Vloeren van afval door Studio Wae

Donderdag 02 juli 2020

Studio Wae verwerkt productieafval van Interface, Tarkett en Forbo tot designtapijttegels. Hiermee worden circulaire designvloerbekleding en wandtapijten gecreŽerd.
Vloeren van afval door Studio Wae
Vloeren van afval door Studio Wae Vloeren van afval door Studio Wae

Het Utrechtse Studio Wae (Wae van waste) maakt bijzondere kleden, tapijttegels en wandpanelen. De bron voor deze producten is de productie- uitval van de drie grootste tapijttegelproducenten van Nederland: Interface, Tarkett en Forbo. De ontwerpen van de kleden zijn geïnspireerd door kunstenaar M.C.Escher. De klant kan van de vloerkleden de kleur, vorm en grootte bepalen. Dankzij een kliksysteem worden losse tegels in elkaar geklikt. Er is keuze uit meer dan 80 kleuren.

 

Leverancier Interface werkt op 100% duurzame energie en introduceert voortdurend innovaties op het vlak van duurzame en circulaire productie. Toch heeft dit bedrijf ook productie-uitval: tapijttegels met weeffoutjes, fouten in de kleur of in de backing. Door de samenwerking met Studio Wae verloopt de productie bij Interface nu volledig circulair. De samenwerking met Interface leidde tot het ontstaan van de iconische Boomerang-tegel (foto 1). Ook Studio Wae zelf werkt zo duurzaam mogelijk. Zo wordt alles lokaal (in Utrecht) geproduceerd. Het is de missie van het bedrijf om zoveel mogelijk Syrische statushouders in dienst te nemen.

 

Naast duurzaamheid vormt ook schoonheid een belangrijke pijler voor Studio Wae. Duurzaamheid moet volgens de studio ook esthetisch zijn, het moet de gebruiker prikkelen en inspireren. Studio Wae wil afval als het ware opwaarderen tot kunst.Links

www.studiowae.nl
www.dessotarkett.nl
www.interface.com
www.forbo.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, woning, project, kantoor, hospitality, horeca, gezondheidszorg, ziekenhuis, verzorging, vloer, vloerbedekking, bekleding, bekleden, stoffering, stofferen, stoffeerder, leggen, plaatsen, akoestisch, tapijt, tegel, vloeren, modulair, circulair, duurzaam, hergebruik, recycling, recycle, kringloop #studiowae, #interface, @InterfaceInc, #forbo, #forboflooring, #tarkett, #desso, #dessotarkett

Gerelateerd nieuws
 
Verlies Quickstep fabrikant
lees verder
 
Superkarpet
lees verder
 
Interieuromzet corona-Q2 prima
lees verder
Weer topgroei detailhandel
De Nederlandse detailhandel heeft het met een plus van 9,8% in juni weer uitstekend gedaan, zelfs nog beter dan in mei.
lees verder
 
Minder dealers Quick-Step
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden