Retail omzet stijgt, interieur daalt

Dinsdag 04 december 2018

De Nederlandse detailhandel heeft in het derde kwartaal 3% meer omzet geboekt dan in hetzelfde kwartaal in 2017. Opvallend is de eerste omzetdaling van de interieurbranche in vier jaar tijd.
Retail omzet stijgt, interieur daalt
Retail omzet stijgt, interieur daalt

Supermarkten behaalden met 4,7% een recordgroei, voedingsspeciaalzaken daalden daarentegen met 1%, waardoor food-totaal op een plus van 4% kwam.

Non-food kwam totaal op +0,9, waarbij kleding (+1%), doe-het-zelfzaken (+1,2%) en drogisterijen (+2,5%) positief scoorden. De overige non-food kreeg klappen: speelgoed (-14,1%!), schoenen en lederwaren (-3,6%), elektronica en witgoed (-1,6%).
Na louter omzetstijgingen vanaf het derde kwartaal van 2014 is de omzet van interieurwinkels (meubelen en woninginrichting) in het derde kwartaal van 2018 voor het eerst gedaald, met 0,9%. De omzetdaling ging gepaard met een daling van de verkopen met 3,1%.

Het vertrouwen van de ondernemers in de detailhandel is begin vierde kwartaal van dit jaar verder hersteld van de dip in het tweede kwartaal. Het vertrouwen daalde toen van het hoge niveau van het eerste kwartaal van 14,8 naar 2,4. Het herstel in het derde kwartaal (8,6) heeft zich begin vierde kwartaal voortgezet (12,6).

Via pure webshops werd in het derde kwartaal 10,5% meer verkocht dan een jaar eerder. Dit is wel de laagste groei sinds het vierde kwartaal van 2014.

 Links

www.cbs.nl

Tags

Nieuws, interieur, wonen, woning, wonen, woninginrichting, vertrouwen, economie, indicator, consumptie, consument, uitgaven, bestedingen, consumentenvertrouwen, koopbereidheid, omzet, detailhandel, woninginrichting, retail, winkel, prijzen, shop, outlet, webwinkel, online, non-food, duurzaam, duurzame consumptiegoederen, #cbs

Gerelateerd nieuws
Verhuur meubels start
De Amsterdamse woningcorporatie Stadgenoot opent 13 december een project voor circulaire woonruimte: Stek Oost. Het betreft 250 hergebruikte woonunits, bestemd voor jongeren (18-27 jaar) met een Ikea huurmeubelpakket voor twee jaar.
lees verder
Eerste Decorette experience center
Op maandag 3 december 2018 heeft Decorette zijn eerste experience center geopend in DWI, De Woonindustrie, in Nieuwegein.
lees verder
Navem Meubelcongres verleidt
Het nieuwe verleiden. Van surfer tot shopper. Dit is het thema van het jaarlijkse meubelcongres van de Navem op dinsdag 11 december in Mechelen.
lees verder
Flitspresentaties stylingtrends bij BNS Crisp
Bns Crisp nodigt relaties uit voor een inspirerend programma op woensdagmiddag 12 december bij Broeinest in Rotterdam. Met toelichting van de koers van Bns Crisp in 2019 en flitspresentaties van stylingtrends.
lees verder
Pure Talents op Imm
Waar vind je tegels gemaakt van papier en tafelbladen van afvalhout, wollen stoffen van hoge kwaliteit voor de massamarkt en lampen met niet-toxische zout-batterijen? Op de internationale meubelbeurs imm Cologne!
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden