Waarschuwing Balta

Maandag 01 november 2021

De beursgenoteerde tapijtproducent Balta wist de schade in het derde kwartaal te beperken dankzij prijsverhogingen, maar waarschuwt voor de impact van de stijging van de energieprijzen.
Waarschuwing Balta

Volgens De Tijd draaide het bedrijf over het derde kwartaal € 151,5 miljoen omzet, 5% meer dan vorig jaar, maar minder dan verwacht in de markt. De brutobedrijfswinst (ebitda) kwam met € 21 miljoen wel in lijn met de analistenverwachting uit, maar ligt 4% lager dan vorig jaar. Dat de daling beperkt is gebleven, is onder meer te danken aan de prijsverhogingen die Balta doorvoerde.

 

'Dat compenseerde deels de aanzienlijk hogere grondstoffen-, transport- en recenter de fors gestegen energiekosten die onze industrie troffen,' stelt het bedrijf: 'De kostprijs van verkochte goederen heeft in het derde kwartaal nog enig voordeel gehaald uit de lagere kosten van eerder in het jaar ingekochte grondstoffen.'

 

Maar dat positieve effect loopt ten einde. Bovendien begint de klim van de energieprijzen pas echt in de marge te bijten. 'De aanzienlijke stijgingen van de energiekosten in Europa begonnen ons vanaf september te beïnvloeden en zullen verdere actie vereisen,' klinkt het.

 

Balta zet zijn besparingsprogramma (Next) onverminderd voort. Tijdens het derde kwartaal voerde het nog eens voor € 5 miljoen operationele besparingen door. ‘In het algemeen liggen de resultaten van het plan voor op schema’, aldus het bedrijf.

 

De nettoschuld aan het einde van het derde kwartaal steeg tegenover eind juni met 9,4% tot 322,5 miljoen euro als gevolg van een stijging van het bedrijfskapitaal, voornamelijk veroorzaakt door de verhitte grondstoffenprijzen.Links

www.baltagroup.com
www.balta.be
www.balta-carpets.com
www.modulyss.com
www.itccarpets.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, woon, project, vloer, vloerbedekking, tapijt, kamerbreed, pvc, lvt, vinyl, stroken, strook, click, klik, plank, parket, tegel, stoffering, leggen, grondstoffen, tapijttegel, #arcedition, #baltagroup, #bentleymills, #captiqs, #itccarpets, #modulyss

Gerelateerd nieuws
Van Fessem naar Tete
Jurgen van Fessem is vandaag als accountmanager in dienst getreden bij Tété Total-Flooring. Whitney van Nuland heeft het bedrijf verlaten.
lees verder
Verkoop deel Balta
Balta verkoopt een deel van de activiteiten aan Victoria PLC uit Engeland. De transactie zal naar verwachting aan het begin van tweede kwartaal 2022 zijn afgerond.
lees verder
Nieuwe director voor Carpetright
Gideon Tienkamp is benoemd tot de nieuwe managing director van Carpetright Europe. Hij stapt over van Flying Tiger Benelux naar de vloerenspecialist, die ook raambekleding verkoopt.
lees verder
 
Interieurretail oktober positief
lees verder
Nieuw contentformat Imm
Over acht weken opent vakbeurs imm de deuren. Hoewel er nog flinke uitdagingen zijn, werkt organisator Koelnmesse non-stop aan de voorbereidingen voor de januari-editie. Online blijft het platform ook aan de weg timmeren, nu met het nieuwe contentformat: Trendimmpact.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden