Retail omzet stijgt, interieur daalt

Dinsdag 04 december 2018

De Nederlandse detailhandel heeft in het derde kwartaal 3% meer omzet geboekt dan in hetzelfde kwartaal in 2017. Opvallend is de eerste omzetdaling van de interieurbranche in vier jaar tijd.
Retail omzet stijgt, interieur daalt
Retail omzet stijgt, interieur daalt

Supermarkten behaalden met 4,7% een recordgroei, voedingsspeciaalzaken daalden daarentegen met 1%, waardoor food-totaal op een plus van 4% kwam.

Non-food kwam totaal op +0,9, waarbij kleding (+1%), doe-het-zelfzaken (+1,2%) en drogisterijen (+2,5%) positief scoorden. De overige non-food kreeg klappen: speelgoed (-14,1%!), schoenen en lederwaren (-3,6%), elektronica en witgoed (-1,6%).
Na louter omzetstijgingen vanaf het derde kwartaal van 2014 is de omzet van interieurwinkels (meubelen en woninginrichting) in het derde kwartaal van 2018 voor het eerst gedaald, met 0,9%. De omzetdaling ging gepaard met een daling van de verkopen met 3,1%.

Het vertrouwen van de ondernemers in de detailhandel is begin vierde kwartaal van dit jaar verder hersteld van de dip in het tweede kwartaal. Het vertrouwen daalde toen van het hoge niveau van het eerste kwartaal van 14,8 naar 2,4. Het herstel in het derde kwartaal (8,6) heeft zich begin vierde kwartaal voortgezet (12,6).

Via pure webshops werd in het derde kwartaal 10,5% meer verkocht dan een jaar eerder. Dit is wel de laagste groei sinds het vierde kwartaal van 2014.

 Links

www.cbs.nl

Tags

Nieuws, interieur, wonen, woning, wonen, woninginrichting, vertrouwen, economie, indicator, consumptie, consument, uitgaven, bestedingen, consumentenvertrouwen, koopbereidheid, omzet, detailhandel, woninginrichting, retail, winkel, prijzen, shop, outlet, webwinkel, online, non-food, duurzaam, duurzame consumptiegoederen, #cbs

Gerelateerd nieuws
Nieuwe Next Level Evenementenhal
De uitbreiding van de tweede nieuwe beurshal van de Evenementenhal Gorinchem is bijna gereed. De naam van deze nieuwe beurshal is ‘Next Level’ en krijgt zijn eigen huisstijl en website.
lees verder
 
Mooie merken op Showup
lees verder
Woontotaal ontwikkelt platform Decoloop
Woontotaal is professionele software voor de calculatie van gordijnen en vloeren. Na al jarenlang actief te zijn in de interieurbranche, is er nu een nieuw platform: Decoloop.
lees verder
Woninginrichting mei super!
De Nederlandse detailhandel heeft in mei 2019 ruim 3% meer omzet geboekt dan in mei 2018. De interieurbranche doet het zelfs super!
lees verder
Drie restaurants ingericht door Estida
Deze zomer voorziet Estida, interior design & concept development, drie bijzondere restaurants van een nieuwe inrichting. De interieurs moeten de trend van luxe in de horeca weerspiegelen.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden