Volledig recyclebaar matras

Dinsdag 04 december 2018

Het is zover: DSM-Niaga en Royal Auping hebben een modulaire matras gerealiseerd die volledig gerecycled kan worden.
Volledig recyclebaar matras

Vorig jaar kondigden beide bedrijven reeds aan bezig te zijn met de ontwikkeling van zo'n matras. Elk onderdeel van het nieuwe ontwerp kan eenvoudig worden gescheiden en is volledig recyclebaar voor hergebruik in een nieuw matras. Bijkomend voordeel is dat ook onderhoud voor kwaliteits- en hygiënedoeleinden mogelijk is. De eerste matrassen worden nog vóór het einde van het jaar geplaatst in de resorts van Landal GreenParks.

Geclaimd wordt dat de volledig recyclebare matras uitblinkt in luchtstroming. Het heeft een modulair ontwerp dat bestaat uit zes componenten: de tijk, comfortlaag, pocketveer, vilten vloer, ritsen en tape die worden samengehouden door garen en herbruikbare lijm.

 

Matrassen zijn volgens DSM-Niaga en Auping een van de belangrijkste bijdragers aan het wereldwijde stortafval vanwege de complexe combinatie van aan elkaar gelijmde materialen. Naar schatting worden er jaarlijks alleen al in Nederland 1,5 miljoen matrassen verwijderd, 35 miljoen in Europa en 20 miljoen in de VS.

 Links

www.auping.nl
www.dsm-niaga.com

Tags

Nieuws, wonen, woon, woning, interieur, inrichting, bed, meubel, slaap, slapen, matras, ledikant, nachtrust, online, e-commerce, interieurwinkel, e-business, Ecommerce, internet, shop, webshop, recycle, duurzaam, hergebruik, circulair, cradle-to-cradle, tapijt, #auping, #dsm, #niaga, #dsmniaga

Gerelateerd nieuws
Vossen licentiepartner Esprit
Vanaf 1 juli 2019 zal de Oostenrijkse fabrikant Vossen een collectie badmode van modebedrijf Esprit gaan voeren. Essenza Home blijft wel de bedmode doen.
lees verder
Navem Meubelcongres verleidt
Het nieuwe verleiden. Van surfer tot shopper. Dit is het thema van het jaarlijkse meubelcongres van de Navem op dinsdag 11 december in Mechelen.
lees verder
Flitspresentaties stylingtrends bij BNS Crisp
Bns Crisp nodigt relaties uit voor een inspirerend programma op woensdagmiddag 12 december bij Broeinest in Rotterdam. Met toelichting van de koers van Bns Crisp in 2019 en flitspresentaties van stylingtrends.
lees verder
 
Nieuw bedtextiel Verbeekdesigns
lees verder
Pure Talents op Imm
Waar vind je tegels gemaakt van papier en tafelbladen van afvalhout, wollen stoffen van hoge kwaliteit voor de massamarkt en lampen met niet-toxische zout-batterijen? Op de internationale meubelbeurs imm Cologne!
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden