Retail omzet stijgt, interieur daalt

Dinsdag 04 december 2018

De Nederlandse detailhandel heeft in het derde kwartaal 3% meer omzet geboekt dan in hetzelfde kwartaal in 2017. Opvallend is de eerste omzetdaling van de interieurbranche in vier jaar tijd.
Retail omzet stijgt, interieur daalt
Retail omzet stijgt, interieur daalt

Supermarkten behaalden met 4,7% een recordgroei, voedingsspeciaalzaken daalden daarentegen met 1%, waardoor food-totaal op een plus van 4% kwam.

Non-food kwam totaal op +0,9, waarbij kleding (+1%), doe-het-zelfzaken (+1,2%) en drogisterijen (+2,5%) positief scoorden. De overige non-food kreeg klappen: speelgoed (-14,1%!), schoenen en lederwaren (-3,6%), elektronica en witgoed (-1,6%).
Na louter omzetstijgingen vanaf het derde kwartaal van 2014 is de omzet van interieurwinkels (meubelen en woninginrichting) in het derde kwartaal van 2018 voor het eerst gedaald, met 0,9%. De omzetdaling ging gepaard met een daling van de verkopen met 3,1%.

Het vertrouwen van de ondernemers in de detailhandel is begin vierde kwartaal van dit jaar verder hersteld van de dip in het tweede kwartaal. Het vertrouwen daalde toen van het hoge niveau van het eerste kwartaal van 14,8 naar 2,4. Het herstel in het derde kwartaal (8,6) heeft zich begin vierde kwartaal voortgezet (12,6).

Via pure webshops werd in het derde kwartaal 10,5% meer verkocht dan een jaar eerder. Dit is wel de laagste groei sinds het vierde kwartaal van 2014.

 Links

www.cbs.nl

Tags

Nieuws, interieur, wonen, woning, wonen, woninginrichting, vertrouwen, economie, indicator, consumptie, consument, uitgaven, bestedingen, consumentenvertrouwen, koopbereidheid, omzet, detailhandel, woninginrichting, retail, winkel, prijzen, shop, outlet, webwinkel, online, non-food, duurzaam, duurzame consumptiegoederen, #cbs

Gerelateerd nieuws
Tuinieren zonder tuin focus Spoga
Terwijl het voorjaar zich nog maar net lijkt aan te dienen, zijn de voorbereidingen voor de outdoorbeurs Spoga + Gafa 2019 in september in Keulen reeds in volle gang.
lees verder
Groeiend verlies Home24
Home24 heeft het boekjaar 2018 afgesloten met een omzetplus van 18% tot € 313 miljoen. Maar het verlies van de online interieurwebshop neemt ook toe.
lees verder
Retailomzet 2018 +3%
De Nederlandse detailhandel heeft in geheel 2018 3,3% meer omgezet dan in 2017, het volume was 2,8% hoger. Hoewel het percentage iets minder hoog was, steeg het interieur ook, maar weer beter dan het gemiddelde van de non food.
lees verder
Retail Insiders deelt kennis
Vandaag is er met behulp van een subsidie van Stichting Detailhandelsfonds (SDF) een nieuw kennisplatform voor de retail gelanceerd: Retail Insiders.
lees verder
Homed bij Hubo en Multimate
Is het assortiment van een doe-het-zelf keten als Karwei al steeds meer in de richting van interieur geschoven, ook DGN Retail is dat van plan met de shop-in-shop presentatie Homed bij haar dhz-ketens Hubo en Multimate.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden