Volledig recyclebaar matras

Dinsdag 04 december 2018

Het is zover: DSM-Niaga en Royal Auping hebben een modulaire matras gerealiseerd die volledig gerecycled kan worden.
Volledig recyclebaar matras

Vorig jaar kondigden beide bedrijven reeds aan bezig te zijn met de ontwikkeling van zo'n matras. Elk onderdeel van het nieuwe ontwerp kan eenvoudig worden gescheiden en is volledig recyclebaar voor hergebruik in een nieuw matras. Bijkomend voordeel is dat ook onderhoud voor kwaliteits- en hygiënedoeleinden mogelijk is. De eerste matrassen worden nog vóór het einde van het jaar geplaatst in de resorts van Landal GreenParks.

Geclaimd wordt dat de volledig recyclebare matras uitblinkt in luchtstroming. Het heeft een modulair ontwerp dat bestaat uit zes componenten: de tijk, comfortlaag, pocketveer, vilten vloer, ritsen en tape die worden samengehouden door garen en herbruikbare lijm.

 

Matrassen zijn volgens DSM-Niaga en Auping een van de belangrijkste bijdragers aan het wereldwijde stortafval vanwege de complexe combinatie van aan elkaar gelijmde materialen. Naar schatting worden er jaarlijks alleen al in Nederland 1,5 miljoen matrassen verwijderd, 35 miljoen in Europa en 20 miljoen in de VS.

 Links

www.auping.nl
www.dsm-niaga.com

Tags

Nieuws, wonen, woon, woning, interieur, inrichting, bed, meubel, slaap, slapen, matras, ledikant, nachtrust, online, e-commerce, interieurwinkel, e-business, Ecommerce, internet, shop, webshop, recycle, duurzaam, hergebruik, circulair, cradle-to-cradle, tapijt, #auping, #dsm, #niaga, #dsmniaga

Gerelateerd nieuws
 
Essenza kleurt roze en groen
lees verder
Nieuw slapen op DWI
Hoewel de verdeeldheid in slapenbranche groter is dan ook, zijn er op de komende voorjaarseditie van de Vakbeurs in DWI (De Woonindustrie) weer een aantal leuke nieuwkomers geconcentreerd.
lees verder
Omzet woonwinkels 2018 stabiel
Vorig jaar realiseerden de Nederlandse woonwinkels van Inretail voor het vierde jaar op rij een omzetgroei, in 2017 van 8,6%. Inretail verwachtte voor 2018 toen een groei van 4%, maar die is blijven steken op 0,2%.
lees verder
Rauch schrapt 250 banen
Maandag werd bekend dat de Duitse slaapkamermeubelfabrikant Rauch verder wordt gereorganiseerd en er in Freudenberg in de komende twee jaar 250 banen verdwijnen.
lees verder
 
Veel inspiratie op DWI
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden