Retail omzet stijgt, interieur daalt

Dinsdag 04 december 2018

De Nederlandse detailhandel heeft in het derde kwartaal 3% meer omzet geboekt dan in hetzelfde kwartaal in 2017. Opvallend is de eerste omzetdaling van de interieurbranche in vier jaar tijd.
Retail omzet stijgt, interieur daalt
Retail omzet stijgt, interieur daalt

Supermarkten behaalden met 4,7% een recordgroei, voedingsspeciaalzaken daalden daarentegen met 1%, waardoor food-totaal op een plus van 4% kwam.

Non-food kwam totaal op +0,9, waarbij kleding (+1%), doe-het-zelfzaken (+1,2%) en drogisterijen (+2,5%) positief scoorden. De overige non-food kreeg klappen: speelgoed (-14,1%!), schoenen en lederwaren (-3,6%), elektronica en witgoed (-1,6%).
Na louter omzetstijgingen vanaf het derde kwartaal van 2014 is de omzet van interieurwinkels (meubelen en woninginrichting) in het derde kwartaal van 2018 voor het eerst gedaald, met 0,9%. De omzetdaling ging gepaard met een daling van de verkopen met 3,1%.

Het vertrouwen van de ondernemers in de detailhandel is begin vierde kwartaal van dit jaar verder hersteld van de dip in het tweede kwartaal. Het vertrouwen daalde toen van het hoge niveau van het eerste kwartaal van 14,8 naar 2,4. Het herstel in het derde kwartaal (8,6) heeft zich begin vierde kwartaal voortgezet (12,6).

Via pure webshops werd in het derde kwartaal 10,5% meer verkocht dan een jaar eerder. Dit is wel de laagste groei sinds het vierde kwartaal van 2014.

 Links

www.cbs.nl

Tags

Nieuws, interieur, wonen, woning, wonen, woninginrichting, vertrouwen, economie, indicator, consumptie, consument, uitgaven, bestedingen, consumentenvertrouwen, koopbereidheid, omzet, detailhandel, woninginrichting, retail, winkel, prijzen, shop, outlet, webwinkel, online, non-food, duurzaam, duurzame consumptiegoederen, #cbs

Gerelateerd nieuws
 
Strand West failliet
lees verder
 
MoOD breidt uit
lees verder
Winnaars SaloneSatellite awards
Tijdens Salone del Mobile vond ook SaloneSatellite plaats. Hier kunnen startende ontwerpers hun producten laten zien. Voor het tiende jaar op rij reikte een internationale jury awards uit voor de beste producten.
lees verder
Opnieuw groei retailomzet
De Nederlandse detailhandel heeft in februari 4,3% meer omgezet dan in februari 2018, het volume was 3,5% hoger. De omzet van zowel food als non-food steeg. De interieursegmenten deden het zelfs uitstekend!
lees verder
Uitgever Residence failliet
Pelican Media, de uitgever van onder meer Residence, het magazine voor de verkoop van exclusieve huizen, is gisteren failliet verklaard.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden