Volledig recyclebaar matras

Dinsdag 04 december 2018

Het is zover: DSM-Niaga en Royal Auping hebben een modulaire matras gerealiseerd die volledig gerecycled kan worden.
Volledig recyclebaar matras

Vorig jaar kondigden beide bedrijven reeds aan bezig te zijn met de ontwikkeling van zo'n matras. Elk onderdeel van het nieuwe ontwerp kan eenvoudig worden gescheiden en is volledig recyclebaar voor hergebruik in een nieuw matras. Bijkomend voordeel is dat ook onderhoud voor kwaliteits- en hygiënedoeleinden mogelijk is. De eerste matrassen worden nog vóór het einde van het jaar geplaatst in de resorts van Landal GreenParks.

Geclaimd wordt dat de volledig recyclebare matras uitblinkt in luchtstroming. Het heeft een modulair ontwerp dat bestaat uit zes componenten: de tijk, comfortlaag, pocketveer, vilten vloer, ritsen en tape die worden samengehouden door garen en herbruikbare lijm.

 

Matrassen zijn volgens DSM-Niaga en Auping een van de belangrijkste bijdragers aan het wereldwijde stortafval vanwege de complexe combinatie van aan elkaar gelijmde materialen. Naar schatting worden er jaarlijks alleen al in Nederland 1,5 miljoen matrassen verwijderd, 35 miljoen in Europa en 20 miljoen in de VS.

 Links

www.auping.nl
www.dsm-niaga.com

Tags

Nieuws, wonen, woon, woning, interieur, inrichting, bed, meubel, slaap, slapen, matras, ledikant, nachtrust, online, e-commerce, interieurwinkel, e-business, Ecommerce, internet, shop, webshop, recycle, duurzaam, hergebruik, circulair, cradle-to-cradle, tapijt, #auping, #dsm, #niaga, #dsmniaga

Gerelateerd nieuws
 
MoOD breidt uit
lees verder
Amazon verkoopt Matratzen Concord
Als onderdeel van zijn omnichannel-strategie opent discounter Matratzen Concord, de Duitstalige evenknie van Beter Bed, een nieuw verkoopkanaal via de marktplaats Amazon.de.
lees verder
Winnaars SaloneSatellite awards
Tijdens Salone del Mobile vond ook SaloneSatellite plaats. Hier kunnen startende ontwerpers hun producten laten zien. Voor het tiende jaar op rij reikte een internationale jury awards uit voor de beste producten.
lees verder
Beter Bed introduceert Element
Beter Bed introduceert Element, een volledig circulair ontworpen boxspring.
lees verder
Cockaert Interior & Design breidt uit
Het Vlaamse Cockaert Interior & Design verbouwt dit jaar zijn tweede showroom. Naast deze uitbreiding wil het bedrijf ook nieuw personeel aannemen.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden