Volgende stap DC Jysk

Maandag 12 februari 2024

Jysk heeft de contracten getekend met twee gespecialiseerde bedrijven, Körber en voestalpine, voor de levering van de automatisering en hoogbouwmagazijnen voor het nieuwe distributiecentrum in Lelystad.
Volgende stap DC Jysk
Volgende stap DC Jysk

Jysk bouwt een volwaardig, modern distributiecentrum naast het tijdelijke distributiecentrum in Lelystad, dat een jaar geleden werd geopend. Het nieuwe gebouw wordt 140.000 vierkante meter groot.

 

Als belangrijke stap in de goede richting heeft Jysk nu de contracten getekend voor het leveren van de automatisering en staalconstructie voor het nieuwe distributiecentrum. Körber levert de automatisering en Voestalpine Krems Finaltechnik verzorgt de staalconstructie voor de twee grote hoogbouwmagazijnen.

 

'We hebben de bouwplannen in maart 2022 gepauzeerd vanwege de gestegen prijzen voor grondstoffen en diensten als gevolg van de onzekerheden in de wereld. We zijn blij dat we nu een stap dichter bij de start van de bouw zijn. Met het nieuwe distributiecentrum verkleinen we de rijafstand naar de Jysk-winkels in Nederland, België, het Verenigd Koninkrijk en Ierland en komen we dichter bij onze klanten,' zegt Ole Thomsen, executive vice president logistics.

 

Naast de voordelen op het gebied van distributie zal het nieuwe, hightech distributiecentrum sterk geautomatiseerd zijn. Dat zorgt voor een grote efficiëntie en een verdere verbetering van de werkomgeving voor de medewerkers van Jysk.

 

Er werken momenteel 57 medewerkers in het tijdelijke logistieke centrum nabij de Flevokust Haven. Als het nieuwe distributiecentrum volledig operationeel is, levert dat naar verwachting meer dan 250 nieuwe banen op. Jysk verwacht dat de bouw in de zomer van 2024 begint en dat het nieuwe distributiecentrum in de eerste helft van 2026 klaar en operationeel is.Links

www.jysk.com

Tags

nieuws, interieur, logistiek, vloeren, bedden, matrassen, meubelen, winkels, groothandel, retail, distributiecentrum, bouw, partners, levering.hoogbouw, fijndistributie, distributie, lokaal, lelystad, #jysk, #koerber, #voestalpineKrems

Gerelateerd nieuws
 
Designplus Award winnaars
lees verder
Homed opent in Hubo Hengelo
Er is een nieuwe decoratieve Homed geopend, dit keer bij Hubo Hengelo Hart van Zuid. In de winkel wordt nu een compleet woningstofferingspakket aangeboden.
lees verder
Meubels voor binnen en buiten
Het Zweedse lifestylemerk Bebó Objects ontwerpt meubilair waarmee het bedrijf de grenzen tussen binnen en buiten wil doorbreken. Dit voorjaar introduceert de firma verschillende nieuwe modellen.
lees verder
 
Nieuwe directeur DBC
lees verder
Nieuwe ceo voor Belysse
James Neuling is benoemd tot ceo van Belysse Group, het bedrijf achter onder andere de merken Modulyss en ITC.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden