalentscontest

Gerelateerd nieuws
Make-over toonzaal Dez
De bedrijfstoonzaal van De Eiken Zetel (Dez) in Eeklo krijgt een grote make-over. Een oppervlakte van 560 vierkante meter is volledig gestript en krijgt een volledig nieuwe invulling.
lees verder
 
Meer cash & carry Mars & More
lees verder
Rondhangen met Ethimo
De loungecollectie Allaperto is voortgekomen uit een samenwerking tussen Ethimo en Matteo Thun en Antonio Rodriguez. De collectie is nu beschikbaar in twee nieuwe varianten,Veranda en Nautic. Ook krijgt de collectie er een hangfauteuil bij.
lees verder
Obscure blokken in ETC
Vorige week is er een nieuwe exposant in het ETC Design Center Europe in Culemborg neergestreken. Een mysterieus merk met een prachtige presentatie.
lees verder
Vakbeurzen post lockdown
Het is een vreemde tijd, ook voor vakbeurzen. Eerst werden vele afgelast, maar in september vindt de eerste vakbeurs voor consumentengoederen weer plaats in Hamburg: Nordstil, van 5 tot en met 7 september.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden